Za sada nemam nijednog clana,hahhaaha,valda tako ude u pocetku.
ja to nisam niti aktivirao… trenutno nemam šta pametnog ponuditi posjetiteljima, a da plate članstvo
Da li netko može prokomentirati ove dvije slike ?
Ova lijeva je izvješće koje dobijem svakih tjedan dana, tu piše da me prati 6500 korisnika.
Desna slika je printsrcrin iz YT Studia, gdje piše da imam 2019 pretplatnika.
Koja je razlika između pretplatnika i pratioca, zar nije to isto?
P.S. nemam aktivirano da se plaća za dodatno članstvo…
Po mom mišljenju da se misli na to, da imaš 6.500 stalnih pratitelja koji gledaju tvoje video zapise ali nisu svi pretplaćeni, inače je to standard kod svih youtube kanala, pregledi dolaze u prosjeku od 20% pretplaćenih i 80% nepretplaćenih osoba.
Mi radimo online podrsku kao sto je sad namestanje kotlova za grejanje i provera pritiska.To samo jedan primer sta radimo pa zato se pretplacuju.
Jedni te prate i njima ne dolaze obavestenja a drugi su kliknuli i zvonce da im zvoni kad objavis nesto.
Evo slike,… samo 3% posjetitelja kanala su se pretplatili, a od njih samo 6% je uključilo zvono za obavijest.
Valjda je to normalno sa stajališta gledatelja youtuba ![]()
Zavisi od kanala i kakav je sadrzaj.Neko jedva cekla novi video pa zato ukljuci zvono.
Ja sam prije dva mjeseca pokrenuo membership. Do sad imam samo 5 clanova. Clanstvo je $1.
Kanal je muzicki. Muzika i videi su originalni. Ono sto sam ponudio clanovima je nekoliko videa behind scene i besplatan download nekih traka.
Mislim da je 5 clanova na dva mjeseca na 330k pretplatnika malo.
Malo mi je cudno to sto pratioci ne vide video koji objavim samo za clanove. Zar taj video ne bi trebao biti pretplatnicima na YT home ili subscription?
Ne znam tacno sta pitas ali kad uploadujes video tu ima opcija da stavis za clanove.Imas i za stare video snimke da prebacis u opciju za clanove.

To znam. Ali nekako mi je logicno da bi i pretplatnici trebali negdje, da li na home ili subscription trebali vidjeti da sam objavio video za clanove. Mislim da bi ih to natjeralo na clanstvo.
A to odradis mali promo tako se radi inace ostali ne vide.
Pozdrav ekipa,
Pošto na svom YouTube kanalu objavljujem videje gdje nešto radim rukama (DIY) i pri tome koristim neki alat… razmišljam da u videu spomenem da sam to kupio npr. AliExpressu, Amazonu, e-Bay, Temu,… te ostavim link zainteresiranima u opisu, a link da u stvari bude Affiliate link …
Pretpostavljam da na forumu ima mnogo iskusnih veterana vezanih uz temu YouTube+Affiliate…
Da skratim, pitanje bi bilo tko ima najbolji Affiliate za takve stvari ? Da se preko affiliate linka može direktno preporučiti neki proizvod kao npr. :
- brusne i rezne ploče za beton
- točkalo na oprugu
- gas maska
- endoskopa kamera
- alat za mehaniku, elektriku,…
- …
Za tako neke stvari koje koristim u videu, te bi ih usput mogu izreklamirati i napraviti neki mali dodatni prihod.
Trebalo bi da ti zavisi od publike. Ako je većina publike Usa onda Amazon, ako je ostatak svijeta onda vjerovatno Aliexpress. Mada kod Aliekspressa ono što mene nervira da kod ovih koji ostavljaju affiliate linkove oni često vode do nepostojećih proizvoda jer prodavci prestqnu prodavat, zatvori se store, otvore novi product listing za isti proizvod, bude nedostupan za razne regione i sl. Tako da je to sa Aliekspressom kao i globalnom posjetom izazovnije sigurno
Postoji opcija “Members-Only videos” koja se moze dodati na Home, tako da videi budu vidljivi i onima sto se nisu pretplatili.
Koja onda logika da se ovi pretplacuju ako se svima prikaze.
Vidljiv je naravno samo thumbnail.
Edit:
Ova opcija se moze ukljuciti klikom na Customize channel, Home tab, Add section, Members-only videos
Nisam to pregledao,ja prvih par minuta kao promo stavim vidljiv a nastavak za clanove.Dobro je znati i to,probacu da nadjem kako se podesava.
Kontaktiraj AliExpress, Gearbest, Banggood, Joybuy, Tomtop, Cafago, DHgate…
Neka ti pošalju alat, reci da češ ih promovirati for free…
Možeš probati užicati i 3d printere i svakakve druge gadgete, samo neka ti ChatGTP napiše dobru prezentaciju za mail koji ćeš slati.
Ja sam trenutno u fazi žicanja el. bicikala i ide po malo, prekopao sam cca 100 kineskih brendova i polako šaljem svima meilove…
imaš li kakav solidan kanal (websajt, instagram…) iza sebe? vjerovatno će lakše poslati ako imaš neke rezultate. e kad se sjetim meni su neki kinezi poslali kafe aparat neđe 2016 godine, poslali sa američkom utičnicom ![]()
I meni još uvijek znaju nekada poslati nešto sa američkom utičnicom, zato imam doma par adaptera… ![]()
Imam kanal sa solidnim brojkama ali primjetio sam da isto dobijaju i kanali sa cca 20-30k+ pretplatnika.
Ako se netko misli baviti npr. recenzijama proizvoda, daju se kupiti kanali sa preplatnicima, pa i sami pretplatnici mislim da je $4 za 1000 preplatnika, i jedno par mjeseci radiš neke videe, čisto za popuniti kanal, recimo stavljaš reklame bicikala, radiš best buy videe i slično, znači njihov kontent (reklamu) ti ubaciš i samo dodaš svoj audio komentar, tako jedno pola godine i poslje kreneš kontaktirati proizvođače da ti šalju robu koju ćeš prezentirati, a mislim da je cijelu stvar lakše još odraditi preko web stranice… Čim ti jedan pošalje, već konkurencija nudi svoje, iz osobnog iskustva…
Recimo ova web stranica: Recenzije | China Planet
Ovaj komotno živi na račun preprodaje recenziranih proizvoda i prodajom članaka web shopovima da reklamira prodajne akcije i sl.