Da naravno da reklamiram ali ne toliko agresivno jer sam vise orejntisan na to da se preuzimaju moji tekstovi i stavi izvorni link.
Mozda gresim i tu sam uvek bio u nedoumici da li je bolje da mi posete dolaze sa drustvenih mreza ili sa sajtova…
Organska poseta sa gugla mi je prioritet i tu nemam nedoumicu.
Pa nije ok da ti uzmu teksst, to ti narusava seo, posebno ako je sajt veceg autoriteta. Radije partnerima salji krauc verziju clanka, kao neki pr outreach. I/ili stavljaj sto vise internih linkova tako da kad preuzmu jedan tvoj clanak (vecina njih je lijena i ne zna) dobijes i masu linkova za druge clanke.
Sajtovi koji preuzimaju tekst su manjeg autoriteta nego moj i rade pretezno reklamiranje preko drustvenih mreza.
Zbog preuzimanja teksta moj sajt ostaje u trazilici a njih nema.
Da u clanku imam povezane linkove.
Onda je to super. rijesenje. Ali evo da se vratimo na temu
30-60 tekstova jakog autoriteta, spremiti, 10 ubaciti omah ako imas nopr 5 kategorija da u svakoj imaju 2. Ostale raapsorediti 1 dnevno.
Pored toga napraviti mikro lekiksoN/wiki/nesto sto ce da donosi manje posjeta li kad imas npr 300 mikro pojmova i svoj wiki, to ti daje uatoritet, i imas stalno nesto da linkas na novim clancima. Npr, ako imas poslovnilekiskon na rijec “racunovodstvo” mozes tja pjam da linkas, jako korisno posebno za nove sajtove.
Pa u temi smo i dalje jer je ovo moje pitanje i tvoji odgovori korisno i za kreatora teme i za vecinu.
Primer jak autoritet imaju drustvene mreze dok sajtovi imaju manji autoritet ali mi donose posete koje zanimaju posetioce i verovatno ostaju na mom sajtu za odredjenu tematiku.
To sad bas najbolje ne znam jel bolje dobijati vise poseta sa drustvenih mreza koje imaju dosta jaci autoritet ili od sajtova sa manjim autoritetom.
Nekako mi izgleda poseta sa sajtova vise organska i mnogo backlinkova dobijam.
Mislim ako smatras da ti fb daje autoritet za seo, onda grijesis. Daje ti posjetu i buzz, za legitimnost u poslovnoj nishi tu je Linkedin, za dugorocne posjete ja sam se fokusirao na Pinterest, jest da nije kod nas pretjerano popularan, ali ono sto sheras 3 godine donosi posjete, na fb je to cca 60-90 minuta.
Organic saobracaj je najbitniji i referali sa srodnih sajtova, npr sa Poslovni.hr ako pises o biznisu ili Geek.hr za tech i online zaradu. Zasto su to najoblje posjete= 1. Ne ovisis o drustvenim mrezama, svi znamo kako nas je fb povalio sa smanjenjem reach an fb stranicam u koje smo ulagali i vrijeme i novac. 2 Dolaze t samo oni koje zanima tvoj sadrzja, sto znai da im se prikazuju samo reklame koje su vezane za tematiku. Ako je tematika profitabilna, onda si na konju. Moj jedan sajt je nedavno imao 170 posjeta na clanak vezan za bitcoine (kad je bio pao pa panika), od toga je 14 iz USA, zaradili smo 22e taj dan samo od adsensa.
Upravo to nisam bio siguran za seo i sta je bolje.
Ovo je definitivno ucvrstilo moju odluku od ranije da se vise fokusiram na izvor linka i to bez izvora stranice, nego izvor sajta.Ne https:// moj sajt .com/stranica.html nego samo linkuju hot link https:// moj sajt .com. nego na drustvene mreze, sto se tice seo i jacanja autoriteta mog sajta.
Pa sa drustvenim mrezama se ne jaca nikako autoritet. SEO benefiti od drustvenih mreza su minorni, ako govorimo o tehnickom SEO-u. Jedino sto mozes postici sa drustvenim mrezama po pitanju SEO-a je nekakav brand awareness pa da ljudi u Google upisuju ime tvog branda kao keyword.
Tocno to, ali isto tako Google voli Social Signale, tocnije kad ti se dijele clanci po drustvenim mrezama i drugi ljudi interaktiraju s istima. Ne kazem da ima puno znacaja, ali svakako nece odmoci.
da, social signali su mi dosta puta pomogli u indeksiranju (ako nešto po tom pitanju zapinje)…ali opet nisu primarni target
This topic was automatically closed 365 days after the last reply. New replies are no longer allowed.