Evo nakon prvog dana monetizacije, na donjoj granici mog ocekivanja. Verujem da ce da se poveca vremenom, neka moja ocekivanja su da ce da bude oko 1-1.2$.

Koliko pregleda je bilo taj dan? 
Na oko 2k sam trenutno dnevno.
glupo pitanje al ne poznajem youtube interfejs, jel to rpm il zarada za dan?
Ovo sto sam okacio je RPM.
Nemanja care stampaj nam pare
Mislim da bi kod YT na tih 2000 pregleda moglo jače $ al dobro je za početak
.Nekad zavisi od reklama koje advesteri serviraju .Meni zna na sajtu da bude jedan dan super CPC sledeći pad totalni
Nek je sa srecom… da se uskoro pocnju javljati ovi sto prodaju da ih reklamiras.
Jesi razmisljao mozda da dodas i ono “pecanje” na magnet? Vidio sam da ima kod nas kanala koji rade to, ali produkcijski dosta losije nego sto bi ti to radio (gledajuci prethodne videe)
Ma ovo je tek zagrejavanje ![]()
Hvala. Bilo je vec, jedan proizvodjac hrane mi se javio bio, ali sta znam, nismo napravili saradnju jer meni je to previse obavezujuce. Opusteno se igram sa ovim kanalom, bas da bude hobi, pa kako bude.
Nema tu dodirnih tacaka puno sa ovim sto ja radim. Npr mogao bi da ukradem Anji temu pa da detektujem po rekama
Samo ribolov, stim sto cu u narednom periodu da vidim da smislim neke chelenge da bude malo zanimljivije.
Slazem se sa ovim. Povremeno gledam ribolovacke emisiju i malo njih se moze pohvaliti nekom dobrom montazom. Kod Jeronima sam primetio par kvalitetnih kadrova i mislim da bi tom segmentu mogao lagano pobediti konkurenciju, jednostavno video je lepsi za gledanje.
Ja imam veliki problem sa kompom, bukvalno mi je editovanje na slepo, brojim sekunde pa secem 
Realno za moje poslove mi nije ni trebao bolji laptop. Odradim ja 4k snimke, ali je bas mucenje.
E sad cu da uzmem drugi komp, pa cu da pravim zajebancije u videima. Svaki cu nesto da ubacim da bude zanimljivo.
Sto se tice “konkurencije”, ja u mojoj nichi uopste ne gledam na njih kao na konkurenciju, cak se radujem da objavljuju, drze publiku na YTu, navikavaju ljude da gledaju, plus stavlja mene u sugestije kod njih 
Realno za dosta nisa na Youtube konkurencija moze samo pomoci. Nisi ogranicen fiksnim brojem pozicija kao na Google-u. Npr pogledas jedan klip od “primitive technology” i neces ga gledati ponovo. Kad pogledas sve gotovo. Medjutim ako imas konkurenciju ona ce doprijeti do gledaoca do kojeg ti nisi, gledaoc kad pogleda njegove mozda zavrsi i na tvojim klipovima. To je dobra stvar kod YouTube-a i vidim da veliki broj Youtubera medjusobno se gura vjerovatno iz tog razloga.
Upravo to, najveci broj pregleda dolazi sa sugestija, i ako ljudi ne gledaju ribolovacke video snimke, retko ce mene da stavi u sugestiju za “24 minuta sa Kesicem”, ali ako neko ima video sa pecanjem smudja, ponudice mene sledeceg ako sam i ja pecao smudja npr, ili soma… Zato navijam da izbacuju samo sto vise. A kvalitet se sam proseje.
vrlo bitni su tagovi kada se uploada video dosta toga zavisi kako će se rangirati video.Takođe gledajte i opise videa da se slaže barem delomično s tekstom naslova i naravno s videom
Ostalo …šta vam udeli youtube algoritam i svemoćni google 
samo gledaj da imaš dosta RAM memorije
Pa to je osnovni SEO, takodje je bit o ime fajla videa koji se aploaduje kao i ime fajla slike za thumb.
magnet ne privlači ni zlato ni srebro i stoga je beze
@Jeronimo034 imaš li eksterni ssd? imaš li iđe bekapovane video materijale neobjavljene?
Nemam, koj ce mi
Ima ih na YTu.
Najlepše u svemu je što ti uživaš u tom hobiju, dakle radiš ono što voliš. Neprocenjivo.
Baš tako. Generalno mi se nikad nije svidjalo to kako ljudi započinju neki projekat/posao na internetu samo zato što je ta niša u trendu ili ne znam ni ja šta. Ljudi jednostavno ne iskorišćavaju fleksibilnost internet zarade do kraja. Brale, radi šta te ispunjava i uživaj u životu.