"Bežična" kamera za nadzor kuće

Trebam da kupim nadzorne kamere ali me neke stvari bune, nasao sam ovo:

Pise da je bezicno ali onda u tekstu stoji: “samo ih morate priključiti na napajanje i spojiti ih žicom da biste počeli raditi” kamere samo treba spojiti na struju i bezicno povezati ili…

Mozda neko zna da ima neka bolja opcija za spoljni nadzor?

Bezicne da nema dovod struje? Nismo slusali teslu pa ce trebat jos 100 godina proc za to.

No imas kamere koje rade na bateriju ali one rade drugacije i nadzor se registrira na movement a ne na constanto snimanje, plus te baterije ne drze dugo, sto znaci ako stavis kameru visoko na kucu moras imas ljestve blizu jer ces se trebat penjat mozda svaki tjedan da napunis bateriju…

Nisam mislio na struju vec na povezivanje kamere za video, treba li kabel od kamere do prijemnika da ona radi?

Bezicne su u smislu da se ne povezuju preko mreznog LAN kabla, vec se konecija odvija bezicnim putem preko WiFi konekcije, za napajanje uglavnom koriste stujni adapter…

@markoni82 da to sam mislio, hvala. Mislim da se moze spojiti preko HDMI i sa tv-om?

Moze , ima HDMI izlaz…

Hvala, ako neko zna bolje od ovoga i da je jeftinije, da su kamere bezicne, samo neka postavi link.

Malo zaguglaj IP kamere, ima ih u kini cudo. Stavis u nju sd karticu i snima cijelo vrijeme. Povezes je sa ruterom i spajas se u svakom trenutku preko mobilne aplikacije. Imam dvije na testu i ako se pokazu ok posaljem link.

Ima xiaomi nekoliko modela IP kamera, ne znam kak snimaju ali znam da se mogu gledati preko moba gdje god imaš internet, mislim da neke imaju i motion detect da ti dođe obavijest na mob ako detektira pokret.

Hrpa xiaomijevih stvari se može koristiti i izvan kuće, npr. žarulja koju možeš paliti i mijenjati jačinu, super stvar kad si na odmoru pa upališ svjetlo da izgleda kao da nekog ima doma, pogotovo ako vidiš preko kamera da ti se neko mota oko kuće :smiley:

Kupio moj kum i zeznuo se. Te kamere ne rade kod nas (Balkan ili EU) jer su ograničene na azijsko tržište. To vrijedi za originalni software u kameri. Može se nasnimiti neki drugi, ali onda možeš i kupiti drugu kameru a ne Xiaomi.

Po tomu onda nis od xiaomija nebi trebalo kod nas raditi, jer je vecina za kinesko trziste, ukljucujuci zarulju koju sam isprobao?

Ja isto ne kuzim zbog cega to kod nas ne bi radilo,prije bih rekao da taj kum to nije znao podesiti kako treba.

Nije baš tako. Kamera koju si spomenuo koristi njihov server kojim se korisnici spajaju i u živo gledaju kroz nju. Taj server ne pruža pristup nama ovdje. Da bi koristio neki drugi (druge IP adrese) i da bi to sve radilo moraš pržiti novi software. Ove ostale stvari rade. Imam i ja Xiaomi i ne kažem da ne valja, samo je kamera kod nas neiskoristiva u kontekstu ove teme.

Zato jer je na brzinu kupio, pokušao je staviti u pogon i neće. Kada je malo bolje pročitao/pogledao po netu vidi da njihove kamere ne rade kod nas. Radi ona u lokalnoj mreži, ali pristup iz vana nema.

Sad sam malo googleal i izgleda da stvarno ne radi na kineskim verzijama, upravo tak kak si sad napisal, lokalno radi, ali izvana ne radi. Ako ju kum još ima, nek proba na mobu skinuti neki vpn i staviti kineski ip, možda bi onda radilo.

To se jednostavno rijesi upucavanjem novog firmwarea u kameru,posao od 5 min.

Pa I ja tako pišem evo od kako sam se javio u temi. Moguće ali prženjem novog firmwarea . Gdje si se pogubio?

Neće da to proba jer mu se ne da zajebavati. Mislio je kući posložiti sa Xiaomi proizvodima i aplikacijama pa je naletio na taj slučaj. Inače, ima on druge kamere jer mu je to profesija. Samo sam napisao da Xiaomi ne radi po defaultu.

Software i firmware nikako ne moze biti ista stvar.

Ako ćemo se hvatati za sitnice, treba zamijeniti firmware I software u telefonu. Oprosti, u smartphone uređaju