Autorska prava na slike proizvoda i sam proizvod

Zanima me smijem li ja u svom web shopu skinuti sa slike logo firme čiji proizvod prodajem?
Idealno bi bilo da ga smijem skinuti i dodati svoj logo, odnosno naziv branda, ali pretpostavljam da se to ipak ne smije raditi?

Dobro pretpostavljaš.

Mislim da bez dopuštenja uopće ne bi trebala koristiti ni sliku, a o skidanju loga i umetanju svoga da i ne govorim.
Dakle, odgovor je ne.

1 Like

Najgore od svega je što sam pokušala stupiti u kontakt sa firmom vezano za ovaj upit, ali već neko vrijeme nema nikakvog odgovora od njih

Najvjerojatnije neće ni biti odgovora, ali sve je kako Mikica kaže iznad. :blush: :o:

Da, nažalost, većina ih ne odgovori nikada.

No, nadam se samo da ih nisi pitala smiješ li skinuti logo jer tek si ih time najvjerojatnije uzrujala, da ne kažem naljutila :slight_smile:

Ima i onih (iako rijetki su) koji su voljni dati fotke na korištenje, ali vjeruj mi nitko ne dopušta da mu se dira u logo :slight_smile:

Pa ako sam ih uzrujala/naljutila nek mi ljuto odgovore da ne smijem :smiley: haha

Inace, radi se o robi sa skladišta bigbuy i sto se tiče korištenja slika kakve jesu, tu nema problema jer ih svi koriste… ali tu je npr namjestaj.hr koji, cini mi se, prodaje njihove stvari, ali ima potpuno uređene slike proizvoda i nigdje nema loga (nisam 100% sigurna da su to njihovi proizvodi, ali 99% da jesu…)

Eto vidiš i sama da neće odgovoriti… ni riječi od njih, ni ljute ni srdačne :smiley:

Dobro, šalimo se malo, ali ako ćemo ozbiljno, je ne bih koristila…ne znači ako to drugi rade da se smije, no u konačnici odluka je tvoja, ali svakako imaj na umu zakon o autorskim pravima.

Ja se autorskih prava pridržavam kod svake fotke i svakoga slova i mirno spavam, a miran san mi je visoko na listi prioriteta.

Ja se čak ustručavam embed videa s youtube-a, iako svi tvrde da se smije. U tom smislu puno propuštam jer zabavni video klipovi uz par rečenica vrlo dobro prolaze u smislu čitanosti na stranicama, ali ja još nisam načisto smije li se… tako da niti to ne radim.

Btw…kada sam već kod toga, ima li netko link na neki konkretan i jasan članak na temu da li je embed zaista dopušten?

Jasno da je dopušten. :blush:
Onaj tko ipak ne želi svoj video kao embed na drugom siteu van Youtubea jednostavno će isključiti kvačicu na Advanced settings na YT-u
allow-embedding
i embed neće biti moguć (ovo gore su defaultne opcije). :o:

2 Likeova