Avalon Premium Hosting

Ima li netko ovdje da ima ili je imao zakupljen hosting kod domaće hosting tvrtke Avalon i ako da kako ste zadovoljni uslugom tehničke podrške (dostupnost tehničke podrške, educiranost i ljubaznost djelatnika, spremnost na zajedničko rješavanje eventualnih problema i sl.)?

Osobno nisam imao, ali sam trebao par stvari napraviti na webu od klijenata. Tehnicka podrska im je iznimno spora, sto se tice odgovora emailom, facebookom, a o njihovom online chatu da i ne govorim. Bolje da ga nema …

Kod njih sam uocio probleme kod:

  1. Server im je konfiguriran na nacin da je nemoguce kopirati account preko WHM-a ako se zeli napraviti migracija, vec se mora povlaciti backup putem njigovog cPanela … a onda se zna dogoditi da se sve ne restora kako treba. Neznam kako je s manjim webovima, no ja sam kopirao site od nekih 6GB, sam backup je trajao cca 2h te sam vecinu stvari morao rucno restorati.

2.Zbog security-a ne dozvoljavaju direktan pristup SSH-a … sto je OK, no prilikom generiranja i potpisivanja key-eva putem cPanela … navedeno ne radi. Nisam se imao zivaca natezati s njihovom korisnickom sluzbom … pa sam potrebne stvari napravio zaobilaznim putem.

3.Upload sa tog servera na kojem su bili accounti (neznam tocno o kojem se serveru radi) je bio iznimno spor … 130 kb/s …prema amsterdamu. I provjereno znam da se ne radi o nekakvom uskom grlu na remote serveru (AM) … sto je uzrok … neznam, nisam imao vremena istrazivati.

  1. Cjenovno su dostavi skupi …smatram da ima dosta kvalitetnijih hostera s puno nizim cijenama. A to da su serveri u HR … to ama bas nista krajnjem korisnicku neznaci. Dali ce serveri biti u HR, DE ili AMS … kranjem korisniku svejedno, buduci da je ta razlika u brzini ucitavanja stranice i pingu neznatna. Jedino ako se radi o game serverima … onda je ping vazan.

Neki ih hvale … neki ih nevole … no evo, nemam bas neko pozitivno iskustvo sto se tice supporta, a u 2 navrata (za 2 klijenta) sam obavljao nekakve radnje po njihovom serveru.

Imao sam iskustva sa njima i nimalo nisam bio zadovoljan u odnosu koliko su skupi…

Sto se tiče svega navedenog ja kod njih imam tri hosting paketa već 4 god i nikakvih problema do sada nisam imao.

Tehnička podrška mi je svaki put u prosjeku nakon 10min odgovarala na ticket, mail kao support nisam koristio ali cu pohvaliti i tel. Support

I ono sto je najbitnije dobiješ pravu uslugu za novce koje plaćas

Avalon je najlošiji hosting u hrvatskoj, režem ruku ako nije… Imam kod njih hosting, svako malo šteka, teško učitava… al svaki dan im se sruši nešto pa cijeli server padne… klijentu sam radio nešto pa sam išao s njim na kavu i nismo mogli otvoriti stranicu nekih sat i pol… naravno oni su tvrdili da sve radi… nije nam radilo ni na laptopu niti na 2 smartphonea…

Ako tražiš jeftin, a i čak mislim da najbolji hosting onda ti je to Studio4web iz Lobora…

dottnick izgleda da si u pravu što se tiče dostupnosti stranica. Jučer im se na kratko nije otvarala stranica a isto se dogodilo i danas. Što se tiče ljubaznosti i dostupnosti tehničke podrške, nemam nikakvog prigovora, sve pet.

Totohost je lošiji, ako se i on može računati pod hosting…
Avalon sam jako jako davno koristio i sjećam se da su stalno imali neke radove i nešto lošiju podršku. Sami serveri u vrijeme dok nisu nešto prčkali, selili, setupirali i sl, su radili sasvim fino…

joj taj totohost moj prvi i zadnji hosting je bio samo cu reci katastrofa

Ovaj Avalon je postao totalna katastrofa… evo stranice mi opet ne rade… u zadnjih tjedan dana treći put da se pojavio neki problem… 99,9% uptime my ass.

Neznam meni je sve kako treba, sto se ne javim podršci?

www.pcg.ba najbolji hosting

Onda mogu i ja koju reklamu :wink: infonet, plus.hr. Posluh.hr, bsp hosting od kad je preuzeo novu vlasnik sad su odlucni

S volio bi da se i avalon javi u ovoj temi da vidimo sto oni imaju reci na sve ovo

HostingIT bivsi bsp ekipa je za pohvalu :smiley:

Evo upravo imam server load preko 8 (avalon/webmedia.hr), screnshoot

kad prijavim korisnickoj podrsci, obicno je odgovor:

Poštovani,

load je na serveru bio povišen kraće vrijeme, sada je sve u redu.

Lijep pozdrav,

i zatvore ticket :slight_smile:

Load 8, sa 8 CPU-a nije nikakav problem, dapace kao korisnik to nebih smio ni osjetiti. Kada je load preko 20-25 s toliko CPU-a, onda se tek osjeti prilikom spajanja na servise, ucitavanja stranica i dr. Nema razloga za brigu.