Backlinkove trebam za novi digitalni projekt

Pokrećem novi digitalni projekt (za hr tržište) te mi za potrebe PR (SEO outreacha) trebaju backlinkovi.

Predviđen početak projekta je ljeto-2022.

Za sada prikupljam ponude sajtova dostupnih za backlinkove pa zainteresirane molim da mi pošalju svoju listu sajtova s cijenama.

Primarni target je business populacija (vlasnici tvrtki i obrta u regiji) jer je projekt B2B, ali generalno može i news/lifestyle tematika u određenom postotku.

1 Like

Ne mogu ti pomoci ali ti cisto zelim zazelit srecu jer mi prijatelj ima trgovinu (fizicku i online) i kad smo mu trazili backlinkove nismo se mogli nacuditi koliko nasi blogovi, portali pa cak i manje stranice drasticno pumpaju cijene. Tipa naisli smo na jedan portal, mislim da je bio krenizdravo ili tako nesto i cijena guest posta je bila ja mislim 200 eura

1 Like

ma projekt je digitalan isključivo (usluge) nije ništa fizičko

imam mailing listu svih registriranih medija u HR, ali čisto pišem da vidim šta forumaši imaju za ponuditi pa da vidimo je li postoji neki model za suradnju

Vjeruj mi, nakon 10 godina rada u medijima svjestan sam cijena :smiley:

Jako dobar popis ima naš @steelmaiden i njemu ću se sigurno javiti kad krene firma, ali čisto da vidim i ostatak ekipe

Moj ti je savjet da ne pumpas odmah linkove jer ce te algoritam spicit u sendbox pogotovo ako je .com domena. Uredu je ta pocetak jedan link pa nakon par mjeseci drugi. Ne vise od toga

1 Like

neće odjednom ići naravno…

dugoročno bi to išlo

Mislite da nije pametno u startu dati dobru link kampanju?

Ja imam u planu od 1 marta krenuti sa jedan sajt ali planiram od starta krenuti sa Guest Postovima i linkovima…

A kako onda gledaju na sajtove sa kojih se preuzimaju tekstovi i navodi izvor putem linka na koji se klikne?
Moje tekstove na sajtovima od pocetka preuzimaju jer sam naveo da se sme preuzeti tekst uz navodjenje linka na koji se klikne tj na moj sajt.

Ne znam kak se gleda na to, al znam da nova domena zna dobiti po pici ako krene agresivno sa backlinkovima.

1 Like

Onda bi po tome najbolje resenje bilo domen koji je sveze istekao i koji ima bar malo backlinkova. .

Otkud ti ove informacije? Linkovi tjeraju algoritam da sajtu spiči sandbox, još pogotovo ako je com domena. Svašta.

Aj da i ja jednako kvalitetan info ovog tipa kažem: treba odmah krenuti sa beklinkovima i bukvalno sajt odmah izlazi iz sandboxa kad se napravi ova šema beklinkova. beklinkovi, prvih deset, moraju da dolaze sa refering domena sa ovim nastavcima ovim redom:

  • org org
  • biz
  • info info
  • org
  • net
  • com com com

Isti tren kad treća com domena linkuje, sajt izlazi iz sandboxa i rangira za 73% bolje

5 Likes

Po mom mišljenju najbolja je kombinacija da šokiraš google sa što više sadržaja i paralelno linkova.

U nastavku je statistika za sajt na kojem smo se učili, linkove smo dobili free jer smo pravili razne top liste s informacijama koje su inače dostupne javnosti ali to niko ne analizira. Poslovna je Nisha, tako da smo s tim listama uspostavili i autoritet, a svi koji s bili na listama su rado objavili članke, tako da je bila win win pozicija. Imali smo čak i obrađenih objava gdje sajt s DR 73 nas u naslovu ističe kao autoritet u nisi jer su oni bili broj 1.

Recept je, što više dobrih članaka, još više konkretnih malih “wiki” članaka vezanih za nišu. Značenje pojmova itd. I žestok PR outreach. Jest da mi tad nismo imali Pojima da se trebaju linkovi stavljati na ključnu riječ, ali autoritet i posjete svakako dolaze nakon 9 mjeseci. I da, .com je .info nama donose super rezultate. Iako realno, google odavno ne ferma jeli .ba,.hr ili .tv koji imamo 4. Po logici, .tv ne bi trebalo imati nikakvih posjeta.

Koliko je važno da lupiš što više članaka je činjenica da ovi direktorij sajtovi razvaljuju. Mi imamo dva direktorij sajta, bez ikakvog SEO truda, katastrofa implementirani, donose strašno mnoogo posjeta. Inače ti sajtovi su mi mnogo draži jer je manje peglanja. Do duše, sada radimo od 0 svjetske Varivent za 3 Nisha direktorija za koje smo vidjeli a uz dosta truda možemo da uzmemo ozbiljnu lovu.

Vjerujem da znaš da imamo svoju vlastitu mrežu sajtova, ali pošto dolazimo iz “offline” medija, od svake stranice okušavamo napraviti brend. Pored 27 sajtova u našem vlasništvu, radimo s nekih 100 lokalnih portala ali imamo i listu “afinih” sajtova samo za linkanje, koju smo izbacili iz upotrebe jer nam narušava ugled kod klijenata.

Ovaj pad posjeta je period ljeta ali i naše greške da smo zaposlili par “lijenih” saradnika. Naravno, bolji su rezultati na starijim domenama jakog autorite, ali o ovaj mi je posebno drag.

Sajt smo podigli 20.09.2020 gdine.

Domena je .com, mi smo bosanci i linkovi su sa svih strana. Srbija super reagira jer ima logike, 7M ljudi tu živi.

1 Like

Thank you very much. :blush::partying_face:

1 Like

pošalji mi što imaš iz poslovne niše

Da bas tako a i licno znam odavno da se domen autoritet dobija bas zahvaljujuci i baclinkovima…

Necu se slozit. Ako mislis na neki ozbiljniji projekt takve stvari neces tjerat nego ces se fokusirati na sadrzaj. Pisem iz osobnog iskustva. Napad sa backlinkovima na mladu domenu je totalno ne prirodno i nema veze sa vezom. Mozes dobit buster u samom pocetku, al ces primit kuro od 20 cm kad tad, budi spreman.

Pa ne mislim na napad backlinkovima tipa ono svugde da postavim link. nego redovan backlinking tipa izvor pa link povecava i autoritet domena.

Sadrzaj se podrazumjeva, pripremis ranije bar 30-50 clanaka… Al ih obajvljujes tipa 1-2 dnevno. Paralelno organizujes da se pise svaki dan jedan, tako da si uvijek 30 dana u prednosti

1 Like

Pa to mi je main nisha jer ovo sve radimo zbog novaca :smiley: Saljem

Mislim da bi u sandbox otisao taj novi domen koji ne bi imao normalne zdrave posete nego od google robota a to bi bilo kada se postavljaju linkovi gde god bi se stiglo i gde ne bi niko klikao na te linkove osim robota,primer link o zdravlju se postavi na forum za odrasle 18+…

Meni nije ni jedan sajt otisao imam ih 30, od toga su 10ak na novim domenama koje su"brendabilne". Iako imamo istu sa 2k isteklih domena, ipak sam odabrao da se orjentisem na brendiranje. Posjete nisu samo od googla.

Valjda se podrazumjeva kada dignes neki clanak da ga promoviras na sva zvona, prije svaga mi to radimo (pslovne niseh) ovako: Facebook, Linkedin, Pinterest Reddit i Twitter, Sedmicno i mailing smo radili sada smo pauzirali jer sprmemao novi projekat. Svaki dan lupis jedanu objavu i sheras do boga, ako nemas svojih profila, jbg boostaj, iznajmljuj, moli, ganjaj

Btw, ako mi sve odmah nasitmamo i na reshering. Imamo svoj alat koji je besplatan. tntboost.com pa bujrum uclanite se. Inace, sad za starije sajtove (pod tim mislim barem 3-mjeseca) raidimo odmaj 10 internih linkova na novi clank i 3-4 backlinka sa svoje mreze. Ovih dana radim i prvu ozbiljniju backlinking kampannju na 120 portala, Posto imamo 30 svojih koje ne racunam u to, promovisat cemo 2 linka po clanku, razlicita. 14 biznis nasih sajtova kad tkao zavrtimo bit ce to ok.

1 Like