Ništa čudno. U gotovo svakoj niši, najbolji zarađuju milione.
To uopce nije dobra ideja stavljati ikakav kockarski sadrzaj na glavni kanal.
Glava me odjednom zabolela.
17 godina snimanja, 5,800 videa.
drustvo pozdrav!!! ptanje za iskusne a i manje iskusne, znaci za sve. pre jedno 3god. u doba korone sam sa zenom pokrenuo jedan yt kanal, tice se snimanja pripreme hrane, recepata i slicno. kanal je ima 10-ak video snimaka i jos toliko shortsova i do pre mesec dana se gotovo nista nije desavalo spektakularno sa pregledima dok nije krenuo da ga cepa algoritam, okurazeni time smo u poslednjih par dana snimili jos par video snimaka i pregledi idu polako. imamo vec preko 5.5k subova ali jbg tek nesto preko 100sati. zanima me ponajvise u koju kategoriju svrstati taj tip video, dakle kuhinjska priprema hrane, sve ovo do sad sam stavljao pod ,how to and style, ,jel ispravno? i ako nije ispravo ovo prethodno, da li je sad pametno menjati kategorizaciju ? hvala svima
Za 1 video $339k ovo je jos lude.
Na tom videu mu je rpm $90 a cpm $150
To je ta tematika, financije i how to get rich, dosta bolje plaćena od svega. Ipak su tu gledatelji koji troše, pa spotify i slični plaćaju masno svaki klik…
Pozdrav ekipa, jedno pitanje…
Prije mnogo mnogo mnogo godina unutar youtuba se mogao editirati video… da li se i sada to može na neki nacin ?
Uploudao sam jedan video prije par tjedana i skužio sam da sam u videu rekao jednu glupost te bi trebao ispraviti taj dio… video je već dobio dosta pregleda te mi ga je žao pobrisati postojeći i uploudati novi…
Da li postoji neki način da se izmjeni postojeći video, a da link na video ostane isti ?
Hvala unaprijed ! ![]()
Može. Ne znam u kojoj mjeri ali može. Ja sam nedavno naknadno morao zamutiti neke scene koje su mi promaknule dok sam radio video na PCu
Odeš u YouTube Studio, odabereš Content iz menija pa video koji želiš editirati i onda lijevo u meniju klikneš Editor.
I tu sad imaš neke osnovne mogućnosti editiranja videa.
340$ za 1m pregleda na yt na ovakav video? Tesko
Do 100k pregleda se moglo pre editovati,preko toga nije moglo.
Pisao sam jos ranije da nema vise koristi od CPM,RPM,CPC i sl. i viriti u njihove milostinje,nego bolje koristiti za affiliate ili placene sajtove i kanale.
Na 100k pregleda nesto staviti na prodaju i zarada neka je 10e i neka kupi njih 100 eto 1000e,ovako na milon pregleda ni 500e.
Ovde je dobro kada poraste kanal da se nekim predavacima matematike naplacuju reklame da se reklamiraju.
Prvo skoci pa reci hop.
Ne slazem se sa ovom izjavom jer je to u praksi slabo izvodljivo.
Znam na licnom primeru.
Kakvo pausalan dozivljaj YT-a ![]()
Pa i ja pisem isto na svom licnom primeru,meni je veca zarada od affiliate i clanstva.
Drago mi je da je kod tebe tako,onda nastavi i ne obaziri se na tudja misljenja.
Ja sam na 70k pregleda ali davno na kratkom videu za 20k monetiziranih pregleda znaci gdje se pojavila reklama dobio $120 tu racunaj samo ovih 20k i to je CPM bio oko $7.40