Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Što ga više ignorišem, on više raste… :joy:

Uz ovo ima i 30 komentara (15 od ljudi koji su gledali i 15 mojih odgovora na njihove.)

Fora je što ne znam koliko su druge ideje za videa koje imam u ovoj niši tražene. Opcija je i da se držim istog pristupa uz varijacije…

U svakom slučaju ima dosta potencijala. Sa 80 ovakvih videa eto monetizacije. :smiley:

1 Like

Evo mali update nakon 47 dana od objave videa

Kud sa parama…
Mislim da ce do 1.4.2024. video imati izmedju 30 i 50 hiljada pregleda. A kad zima prodje do sljedece zime mozda 2 hiljade.

I ja popuši ban taman kad je krenulo :scream:

Zbog cega si dobio ban?

Ma brate standard na ovom mom kanalu, malo malo pa ban, navodno ponavljajući sadržaj, ne razlikuju se videi jedan od drugog, a sve što radim je obrađujem teme i snimim glasovno, spojim to u vegasu i dodam slike vezane za tu temu, milijun takvih kanala i svi i dalje imaju monetizaciju, ne razumijem ih nikako :thinking:

Imam dva kanala na istom fazonu, dodaj po neki video, nemoj samo slike. Pretpostavljam da radis neki motion za te slike. Ja radim news, imam npr “aktivnu news podlogu” i tu ide slika vesti, ili po nekad video. I za sada ide sve ok.

2 Likeova

Ne znam da li si upratio onaj kanal pretres news, obrađuju ratne teme u ukrajini, ide im dobro, doslovno stave jednu sliku i samo audio preko toga, nemaju nikakvih problema a ne znam kolko su ratne teme dopuštene na youtubeu ali dobro a onda onaj lik udarne vesti balkana, doslovno lik sjede pred računar i čita vijesti sa blica, kurira itd…i njemu ništa, sve radi normalno, nema bana…čudan je i ovaj youtube postao, izgleda kome prođe prođe…hvala ti na savjetu, pokušaću i tako, mda nisam uvijek samo slike stavljao, znao sam stavljati i video sa pixabay.

1 Like

Idu te ratne vesti, ta dva kanala imaju od 70-130k dnevno pregleda. Trenutni je prosek 0.4$, sto je skroz fina para za takav posao. I nisu oni jedini, ima dosta takvih kanala. Sustina je samo da te uhvati algoritam, jer i znam dosta kanala koji nemaju pregleda a sve isto rade.

1 Like

joj kad pocne citati umrlice haha

Koliko traje video?

@simeon ma lik je lud :joy:

Izmedju minut i dva minuta. Oces da kupis kanal? :smiley:

Nema me pas za sta ujest :smiley:

1 Like

Ma zezam se, ima prostora da se pravi kompletna prica oko YTa.

Da ne pišem samo u onoj zatvorenoj temi o kanalu…

Novi video ide dobro, 17k u 2 i pol dana (i onaj prije njega ide ok). S obzirom da sam imao 2 lošija videa koji su zastali na oko 5 i 10k pregleda prije toga, morao sam se zapitati zašto se to događa. Pogotovo jer gledam slične kanale i YT algoritam.

Primjetim da ima puno kanala koji imaju i po par-desetaka ili stotina tisuća subs. i novi videi im ne prolaze 10k pregleda. Dakle, skoro mrtvi kanali a tako veliki.
To jer zato jer subs. više ne znače puno. Ako je video lošiji, a to YT vidi odmah (za razliku od web sajtova) čim pusti par sto klikova za uzorak i vrijeme gledanja, ctr itd budu loši, YT neće više nikomu nuditi tvoj video, pa makar ti imao milione subs.

To je dobra stvar za početnike, jer doslovno možeš imati više pregleda sa nula pretplatnika od nekog tko je tu 10 godina, samo napravi bolji video od njega.

Uglavnom, mora se raditi najbolji video što se može svaki puta i to je to. 2-3 vide za redom sam radio neke tutorijal-videe koji moju publiku manje zanimaju očito i malo su sporiji, sada sam odlučio raditi samo breakdown videe. Npr radim neki projekt 2 tjedna i onda u 10ak minuta iznesem sve što sam naučio u to vrijeme i završni rezultat koji mora zapeti za oko.

Također sam malo gledao one videe “kako radi mr. beast i sl”, glavnom najbitniji su

• Thumbnail koji mora izazvati znatiželju
  • Prvih 5 sec u kojem moraš na brzinu izbiflati što će sve ljudi vidjeti tu a mora odgovarati thumbnailu
  • Prvih 20 sec u kojem moraš pokazati koji napor si uložio u taj vide “npr novac, vrijeme, znanje, iskustvo” da bi netko rekao - ovo moram gledati ili, ovaj zna nešto. Također i izazvati znatiželju. "Npr. ja pokažem završni render ali napišem “završna animacija na kraju”
  • Zadnje je kvaliteta videe. Ako zadržiš 5 i 20 sec, ne smiješ pustiti da odu nakon toga. Video mora biti dinamičan cijelo vrijeme. Ja to dobijem da u 10ak min uguram cijeli tutorijal od 2 sata na način da svakih 3 ili 4 sekunde mjenjam scenu. Odnosno pokazujem druge opcije koje sam koristio.

S obzirom da do nove godine moram svakih 14 dana izbaciti video, malo mi je pritisak kako stići to a da ne pada kvaliteta, ali valjda ću izgurati barem 4 dobra videa ako ne svih 6. Uglavnom radije bih izbacivao manje, nego one videe koji zastanu na 5 ili 10k nakon tjedan dana i ne idu dalje.

8 Likeova

zna li neko iz prve ruke može li se monetizovati AI voice na yt, na dosta mjesta sam pročitao i da može i da ne može?

Ne ovisi samo dali koristiš AI voice nego i o video sadržaju.
Ako daješ dodatnu vrijednost, onda nije problem zvuk, ali ako će ti video biti listanje portala ili slideshow slika sa neta, onda ti neće odobriti monetizaciju.

Youtube popustio kriterijume za monetizaciju…:grinning:

Izvor?

Znam da je to bilo ljetos jos, ali za određene države, ne za sve.

Kod mene je i dalje ovako :slight_smile:

Kod mene na svim nemonetizovanim kanalima nije vise 4000, nego 3000 sati.

Ja sam dobio taj kraći put. Ali mi se ne žuri pa ni ne gledam.
Ide sve svojim tijekom