Backlink s istog IP

Znači malo sam istraživao što je s BL sa vlastitih domena koje su s istog IP? Svi kažu da to nije dobro jer google ti može stinust penal, al onda sam našao na SEOmoz-u video iz 2011. godine. I ovo što priča ima smisla, pa eto možda nekom pomogne.

Interlinking Your Sites - Whiteboard Friday | SEOmoz

Što vi mislite o tome?

Hmh, ne znam šta bih ti rekao. Sada je već “sigurno”, odnosno kažu mnogi da to nema nikakve veze, ali, ja imam banovan jedan sajt koji nema drugog razloga da bude banovan osim tog, iako imam još sličnih, imaju slične backlinkove i nisu banovani :).

Ja sam s interlinkingom vlastitih stranica na istoj IP adresi postigao željene rezultate za određene keyworde, a znam i neke s foruma kojima je to uspjelo pa možda i oni podijele iskustva.

U svakom slučaju, uvjeren sam da interlinking može samo pomoći, a ne odmoći ako se radi o white hat metodi.

Bitan ti je odnos broja linkova i broja domena/C blokova s kojih dolaze ti linkovi.

Npr. ako imaš 10000 linkova sa 3 CBlocka = BANana ali ako imaš 10000linkova sa 120 CBlockova to je super stvar -_-

Pa to je što i kažu na linku. znači da nema nikakve veze o IP, nego o tome na koji način kako ti postaviš link. PRIRODNO

Znači da napišeš novi post da je srodan s stranicom kaj ju linkaš i u nju ubaciš jedan link i to je to. Da treba izbjegavati Footer i Sidebar. I da ne ovisi o IP jer google nije glup pa samo da gleda IP već da vidi mnoge druge parametre i sazna da si vlasnik, dovoljno je da imaš sve na istom acountu za webmaster tools ili slično.

Hvala SteelMaiden na potvrdi

Mislim da se nemoraš bojat za WMT i GA i iste sajtove na njima. Prirodni linkovi su danas na webu u manje od 5% slučajeva, bitno je ne pretjerivat, pogotovo ne sa webovima sa istog servera (nije bitan vlasnik/ WMT acc/GA acc/itd…).

po IPu (C block) vidiš di je server, nije problem ako je 30 sajtova na istom serveru ali je problem kada svih 30 sajtova pukne po par tisuća linkova istovremeno na tvoj sajt…bolje da puknu manje puno manje, bilo bi idealno 1 link = 1 C block, naravno da je ovo nemoguće, čak i teoretski, ali neki “prirodan” odnos se treba tražiti…


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact