Baza podataka i sigurni web

Treba mi sigurna web stranica sigurna od hackera a da se sadrzaj moze vidjeti samo ako se logira na stranicu, naravno, ne moze se registrirati nego da ja u kodovima negdje napisem ime i lozinku. Kada se to sve upise, korisnik ide na stranicu gdje je sadrzaj i sve normalno a svi korisnici mogu posjeivati stranice koje su im dozvoljene, ako kuzite / admin i moderatori mogu posjecivati vise stranica i tako. Uz to mi treba neka zastita protiv hackera jer sam citao da ako se stranice ne zastite hackeri lako provale u nju te je preuzmu, to mi treba da se korisnici racuni zasttite jer stranica treba bititajna.

Sljedece sta mi treba je neki link, ako ga imate, poduka iz pravljenja nekih baza podataka upise se rijec i izbaci sve slicno toj rijeci ili ona sama a kada se stisne na rezultat izbaci mi nesta o tome… Nadam se da shvacate ta da cete mi pomoci ijer mi to treba…Ako netko ima vremena napraviti jednostavnu bazu podataka neka se javi porukom da mu detaljno objasnim…hvala

evo ti link: google.com i kucaj “cms”

A za bazu, mozda je bolje da naucis prvo neke osnovne stvari :slight_smile: A preko cms-a ti ne trazi neko znanje o bazama i slicnim stvarima.

To što ti tražiš ti može savršeno pružiti CMS Joomla 1.7 a uskoro i Joomla 2.5.
U tom CMS imaš ‘napredne’ mogućnosti rada s korisnicima, podaci se zapisuju u bazu mysql al’ ju nećeš ni primjetiti dok se ne upoznaš malo s cpanelom i phpmyadminom a naravno i osnovnim stvarima vezanim za baze podataka. Upravo ono što ti treba i za divno čudo džabe je.
Za sigurnost weba -pravi backup ili instaliraj neku od besplatnih antihack komponenti koje također možeš instalirati i koristiti --džabe.
Što se tiče pretrage sadržaja koji ‘uneseš’ na stranicu, CMS ima pripadajuće komponente za pretragu a možeš instalirati i naprednije (po potrebi) ili instaliraš komponentu za Joomlu Fabrik uz pomoć koje mož raditi s bazom, tablicama, upitima… itd :elvis:

hvala

Ne bih preporučio joomlu ni neprijatelju. :slight_smile:

Biti ili nebiti, srk :slight_smile: :kuc: :vozac:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja