Backlink s youtube (kanala, opisa, komentara)

Pomaže li (back)link iz opisa videa na youtubeu?

Koliko je pametno u naziv videa stavit ime stranice?

Može li se (i kako) link postavit unutar videa (kao gumb)?

Kakva je situacija s komentarima videa?

Ako neko ima iskustva s ovakvom vrstom backlinkanja, bio bih zahvalan da podijeli iskustva i savjete.

Hvala

Pomaže svaki link koji je postavljen na pravo mjesto i moze donijeti posjetu,znaci imas gaming sajt i u bilo kojem gaming videju link ce ti sigurno pomoci.
Zavisi kakav video radis npr.ako snimas igricu sims 3 gameplay i to snimas i imas gaming blog moze staviti npr blogxxxx.com | Naziv videja(Ovako ces si i reklamu za sajt napraviti i staviti dobar long tail naslov preko kojeg ces lakse dobivati preglede jer si solidan on page seo napravio.
Mozes postaviti to ti jedino pomogne jer mozes dobiti posjetu ali za seo taj link ne vrijedi isto tako niti linkovi npr u flash igricama ne vrijede jer google ne prepoznaje sadrzaje flasha,slika,videja itd zato se i koriste za slike i to alt tagovi.
Komentari ti mogu malo pomoci ako ih na pravom mjestu ostavis npr snimas minecraft i na bilo kojem videju vezan za njega ako ostavis neki kratak tekst i link prema svom sajtu ce ti pomoci a previse spama
ti nece seo skriviti ali ne znam kako ce yt na to reagirati.
Iskreno ja ne koristim previse ovu vrstu linkova koristim yt i drustvene mreze cisto da imam neke signale koje google cita s njim a ubiti glavna svrha tih mreza je posjeta i pokusaj da tvoji videji,slike,stranica postanu viralni.
Lp

Hvala na komentaru.

Kako imam stranicu vezanu za tehnologiju, napravio sam (za sad) dva videa neke vrste tutoriala koji bi mogli biti traženi, a kako su vezani za moj sajti bi mi mogli donjeti neku posjetu, a link je u opisu videa što nikako nemože škodit. Napravit ću bar 10-ak takvih i sličnih videa pa ću vidjet rezultate. :slight_smile:

Odgovori na sva pitanja su potvrdni, osim onaj sa komentarima videa. :blush:
Do sada si, vjerujem, već naučio kako postaviti pravi link u video; da netko gleda film i klikne na tvoj web. To je moguće. :blush:

a reci mi molim te, kako ide ovo?
I mene to zanima i imam tu neka iskustva. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Iskreno da ti kažem, bacio sam samo ta dva tutorijala jer sam previše zaposlen i ne stignem radit nove. Jedan video je solidno gledan, drugi baš i ne. Svakako, linkovi su indeksirani, ali ta dva backlinka i nisu donjela neku veliku korist (bilo bi čudo da jesu). Tako da nažalost, nemogu reći nešto više od toga. Ali radim na jednom drugom projektu koji uključuje i to, pa ćemo vidjet kako to ide. Ako bude kakvih rezultata javim.