Bigbuy.eu - iskustva i isplativost?

Počela sam pratiti temu dropshippinga i prvo naletila na stranicu bigbuy.eu i iznenadila se kako široku lepezu proizvoda imaju, a uz to su na Hrv (sto meni znači poprilično puno, nažalost )

Prvo sam satima čitala, gledala proizvode bla, bla… a onda mi je u oko upalo kako je ovo sto njima piše: u trgovinama, zapravo previsoka i nerealna cijena za naše tržište.
Nakon toga sam napravila neku okvirnu računicu sa 5-6 razlicitih proizvoda… dostava za RH je poprilično skupa… i računica mi je pokazala da se nakon svih troškova uopce ne isplati prodavati njihovu robu na našem tržištu.

Vratimo se na početak… bigbuy.eu - iskustva?! :slight_smile:

Čemu kompliciranje kada većina tih shopova prodaje stvari koje je kupila na alibabi (aliexpress za velike naruđbe). Aliexpress je najpovoljniji, a za korištenje je potrebno minimalno znanje engleskog.

Nema ništa loše u tome ako čovjek pokuša pronaći dobavljača izvan trokuta (Amazon-AliExpress-eBay)… btw, pa nisu Kinezi jedini koji proizvode na ovom svijetu.

Ako čovjek tako nešto nađe, konkurencija je manja, a ukoliko je zemlja proizvodnje recimo Rumunjska-Poljska-Bugarska-Mađarska, može se pronaći i povoljan shipping.

Nema, ali kao što rekoh aliexpress je među jeftinijima, i dosta shopova upravo proizvode nabavlja preko alibabe (Banggood.com, GearBest.com…) i prodaje ih po nešto skupljoj cijeni.

Ne razumijem točno što si htio reći s ovim “Ako čovjek tako nešto nađe, konkurencija je manja”…
Mislim da će teško naći neki shop s jeftinijim cijenama nego Aliexpress… Nije da svi dropshipaju s Alia bez razloga, već je najpovoljniji. A čak i da nađe neki shop dobar i to nije Ali, ista je konkurencija… Prodavao on sa xfshopa proizvode, ja te iste proizvode prodajem s Alia.

pa ne nalaze se na Aliju svi proizvodi koji postoje na kugli zemaljskoj… evo ja prvi prodajem dva proizvoda kojih uopće nema na Aliju… isto tako postoji gomila proizvoda koji se mogu naći puno veće kvalitete nego što ih ima itko na Aliju, naravno u pravilu su takvi proizvodi skuplji, no, na prodavaču je da ih predstavi i proda.

Osim toga, proizvod iz Rumunjske i drugih zemalja EU dođe po 2 tjedna prije nego iz Kine, to je još jedan plus uz spomenute.

1 Like

Aha, slažem se da, ali po temi sam mislio da antonia cilja na prodaju jeftinih proizvoda (maskica, spinnera…) kao što je dimi3je opisao u svojoj tutorial temi :slight_smile:

Proizvodi sa bigbuy.eu u Hrv dodju za 3-5 dana i to je jedan veliki + u odnosu na kineske trgovine…

Ljudi su specijalizirani za europsko tržište.

Je l netko probao ove njihove veleprodajne pakete… zanima me utječe li ti veleprodajni pajeti utječu na cijenu dostave?

Nezgodno je ako prodajem nesto sto vrijedi 50e, a dostava košta 20+ e na adresu kupca.

Zapravo ja ciljam na suprotno od toga… isla bi na prodavanje proizvoda tipa: kućanski aparati, namještaj, alat, fitness oprema itd…

Ja sam na Aliju nasao jedan proizvod koji se navodno proizvodi kod nas, u trgovinama se prodaje za 400 kn, a na aliju taj isti proizvod kosta 6$, cak se ovi nasi nisu udostojili fotkati tak proizvod, nego uzeli slike sa alija sa istim ljudima, samo su maknuli logo sa ruba slike.

I još jedno pitanje…

Bigbuy.eu je Španjolska firma, a moje planirano tržište je RH… u slučaju da se radi dropshipping, tko snosi troškove, i tko je odgovoran za papirologiju carine?

Malo mi je to nejasno jer:

  1. Kupac iz Hrv je kupio proizvod u mojoj trgovini te mi uplatio novce za proizvod
  2. Ja kupujem proizvod na bigbuy i šaljem ga na adresu kupca…

Tu bi po nekoj logici ja trebala biti uvoznik i snositi troškove carine i sve ostale namete koji idu uz to?

Edit: Španjolska i RH su u EU tako da nema klasičnog uvoza ni carine… dakle to je “stjecanje” robe, a ne “uvoz”.

Kako riješavati visoke cijene dostave?

Možda na nacin da ja kao prodavač smanjim svoju marzu na proizvode veće kvalitete, odnosno da cijenu povećam za npr 35 kn i stavim “besplatnu dostavu”.
Manje i jeftinije stvari da naručujem u većim količinama UPS-om tek nakon sto ih prodam… sto bi povećalo vrijeme dostave na 10ak dana od narucivanja do dostave proizvoda.