Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

U posljednje vrijeme ništa pametno od Youtubea…

Kada u YouTube zaposliš “naše ljude” :rofl: :rofl:

Za 2 sata 14.540e live sa Jelenom Karleusom skoro 200k ljudi na liveu i svi novinari pisu o tome

1 Like

Pa ja sam se bavio ali su me banovali jer sam objavljivao video zapise sa Amozona kako bi ulovio kakvu kintu.I sada se prepisujem da mi vrate nalog ili da mi dopuste da preuzmem moje sadržaje a onda načinim novi nalog.

Gde li ovo ima da odmah kupim?

Poslati ću ti na PM, možda nije primjereno to ovdje objavljivati pa…

1 Like

kako kanali ovoga tipa dobiju monetizaciju, mislim zbog autorski prava na glazbu

https://www.youtube.com/@discomix102

https://www.youtube.com/@RockPlaylist-uw3sg

Nemaju monetizaciju. Ako vidiš oglase, novac dijele Youtube i vlasnici prava na glazbu.

Vjerojatno će ga s vremenom nakrcati sa pregledima i pretplatnicima, kada dobije željeni rezultat, dobro će prodati kanal, netko drugi tko će ga kupiti imati će gotove pretplatnike, obrisati će te videe, staviti nešto svoje i kasnije zatražiti monetizaciju.

1 Like

Ne znam kako oni uopste postave te mixeve na YT?
Jer primer ja kada sam davno probao da postavim neki mix sa tudjim pesmama,
youtube me je vec na samoj proveri odbio,tako da nisam ni mogao da postavim sadrzaj javno.

Osobno ne znam, ali ekipa iz trećih zemalja ima kreativne načine kako da od Youtubea izvuče maksimum. Negdje sam čitao mislim da su Filipinci tu najjači u izvlačenju novaca iz Youtubea raznim nelegalnim tehnikama. Doslovno imaju “firme” i urede koji se bave time.

Nažalost, oba kanala su monetizirani. Discomix je naše gore list (Bosna) a drugi je iz Indonezije.

Ni ja ne kužim kako su monetizirani.

Meni youtube kad uploadam video izbaci da je pjesma pod copyrightom.

Jedino ako ih YT pusti a uzme i dodijeli novac nositeljima prava.

A ovima je vjerojatno cilj nabit 100k subsa, pa onda maknut sve i prodat takav kanal na crnom tržištu za par soma dolara.

Imaju i interesantne community sekcije na kanalima… :joy:

to mi je promaklo :joy:

Ne znam koji je bolji, al definitivno bi najbolje prošao neki mix tih sadržaja :grin:

1 Like

Ja sam znao uraditi neki short iz auta, ili negdje u zatvorenom gdje se čuje glazba. YT ga uredno objavi, ali stavi Tag na pjesmu automatski i meni u Chanel content javi poruku…

restriction

Mislim da nešto slično ide i sa YT videima.

A kako znaš da nemaju autorska prava?

Ima tih mixeva na tone.
Stvarno bih voleo da znam kako oni mogu da uploaduju to,a da prevare YT proveru.?

Zato jer sigurno ne plaćaju autorska prava Elton Johnu, U2 i sličnim bandovima da bi na YT kanalu zaradili 100$ mjesečno.

Gdje bi im tu bila računica?

Google kaže: The music licensing process can take a few weeks or a few months, and it’ll run you anywhere from a couple hundred dollars to a couple thousand (depending on how popular the song is).

A oni imaju na kanalu po par tisuća pjesama i to super poznatih.

Procjena za ovaj Discomix je da je do sad zaradio nekih 3000$

Znači za to je mogao kupiti prava na jednu do dvije pjesme popularne pjesme. On na jednom videu ima po 20 pjesama.

Jos cudnije je to sto YT, ako je neka od pjesama zasticena, dopusta live stream. A vidim da su neki live videi pokrenuti prije vise od tri mjeseca. Ako u videu koristis zasticenu pjesmu, automatski ces dobiti claim ali video nece biti obrisan, ali ako zasticenu pjesmu koristis u live videu, taj video ce automatski biti blokiran, zato ne znam kako njima ovo uspjeva.

Ima neki kanal koji strimuje sa radija emisiju the books of knjige uživo, oni u dijelu emisije puštaju muziku i na njihovom zvaničnom kanalu tog dijela nema, ali na tom neznaničnom divljem ima i ta muzika i strim nije nijednom blokiran

https://www.youtube.com/live/1U43384Yt4c?si=ORa2Id4ugHkLuMzL

Prvo objavljuje emisiju prije no što je na zvaničnom kanala, pa još i muzike razne ima u sklopu strima i sve to prilično dugo radi