Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Nije bitno da li je tvoj ili nije Youtube gleda kvalitet sadrzaja i ima li ljudske ruke umjesane tu ili je sve AI. Ja bi volio da te prihvate vise nego ti ali..

Jesi li kacio “sirov” ai video ili si dodavao svoju muziku, neki svoj voice over, efekte, caption?

@Dali ja njega razumem sta hoce da kaze, ako zalepis cist proizvod koji si dobila iz VEO npr bez dodavanja necega, voice over, muzika, efekti, caption itd onda to tesko prolazi, ako si dodavala, onda nema razloga za brigu.

1 Like

Eh ovako. Ja sam jucer, nakon savjetovanja sa ChatGPT-om, aplicirala za onu prvu postavku, naljepnice, jer mi je tu obracunato 3 miliona pregleda, dok na donjoj gdje se trazi 10mil jos nije obracunato. I Chatgpt me pita zasto ne apliciram za naljepnice jer je sve ista procedura, to jest ako odobre naljepnice to znaci da je sve odobreno i cim mi se u narednim danima azuriraju pregledi na 10 miliona, kaze, bit ce mi odmah omoguceno postavljanje oglasa na video. I ja tako i napravim, jucer sam poslije podne spojila svoj adsense, bilo je na pregledu par sati, i onda se automatski prebacilo na treci korak, to jest odobravanje za monetizaciju. Pisalo je da se ceka i do mjesec dana. No vidi, mene su primili u manje od 24 sata. Tako da cestitam sama sebi, postala sam YouTube partner. :innocent: u šta nisam ni najmanje sumnjala. Evo SS kad sam jucer poslala adsense na spajanje i jutros čestitka da sam primljena.

2 Likeova

Ma znam, a ja mu 3 puta ponavljam da sve radim sama, dijalog, radnja, tema, scena, nisu to shortsi od jedne slike. To su video shortsi sa temom… uvod, radnja, punchline, smijeh, kraj.

1 Like

Cestitke i neka je sa srecom! Javi kakav je RPM na shortsima kod nas.

1 Like

Ovo je super nadam se da ce te prihvaitti i na drugoj znacajki onoj pravoj od ove prve nema neke koristi ali ako su ti odobrili ovu prvu moguce da ce i drugu javi

I Ako mozes posalji kanal da vidim privatno cisto da vidim imam li i ja sanse ja imam 15 miliona pregleda cekam da se ucita ali pitanje je da li smijem poslati zahtjev dok ga dobro ne sredim to je fora jer ima kanala koji ubace direktno odma al i imaju monetizaciju a ima neki koji srede top pa nemaju

cim je odobrena prva znacajka to je gotova stvar. kad mi azurira preglede nista necu trebat osim da aktiviram oglase, ako vec ne budu automatski aktivirani kao Super thanx i druge naljepnice.

Koga da sredis? Zasto sumnjas u sebe? Ako su tvoji video zapisi, shorti ili nebitno, kakav strah te spopao? Ako obrises slucajno, izgubit ces preglede od obrisanog. Nemas sta da sređujes, posaljes zahtjev i to je to. Samo obavezno u postavkama oznaci da je AI, kao i u samom opisu videa da je AI.

koga zmije jednom ujede i zabe se boji zato bolje odma pre slanja dobro pogledat sve a to za postavke nisam ukljucio bio sad sam tek vidio da ima hvala valjda ima efekta

Koga zmija ujede i u jogurt duva

2 Likeova

AI voice over ali tako dobar da i ja tesko provalim, tekst koji je napisao chat gpt, slike koje su dozvoljene da se koriste i videove koji su isto dozvoljni za ponovno koristenje..

Uradi sve to isto samo ti generisi slike i video, ne uzimas vec gotove. Dodaj caption obavezno, muziku isto.

1 Like

TAko sam i radio negdje sam negdje sam spajao mix klipova a negdje su short posto sam dosegao za slanje jutros sam poslao zahtjev pa javim sta ce odgovorit svakako

U tome ti je problem vjerovatno. ako su tuđe slike ili video. Samo mozes biti siguaran u ono sto ti izradis. Ja na primjer, u postavkama na YT, mi stoji da dozvoljavam koristenje remiksa shorta, i videa i zvuka, ALI imam u YT copyright alat sto YT daje na koristenje, i provjerim ko je sve uzeo isjecak iz mog shorta i gle, mogu da zatrazim uklanjanje, i toj osobi bi bila naravno kazna. Isto tako, slike ili video zapisi sa pixabay ili drugih alata, mogu uvijek promijeniti licencu , a ima mnogih koji ne odobravaju u komercijalne svrhe, ili odobravaju ali ne za parodije itd. Zato najbolje sami da uradimo i to je to.

Jesu li te prihvatili na kraju za video oglase

pozdrav, može savjet.

kada kažete svoju muziku. na što točno mislite ?

želio bih se okušati u shortsima, pa me zanima sljedeće: ako napravim video putem AI,
i nakon toga dodam muziku u taj video. dali mogu napraviti i muziku putem AI-a ?
npr… koristio bih https://suno.com/
ili baš mora biti moja ?

tj. ako ja napravim video putem AI-a, muziku napravim putem AI-a, dodam caption, eventualno
neki efekt. znači sve sam napravim.

dali je to dovoljno za kasniju eventualno monetizaciju ?

i dali kod svakog shorts videa koji objavim, dali u opis odnosno description moram napisati da je AI ili ?

Hvala

Kakav je RPM na shorts videima kod nas?

Ako je 7€ na 500k znaci da je 0.014 na 1milion. Bas tanko, ja sam se nadao da je oko 0.05-0.06, mada verovatno je i do niche.
Koja je nicha u pitanju?