Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Capcut najbolji, jos free

1 Like

Pozdrav, akonse ne varam Clipchamp diže sve videje u cloud… barem ja nisam pronasao upciju da radi lokalno bez clouda.
Zato sam se vratio na njegovu raniju verziju VideoEditor… ali taj program radi jako sporooo… za poludit je spor i često zna pukniti prilikom izrade ili sejvanja projekta…

DaVinci Resolve 19 free verzija ima sve potrebno.

1 Like

Sprema projekte lokalno + Cloud. To je i meni malo bezveze, ali svaki projekt koji exportiraš ide na PC i lako ga upload na YT.

1 Like

Za cas mi je napunio cijeli cloud i sve ostalo zablokiralo (ostali cloud progeamići)
Ne volim te cloud projekte :slight_smile:

Zanimljivo

https://x.com/levelsio/status/1822067118914879808?s=46

Imam pitanja za vas sto snimate za YT. Da li ostavljate sve svoje video materijale snimljene ili cim editujete video i objavite na YT sve to brisete i ako cuvate sav materijal sta koristite za cuvanje HDD, ssd neke cloud ?

Ja cuvam na eksternom hard disku.

1 Like

Ja bi čuvao ali mi materijali jako puno zauzimaju (4K, 60 fps) tako da ću uskoro morati biti prisiljen brisati jer mi je ostalo još samo 2 gige na disku…

2 Likeova

Ja plaćam 2 TB Google drivea 10ak $ mj. pa tamo uploadam. Gledam uvijek da imam vrijednije podatke na dva mjesta.

2 Likeova

Ja sam prije sve čuvao i one needitovane videje, a od ove godine čuvam samo završni video koji dignem na yt.
Čuvam ih na dodatno SSDu na kojem nije operativni sistem… na externi mi sporo prebacuje :slight_smile:

1 Like

Obecavaju brda i doline, a zapravo vas samo hoce oderati.

Mozda sam zakasnio sa odgovorom ali nije komplikovano i primaju odma i lakse je nego za oglase…Zarada se vidi u adsense za youtube i uzimaju proviziju 30% od clanstva ai se opet vise zaradi nego od oglasa.

1 Like

Koliko otprilike mesecno dobijes clanova?

Pa neukusno je govoriti o tome ali sad imam 230 clanova i stavio sam 10$ za clanstvo.Clanovi za te pare dobijaju razne informacije koje im koriste.Od reklama nemam ni 100$ mesecno.
Ima opcija clanstvo,stikeri i kupovina tj online shop.Stikere i kupovinu ne koristim.
Za placanje na sajtu koristim patreon koji uzima manju proviziju.

1 Like

Aktivirao sam clanstvo i stikere,pa videcemo.
Hvala unapred.

1 Like

Šta se dobiva s tim članstvom? Neke tvoje videje ne vide oni koji nisu pretplaceni članovi ili kako to funkcionira?

Ćlanovima možeš ponuditi dodatne sadržaje za određenu mjesečnu cijenu.

Možeš imati recimo nekoliko kategorija npr;

1. Osnovni član za $3 - 2 dodatna videa mjesečno
  2. Fan za $5 - 4 dodatna videa mjesečno
  3. Extra fan za $10 - 5 videa + behind the scene video
1 Like

Ja na svoj kanal stavljan kratke/breakdown videe i onda ih uputim da se pretplate za korak-po-korak tutorijale.
Sadržaj ne mora biti video, također dijelim tamo i filove i assetse, npr google drive linkove za download.

2 Likeova

Ima opcija na kanalu da samo clanovi mogu da vide sta objavis.Ili clanovima prosledis negde direktno privatno.

Nisam clan nijednog kanala pa ne znam kako to izgleda clanovima ali ovako izgleda autorima.