Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Ništa čudno. U gotovo svakoj niši, najbolji zarađuju milione.

To uopce nije dobra ideja stavljati ikakav kockarski sadrzaj na glavni kanal.

$84k i to na jednom liveu

1 Like

Glava me odjednom zabolela.

17 godina snimanja, 5,800 videa.

drustvo pozdrav!!! ptanje za iskusne a i manje iskusne, znaci za sve. pre jedno 3god. u doba korone sam sa zenom pokrenuo jedan yt kanal, tice se snimanja pripreme hrane, recepata i slicno. kanal je ima 10-ak video snimaka i jos toliko shortsova i do pre mesec dana se gotovo nista nije desavalo spektakularno sa pregledima dok nije krenuo da ga cepa algoritam, okurazeni time smo u poslednjih par dana snimili jos par video snimaka i pregledi idu polako. imamo vec preko 5.5k subova ali jbg tek nesto preko 100sati. zanima me ponajvise u koju kategoriju svrstati taj tip video, dakle kuhinjska priprema hrane, sve ovo do sad sam stavljao pod ,how to and style, ,jel ispravno? i ako nije ispravo ovo prethodno, da li je sad pametno menjati kategorizaciju ? hvala svima

Za 1 video $339k ovo je jos lude.

Na tom videu mu je rpm $90 a cpm $150

https://www.youtube.com/@JordanWelch

To je ta tematika, financije i how to get rich, dosta bolje plaćena od svega. Ipak su tu gledatelji koji troše, pa spotify i slični plaćaju masno svaki klik…

1 Like

Pozdrav ekipa, jedno pitanje…
Prije mnogo mnogo mnogo godina unutar youtuba se mogao editirati video… da li se i sada to može na neki nacin ?

Uploudao sam jedan video prije par tjedana i skužio sam da sam u videu rekao jednu glupost te bi trebao ispraviti taj dio… video je već dobio dosta pregleda te mi ga je žao pobrisati postojeći i uploudati novi…

Da li postoji neki način da se izmjeni postojeći video, a da link na video ostane isti ?
Hvala unaprijed ! :slight_smile:

Može. Ne znam u kojoj mjeri ali može. Ja sam nedavno naknadno morao zamutiti neke scene koje su mi promaknule dok sam radio video na PCu

1 Like

Odeš u YouTube Studio, odabereš Content iz menija pa video koji želiš editirati i onda lijevo u meniju klikneš Editor.

I tu sad imaš neke osnovne mogućnosti editiranja videa.

1 Like

https://x.com/rohanpaul_ai/status/1878331331538833910?s=46

:):slight_smile:

1 Like

340$ za 1m pregleda na yt na ovakav video? Tesko

Do 100k pregleda se moglo pre editovati,preko toga nije moglo.
Pisao sam jos ranije da nema vise koristi od CPM,RPM,CPC i sl. i viriti u njihove milostinje,nego bolje koristiti za affiliate ili placene sajtove i kanale.
Na 100k pregleda nesto staviti na prodaju i zarada neka je 10e i neka kupi njih 100 eto 1000e,ovako na milon pregleda ni 500e.

Ovde je dobro kada poraste kanal da se nekim predavacima matematike naplacuju reklame da se reklamiraju.

1 Like

Prvo skoci pa reci hop.
Ne slazem se sa ovom izjavom jer je to u praksi slabo izvodljivo.
Znam na licnom primeru.

2 Likeova

Kakvo pausalan dozivljaj YT-a :slight_smile:

Pa i ja pisem isto na svom licnom primeru,meni je veca zarada od affiliate i clanstva.

1 Like

Drago mi je da je kod tebe tako,onda nastavi i ne obaziri se na tudja misljenja.

1 Like

Slusajte MrBeasta i imat cete 100m+ pregleda hahaha

Ja sam na 70k pregleda ali davno na kratkom videu za 20k monetiziranih pregleda znaci gdje se pojavila reklama dobio $120 tu racunaj samo ovih 20k i to je CPM bio oko $7.40