Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Drugari evo mog novog kanala na YouTube sceni koji zapravo i nije tako nov sto se tice samog otvaranja, otvoren je jos 2020god. sa unikatnim imenom ,iSrbin, i prva neka zamisao mi je jos tada bila da guram neke patriotske price od razno razniih ljudi koje bukvalno sretnem ispred prodavnice dok ispijaju pivo i sl. ali svi bi nesto da ispricaju a kad se upali kamera svi beze i zamisao je tu i ostala. Posto se bavim takvim poslom da sam vise od 8h svakodnevno na tockovima i putujem svakodnevno po citavoj Srbiji dosao sam na ideju da snimam puteve i krajolike kud god da se vozio. Znam sada mnogi od vas ce reci ,google street view, i ja sam razmisljao o tome ali eto sto da ne probam, ne kosta me nista trenutno samo vremena u to malo editovanja. Postavicu link do prvog video snimka koji sam danas snimio pa bacite pogled, svaki savet, sugestija naravno i kritika je dobro dosao. I da se razumemo nisam dosao na forumu niti da spamujem, niti da trazim lajkove, niti komentare samo eto par sugestija, saveta ili kritika od ljude koji se vec bave YouTubom. Hvala unapred.
Snimano inace telefonom u 1080p.
https://youtu.be/T88ViMBn6wA

srecno druze!!! ziv bio

1 Like

Ne razumem zasto ti je title na eng a diskripcija na nasem jeziku :thinking:
Ili teras jedno ili drugo, ili dvojezicno.

1 Like

hvala na expresnom odgovoru.
ok, dakle posto je sami naslov eng, kao i tekstovi tokom videa, predlog je da i description ide eng.?
evo menjam to odmah.
a molim te reci mi da li i kljucne reci u video sett. bi bilo dobro da komplet idu na eng. ili kao sto sam sada i eng, i srn.?

Ne znam koju publiku ciljaš. Moj odgovor zavisi od toga. Nešto malo verujem da će bilo koji stranac da gleda put Leskovac - Vranje. Tako da je moja sugestija ići sa nasim jezikom.

1 Like

ok, korektno, da probam da ostavim ovako na eng. a neki od sledecih snimaka da idem komplet srb. pa vidim gde ima vise pregleda i onda tu publiku da ciljam? sad ispadam neodlucan ali zapravo je istina da sam nedovoljno informisam ili ti neuk, izvini za brdo podpitanja.

Sve ide na jednom jeziku, i sad biraš koji ćeš jezik. A možeš da rešiš dvojezičnost tako sto ćeš za svaki video da ideš na opciju “subtitles” i dodaš željeni jezik, a zatim prevedeš title i diskripciju.
Tu možeš da prevedeš na sve jezike sveta. Znači nije ograničeno samo na dva.

1 Like

hvala puno. znaci mi puno ova pomoc.

2 Likeova

Da li je moguca kupovina naloga koji vec ima monetizaciju i onda radit ono sto je siva zona? Znaci ne bi se prolazilo kroz proces pregledavanja kanala od strane youtube-a

Mkzes da kupis monetizovan kanal.

Da, ali vise je pitanje za ovo poslije… znaci stavlja se nesto “sivo”. Sta mislis kakve su sanse da to nastavi sljakat nakon sto se novi videi objave

Zavisi sta je “sivo” :slight_smile: Nesto padne brze, nesto kasnije, a nesto nikad ne padne. Tako da je jako bitno koji sivi kontent ide.

Pa evo radi se o onome sto smo gore prije pricali… jako dobar text to speech uz originalan tekst i video iskombinovan sa onih sajtove gdje platis pa imas veliku bazu videa za komercijalno koristenje

Pa prolaze takvi videi ako imas odredjenu vrednost. Ima dosta kanala sa TTS-om koji rade bez problema. Ja imam kanal sa minimalnom animacijom i evo vec godinu dana radi monetizacija.

Mozda sam bec pisao o tome kako sam izgubio monetizaciju na kanalu kome je odobrena monetizacija? Nakon mozda 3 mjeseca od odobravanja, stigao email da kanal nije u skladu sa pravila za monetizaciju.
I tako,ode monetizacija. Na kanalu su djecije pjesmice - slide show sa pjesmama.

Mislim da oni to redovno provjeravaju. Pitaj mozda na redditu

1 Like

Evo stavicu i kanal da vidite sta ne prolazi
https://youtube.com/channel/UCvVGQMfMxukYgqISs2qckPw

1 Like

Monetizacija je izgubljena zbog pesama ili slideshow-a?

Kako sam ja shvatio zbog slideshow. Mislim da je vec bili govora na temi da takvi video sadrzaji vise ne mogu biti monetizovani.
Kada je monetizacija ukinuta, pojavilo se jedno upozorenje za jednu pjesmu koja krsi autorska prava. Taj video sam uklonio i ponovo pokusao da apliciram za monetizaciju ali nije proslo.

Evo par skrinsotova:
Monetizacija odobrena 31.10.2019.

Gubitak monetizacije - 16.3.2020.

1 Like

Ma iskreno meni taj youtube sa svim tim pravilima opasno ide na živaC! Ja sam već odustao od svog kanala sa 4.300 folowera
Imam osećaj da stalno svaki dan maltene nešto menjaju (pravila i smernice) . I da rade u fazonu ajde da nešto radimo danas makar iz šupljeeg u prazno da presipamo! Najgore ods vega ponekad ne znaš gde da pogledaš ta njihova izmenjena pravila samo te klepnu kad treba nešto da ti ukinu

Jbg, naglasak je na tome da se kreira sadrzaj koji doprinosi. Mislim da je @bugi, imao yt kanal sa slideshow plaza i to je isto izgubilo monetizaciju a on je to sve sam obisao i slikao.
Jbg, igra je takva, pravila odredjuje vlasnik igre. Ne moramo je igrati ali igramo.