Avgustovski Google Update

Kako ste prosli posle ovog updejta koji je bio krajem jula i pocetkom avgusta?

Meni iz prve nista nije zahvatilo, a onda juce drop za 50%, a evo vidim danas da se vraca polako.
Zna li neko sta je update obuhvatio? Razlicite su informacije koje sam nasao, pa ako ima neko nesto provereno dobro bi doslo.

Na jednoj stranici su porasle pozicije i broj pojavljivanja na Googlu na nekih tjedan dana a sad se vratilo vise manje kako je bilo. Druga stranica je porasla i za sad je tako i ostala. A treca je malo pala ali nije ni cudo posto se na njoj nista ni ne radi.

ja ništa ne osjetim … možda blaaaaagi rast … ali to je do sira i vojne muzike

Kod mene pad i do 50% . Čekam par dana da vidim što će se događati.

I kod mene pad za sada, health nicha.

Kod mene je sve okej, koliko vam reci imaju prosecno artikli i koje ste link building metode koristili?

Inace update ce da bude full rollout sredinom sledece nedelje, tako da te oscilacije u padu su normalne jedan dan okej drugi dan ne sve dok ne budu izbacili full update sl ned pa cemo da vidimo na cemu smo.

Eh gugl je krenuo u svoj pohod od aprila ove godine i ne skrašava se. Nikada više fluktuacija ove godine na mnogim sajtovima. Neki idu gore, neki idu dole. Nikakve specijalne i definitivne logike nema, tako da apdejti ove godine sve više liče na eci-peci-pec.

A što se tiče health niche-a tu primećujem da se radi čistka polako i da ostaju da dobro rangiraju medijski online portali koji su pod kontrolom i klimaju glavom. Tako će verovatno biti redom i za ostale niche kako koja dodje na red, zavisno od toga koliko im je taj niche bitan za kontrolu javnog mnjenja i profit monopolističkih giganata. To za gugl rangiranje je slično što se već dešava sa navodnim fejsbuk fejk njuzom.

Svuda se radi ukrupnjavanje, da se isprofiliše u svakoj oblasti odredjen broj korporacija koje će vladati a mali i srednji se trebaju uništiti. To je put kojim se ide, a naravno još nekoliko godina će moći da se dovija i da se snalazi u tom svetu, ali biće sve teže kao što je teže sada u odnosu na pre par godina itd.

Idemo dalje :slight_smile:

3 Likeova

a poanta svega je da trosis lovu na adwords

1 Like

Zanimljivo je da kod zadnjih update-a netreba na pocetku dizati paniku, nego pricekati par dana da se sve poslozi…

Tome se nadam. Do sada nisam bilježio nikakve veće oscilacije. Ovaj me pogodio dobro (healt niche), pa gledam što će biti dalje.

Inače, iz mjeseca u mjesec obaram rekorde u posjeti, čak i ovih ljetnih mjeseci. Od 01.08 sve ode nizbrdo…

Edit: evo gledam druge sajtove (portali koji imaju i health kategoriju) svi skočili od 01.08. iako sam ih zapustio, i služe mi za link s vremena na vrijeme…

pad pozicija iz top 3 na 5-7 kako koji keyword i naravno odma pad i traffica 30-40%

Evo najsvežijeg infa i sada najsigurnije potvrde:

Domaći health sajt, relativno nov koji je podignut pre nekih 10 meseci. Nijedan link nije sagradjen, nijedan oglas nije stavljen pa se sajt učitava ultra brzo i na sajtu nema baš ništa što bi kvarilo user experience. Samo slike i unikatni tekstovi.

Sajt se polako peo vremenom i prethodnih dana dostigao oko 1.200-1.400 poseta dnevno. I juče trš - huge drop na 572 posete.

Videćemo da li će se vratiti, ali to se nažalost retko dešava. Ovo je jasna i definitivna potvrda da je gugl krenuo u obračun sa sajtovima koji nisu mainstream zdravlje, a ne protiv loših linkova, lošeg user experience-a, kopiranih tekstova, slow site speed-a i slično. To je samo licemerno laganje naravno, političarske fore.

Orvel se smeška u grobu. :slight_smile:

Ali šta da se radi, dok smo na ovoj usranoj planeti, ostaje nam borba neprestana. :slight_smile:

1 Like

Nije samo health nisa… ali da male ubijaju veliki se sa bilo kakvih sadrzajem dizu…

Najvise je pogodjena health nicha, bar ono sto sam ja uspeo da ispratim.
Videcemo do kraja sledece nedelje kako ce da bude. I moj sajt za nemacko trziste je u jednom trenutku skocio ali brze bolje pao… Isto health nicha.

Da, nije samo health niche, ali je on najviše, ostale niche su uglavnom pogodjene standardno kao i prethodni update-ovi. Ovaj update je sada specifičan po tome što je na primeru health niche-a krenula borba za mainstream medije. I oni dolaze na prva mesta sa tekstovima od po 200-300 reči koji često nisu čak ni unikatni. Šta reći.

Gigantske korporacije i kontrola ljudi se povećava, jer se zver ne može zasititi. Na kraju, zver će pojesti/ubiti samu sebe, kao i kancer samo na makro nivou. Tako će se i ovaj nezasiti materijalizam urušiti sam u sebe kada se dostigne taj nivo ugnjetavanja. To je vidljiv trend ne samo u online biznisu, nego i u skoro svim offline.

Ja sam primjetio to sto vi pricate jos davno i prije ovog updejta, a vjerovatno su i drugi koji se oslanjaju na traffic od googla. Uveliko daju prednost stranicama koje su autoritet i godinama tu iako u dosta slucajeva imaju losiji sadrzaj… nije bitno sto se ja potrudim da napravim kvalitetniji tekst, pa cak i kupim nekoliko boljih guest post linkova nemas nikakve sanse. Desavaju se neke nelogicne stvari, skocis u top 3 poziciju budes 1-2 mjeseca i odjednom padnes na 17… 15 pa se vratis na 7 itd… nisi nista promjenio ni uradio, nista ne mozes kontrolisati, jedino sto mozes je ubacivati nove tekstove bacati pare na blog i nadati se da ces nekad rangirati. Katastrofa sve mi se ovo pocelo gadit i mrzit da radim dalje…

1 Like

Sad cete me popljuvat ali iskreno, meni to ima smisla da se najbolje rangiraju autoritativni članci u health niši. Jer ipak se tu radi u zdravlju ljudi, a danas svatko moze otvorit blog i davat ljudima savjete o zdravlju a da nema pojma o nicemu i davat krive informacije i nakraju citatelji ispastaju sa svojim zdravljem. Tako da nije health nisa za zajebanciju i mislim da je tu bitno da rangiraju autoritativni webovi koji baziraju svoj sadrzaj na znanosti, dokazima, statistikama, a ne da neka domacica prica o tome kako ce kristali i pourpuri izljecit rak ili sta ja znam sta.

1 Like

Pa pazi, u pravu si oko toga, treba da se zna neki red u tom niche-u. Ali problem je što će tu sada rangirati samo klimači glavama i prepisivači onoga što im je naredjeno da pišu i rade. Znači nema više drugog mišljenja po pitanju npr vakcina, prirodnog lečenja itd. Svi mora da se žigošu, da korsite njihove tretmane, operacije, farmaciju itd. Nema djidanja. :slight_smile:

To je dosta širi problem od regulisanja te oblasti ili bilo koje druge. Ide se ka potpunoj kontroli svega što im može predstavljati opasnost.

Ali dobro, možda u svemu tome ipak i ispadne nešto dobro. Robovi u kolonijama pre 100-200 godina su znali da su robovi pa se kao borili za svoja prava itd. Sada današnji čovek ne zna da je rob, misli da je slobodan. Možda ga dalje ugnjetavanje na svim poljima osvesti da shvati da je rob i da možda uradi nešto po tom pitanju.

Update kao update je sam mali deo šire slike globalnog trenda.

1 Like

“More in-depth analysis will be coming in the future It’s a lot of things. For ex if a website had one of those widgets that gives you a rich snipper of star rating on google search and you didn’t link properly to the original verifiable review then your site was in risk of getting hit One should try to make as legitimate sites as possible, no games , fake star ratings, and etc User experience to be really good lower the bounce rate as much as possible on Google Try focusing getting a high CTR within Google Even if certain things are not in play today, they may in the future I’m also pretty confident that in the future we will see heavier updates towards “fake news” related things as it has become a global issue This is a long shot… but I actually believe doing link building to tier 1 will be even better in the future as it goes on a deeper layer And AI becoming more advanced too”