Awstats problem sa serverom

Dakle, pretpostavljam da više manje svi pratite statistike vaših stranica. Na serveru imam trenutno dvije stranice, jednu kao addon domenu. I tu dolazimo do problema sa serverom. Kad gledam u awstats na njenu originalnu adresu, pola toga nije točno pokazano npr. bude 0 uniquea , a analytics u istom razdoblju kaže 800. Dalje, kad kliknem update broj posjeta najčešće ostane fiksiran nakon nekog razdoblja. Kao da se refresha recimo dva tri puta do 15 sati i ode na pauzu.

Istovremeno, tu domenu mi u subfolderu koji je redirectan na nju prikazuje sa punim statistikama. Što me dovodi do drugog problema, koji je točan broj prikaza? Zbroj njih dvije, samo statistike od domene ili samo statistike od subfoldera. Dosad nisam primjetio neka veća štekanja servera, pa mi je nejasno zašto se ovo komplicira. :ludjak:

A da jednostavno koristiš samo Google Analystics? :smiley:

Slažem se, od svih statističkih alata najbolji je Google Analytics. Awstats može prikazati i netočne podatke ako npr. razmjenjujete bannere koje netko dohvaća sa lokacije vaše web stranice. Tada awstats to ubraja u statistiku posjeta vaše web stranice iako je riječ o posjetu web stranice koja dohvaća vaš banner.

Prije svega, trebaš znati da niti AWstats, a još manje Analytics nisu vrhunski alati - ne prikazuju stvarno stanje.
Ako već moraš birati, AWstats je neusporedivo kvalitetniji jer obrađuje raw log…

Ovi simptomi koje spominješ su vrlo vjerojatno uzrokovani neizvršavanjem schedulinga ili prevelikim vremenskim razmakom između schedulinga. Za izvršavanje je najbolje provjeriti scheduling log, a nekakvo moje iskustvo sa AWstatsom kaže da je najbolje vrijeme ponavljanja svaka 3 sata. Doduše, s tim se treba poigrati jer se zna desiti da je opterećenje pri obradi raw loga prilično veliko, u zavisnosti od veličine i količine logova koje treba obraditi.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja