Jeste li primjetili tip videa koji je ne standardnog “wide” formata, 3840 x 1720 na primjer koji ispuni ekran od lijevog do desnog ruba.
Meni to jako dobro izgleda za određeni tip videa, npr, travel kanali i slično, puno više “uvuče” gledatelja u video.
Jedina mana takvog nestandarnog formata je što na njega ne možete zakačiti end screen na kraju pa gubite slanje gledatelja na vaš sljedeći video što nije zanemarivo. Kod mene nekih 5% klikne na end screen da vidi neki drugi video.
Što mislite o tome? Isplati li se takav tip video koristiti na uštrb end screena?
Evo i mene,dobila sam na YT kanalu, starom mjesec i pol, boost od YouTube pa sam dobila na jednom shortu, od jucer, 2 miliona prikaza, i 2 hiljade pretplatnika. Ovo je bio 66 short. svi prije su imali prosjek 800-2000 pregleda. Jos 7 i pol miliona do monetizacije wooohoooooooooooooo
Koja pravila? Sve sto su uveli je zabrana monetizacije za neautentičan i repetitivan sadržaj. Ja nemam s tim problema, ne kopiram nicije ideje, sama izmisljam i pravim scenarije za ai parodije. Iz YouTubea pojašnjavaju, citiram, da kreatori i dalje trebaju objavljivati originalan i autentičan sadržaj, a nove smjernice služe kao jasnija orijentacija šta se danas smatra neautentičnim.
Generisan Al sadrzaj bez izmjene iskreno imam i ja 2 kanala koja saljem na pregled za 2-3 dana i ako su dosta kvalitetni Al kanali sto se tice publike i gledanosti i editovani sumnjam da ce prihvatit 20% su sanse
Naravno da ovo nije tačno, AI kanali itekako prolaze monetizaciju, i ne postoji pravilo koje kaze da ne prolaze. I apsolutno je netačno da YT ne dozvoljava monetizaciju AI sadrzaja
E ne znam ja nisam poslao jos zahtjev tek treba u ovo par dana ali sam procitao na njihovim pravilima da ne monetizuju al kanale osim ako nisu izmjenjeni dobro tipa reakcije i slicno ako samo napravis al video i uploadujes kazu da ne odobravaju ali opet ne znam 100% saznat cu u ovo par dana dobio sam uslove samo treba da se ucita
Koji sadržaj da izmijenim? Ni od koga je nista ne uzimam. Moje ideje, moja izrada, moj scenarij za dijalog, realisticne scene, tema parodije, politicke parodije/satire, sve uredno oznaceno u postavkama da je AI, u opisu također, sam kanal ima naziv AI.
O tom i govorim ona misli da je hejtam nesto,evo i ja cu poslati za 2-3 dana zahtjev pa cu vjerovatno dobit isti takav i ako je video svaki editovan vrhunski ali Al klipovi tesko prolaze moze proci ako je 10% al a ostalo snimak
Ne mislim ja da ti hejtas, nego mislim da do tebe ne dopiru moje rijeci. On je gore dobio restrikciju zbog “neautentičnog sadržaja”, upravo ono sto sam ti napisala da YT ne dozvoljava kod AI. JA, da ponovim treci put, PRAVIM sve sama, ne uzimam ni od koga nista, MOJE IDEJE za parodije, dakle nisam ih i od koga preuzela, jedino netko moze od mene da ih remiksira ILI da mene kopira. I ja izrađujem 100% originalan sadržaj, i opet da ponovim, ne sumnjam u sebe i u svoj rad.