Besplatna domena kod prelaska sa obrta u d.o.o

Imam besplatnu .hr domenu koja je registrirana na obrt dali će carNET praviti probleme ako se registracija promjeni na d.o.o. , ime ostaje ostaje isto kao i obrt?

Birokratski problem svakako postoji pošto ne “mijenjaš” obrt u d.o.o. već uz obrt počinje postojati još jedna pravna osoba - d.o.o. To su dvije različite firme. Domena ostaje na obrtu. Ako obrt zatvaraš, zatvara se domena. Po mome sudu trebao bi se pozvati na Pravilnik u točki koja regulira prepuštanje domene drugome.

Najbolje se javi na njihov helpdesk, opiši problem, pa vidi što će ti reći, a ako kompliciraju, pročitaj i vidi s njima kako da jedna pravna osoba prepusti domenu drugoj:

http://www.carnet.hr/dns/kontakt

Obrt i d.o.o. su dva potpuno odvojena poslovna subjekta.
Nije d.o.o. nastao iz obrta pa ne postoji ni “slijednost” domene.

Premda smo osuli drvlje i kamenje na Carnet, smatram da je najbolje poslati jedan dopis u kojem se obrt odriče prava na (vjerujem besplatnu) domenu u korist nove tvrtke.
Priloži obrtnicu i izvod iz sudskog registra da se vidi da je isti vlasnik i da se ne radi o prodaji domene.
Ako se obrt gasi, navedi i to.

EDIT: Vidim da je tsereg dao bolji prijedlog

Uff, tu bi moglo biti problema obrt je zatvoren d.o.o je na zeni ima tu i promjena adrese. Mozda bolje da nista ne diram i da nastavim dalje?

Hvala, na brzim odgovorima.

Ako je obrt zatvoren riskiraš gubitak domene jer subjekt više ne postoji (obrt).

Napravi kako ti je tsereg rekao. Nazovi i pitaj.

Evo pročitao sam malo pravilnik,

Članak 28. HRTLD_Pravilnik

“U slučaju smrti, prestanka postojanja, statusnih promjena ili drugih pravnih promjena u vezi s korisnikom domene ili pravom na sadržaj registrirane domene, na zahtjev korisnika ili njegovog pravnog sljednika provodi se postupak brisanja domene uz istodobni novi postupak registracije korisnika. U tom postupku pravni sljednik korisnika ili osoba koju on naznači ima prvenstveno pravo na registraciju domene koja se briše u roku od 6 mjeseci od prestanka postojanja ili promjene statusa korisnika.”

Mislim da da neće biti problema.

Pošto si rekao da je obrt na tebi a doo na ženi.
Mislim da bi žena mogla podić arbitražni postupak.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja