Kad isprobas javi nam kakva je action 4 i pogotovo taj dji mic 2 sretno da dugo slizi. Kako nisi action 5 valjda valja i cetvorka.
Pozdrav ekipa,
Da li netko zna neki dobar i jednostavan programic za izradu zanimljivih Thumbnail-a (početna slika videa)?
npr. nesto slicno kao sta je sada poceo raditi yt kanal “doktor habi”
Ja za sada koristim Paint
Canva, nema bolje ako nemas nekog iskustva. Imaju i brdo templejta itd.
Samo Canva 1233455777
Bilo je i 100$ ali drzave su iz kojih nema poseta pa neko odatle slucajno klikne.
Meni na sajtovima bude jaka cena za klik - CPM iz Juzno africke republike ali nemam poseta.
Cudno
koliko ja znam SAD cpm je najjaci i to oduvek.
Imaju nekad jak cpm i iz zemalja koje nisu tier 1,jer nemaju dovoljno u svojim zemljama onih koji se bave temama koje oni rade a treba im poseta i kupovina pa dobro plate.
Jedino sto ja nemam posete i nijedan klik iz tih zemalja.
Sta mislite koliki je RPM na domacim kanalima gdje su neke uopstene teme, a nije nesto za djecu (tipa igre i sl)?
Evo na ovim nekim domacim sajtovima, rpm po oko 2e; Da l je realno za ocekivani nesto slicno i na YT (recimo videi od 15-20 min, dobar % zadrzavanja)
Ja imam od prilike od 2 do 3 mil pregleda domace. Na ovim brojkama ide od 0.5-0.65 za kraće videe, do nekih 2.2-2.8 za videe po 12-13+min. Ali je za ove duze videe zadrzavanje kod mene 8-9min.
To onda nije lose? Mozda da su malo duzi videi, pa bi se moglo navuci i do 3e. Jel to tvoje ono pecanje il nesto drugo, zaboravih
Drugo nesto. Pa mozes ti da radis duze, ali da li ce da se gleda. Ostajanje diktira RPM.
Neki su uspjeli i preko $200 cpm, ali to ne uspjeva tako lako vecinom sam vidio kod nekih $30 $50 $80, ali ovo je brutalno pogledaj samo te cifre. Kaze mi ona da nije nista namjestala nego je namjestila na automatski midroll
I ja također koristim RODE mic. i zadovoljan sam.
I da iskoristim priliku i predstavim novi/stari projekt i pripadajući YT kanal: https://www.youtube.com/@naucimeza5
U posljednje vrijeme mi mnogo više iskaču klipovi od manjih/novijih kanala.
Dobar je mikrofon, no bilo bi još bolje da izbjegneš jeku koju sam čuo u zadnja tri od četiri videa što sam gledao.
Go for it !
U 2024 youtube se koristi kao odskocna daska za skupljanje followera i stvaranje svog brenda kako bi im kasnije mogli promovirat kockanje koji placa za svakog novog affiliate vjerovatno neki postotak od gubitaka…
vjerujem da se cpm toliko srozao pogotovo na nasim prostorima da i milijuni pregleda ne nose neku prosjecnu placu mjesecno…
Oglasi nemaju smisla tu, ali sponzorstva imaju. I to jako dobro plaćaju firme influencere. Bilo da se radi o kozmetičkim brendovima, grickalicama, pićima ili nečem sasvim drugom.
Kocka plaća najviše, long term nude za svakog refferala dio od prihoda casina.
Ali nije to jedino. Ako je kanal neke tematike poput satova, tehnologije, financija, može se živjeti sasvim dobro i bez kocke.