Kad isprobas javi nam kakva je action 4 i pogotovo taj dji mic 2 sretno da dugo slizi. Kako nisi action 5 valjda valja i cetvorka.
Pozdrav ekipa,
Da li netko zna neki dobar i jednostavan programic za izradu zanimljivih Thumbnail-a (početna slika videa)?
npr. nesto slicno kao sta je sada poceo raditi yt kanal “doktor habi”
Ja za sada koristim Paint
Canva, nema bolje ako nemas nekog iskustva. Imaju i brdo templejta itd.
Samo Canva 1233455777
Bilo je i 100$ ali drzave su iz kojih nema poseta pa neko odatle slucajno klikne.
Meni na sajtovima bude jaka cena za klik - CPM iz Juzno africke republike ali nemam poseta.
Cudno
koliko ja znam SAD cpm je najjaci i to oduvek.
Imaju nekad jak cpm i iz zemalja koje nisu tier 1,jer nemaju dovoljno u svojim zemljama onih koji se bave temama koje oni rade a treba im poseta i kupovina pa dobro plate.
Jedino sto ja nemam posete i nijedan klik iz tih zemalja.
Sta mislite koliki je RPM na domacim kanalima gdje su neke uopstene teme, a nije nesto za djecu (tipa igre i sl)?
Evo na ovim nekim domacim sajtovima, rpm po oko 2e; Da l je realno za ocekivani nesto slicno i na YT (recimo videi od 15-20 min, dobar % zadrzavanja)
Ja imam od prilike od 2 do 3 mil pregleda domace. Na ovim brojkama ide od 0.5-0.65 za kraće videe, do nekih 2.2-2.8 za videe po 12-13+min. Ali je za ove duze videe zadrzavanje kod mene 8-9min.
To onda nije lose? Mozda da su malo duzi videi, pa bi se moglo navuci i do 3e. Jel to tvoje ono pecanje il nesto drugo, zaboravih
Drugo nesto. Pa mozes ti da radis duze, ali da li ce da se gleda. Ostajanje diktira RPM.
Neki su uspjeli i preko $200 cpm, ali to ne uspjeva tako lako vecinom sam vidio kod nekih $30 $50 $80, ali ovo je brutalno pogledaj samo te cifre. Kaze mi ona da nije nista namjestala nego je namjestila na automatski midroll
I ja također koristim RODE mic. i zadovoljan sam.
I da iskoristim priliku i predstavim novi/stari projekt i pripadajući YT kanal: https://www.youtube.com/@naucimeza5
U posljednje vrijeme mi mnogo više iskaču klipovi od manjih/novijih kanala.
Dobar je mikrofon, no bilo bi još bolje da izbjegneš jeku koju sam čuo u zadnja tri od četiri videa što sam gledao.
Go for it !