bbPress i BuddyPress mi uspore sajt

Pravim novi sajt sa temom Newspaper, kada samo podesim theme sve osnovno sajt se prema similarweb ucitava brzo sa cak 92% ali kada dodam plugin bbPress i BuddyPress sajt jedva stigne do 65% brzine ucitavanja, isto bude i kad se testa preko google page speed. To je normalno ili trebam nesto podesit?

To je normalno, niti nemas sta za podesit. Cim se na wp nesto doda odmah ide usporenje,ovisno o velicini plugina i fileovima koje generira.

najbolje da instaliraš neki cache plugin … nešto tipa autoptimize, hummingbird … ima i neki wp minify tako nekako … ili poveži cloudflare ne treba ti nikakav cache plugin … plus što cache plugini nekad znaju praviti razne sitne probleme koji nerviraju … sve zavisi od podešavanja servera … najbolje da drmneš cloudflare

Ja evo bas danas trazim kombinaciju nekog cache plugina i cloudflarea. Najbolje sto sam uspio postici je wp super cache sa cloudflareom. Imam i kupljeni wp rocket medjutim ne daje mi dobre rezultate. Super cache je dobar jer kad korisnik dodje drugi put na sajt servira mu staticki html file. Probao sam i WP fastest cache medjutim on pri svakoj posjeti upisuje nove fileove u wp-content/cache folder, lik na netu kaze da mu je za ne znam koliko vremena nakrcao 28 GB (!?) fileova.
Nisu losi ni swift performance i pagespeed ninja.
Doduse, ja zbog amazon javascripta, google analyticsa, google fontova itd. nikako ne mogu spustit da mi na gtmetrixu ucitavanje sajta iz recimo Dallas, USA bude ispod 5 sekundi. To je po meni dosta lose, ali eto, ne ide brze.

1 Like

WP Super Cache je preporučen dodatak za keširanje za tu temu. Spoji Cloudflare, uzmi dobar hosting, izbaci nepotrebne dodatke i to je to.

Ili još bolje uzmi neki hosting sa Litespeed serverom i LSCache, instaliraj njihov dodatak za keširanje i spoji Cloudflare.

1 Like

Ja sam to sve pokusavao sam, ali na kraju nisam uspio. Fino nadjes nekog sys admina i rijese stvar… ne znam kako, ali wp sajt leti (šestocifreni broj usera na dan).

Uvijek mislim da sve mogu sam rijesiti i da sam majstor za sve, ali ne ide, fakat, sve pokusavas - sve ne stignes.

Ali opet, to je samo moje misljenje :slight_smile:

1 Like