Bijela prozirna flekica na displeju laptopa

Pozdrav svima, prije par dana kupio sam refurbished HP EliteBook 840 G5 sa i5 8350u, 256gb SSD i 16gb rama i 12 mjeseci garancije.

Što se tiče performansi laptopa jako sam zadovoljan, ali primijetio sam na displeju neke 3 flekice bijele, providne. Samo se primijete na svjetilijim pozadinama dok se na tamnim uopste ne primijete.

Slika:

Kontaktirao sam prodavaca, kao imaju jos jedan ovakav laptop na stanju i mogu ga odmah poslati ali je estetski u dosta losijem stanju sto se meni nikako ne svidja.

Da li postoji nacin kako da se rijesim ovih flekica, ima li neko iskustva sa ovim?

Pa ako je pod garancijom onda bi oni trebali vidjeti sta je uzrok, a moze bit svasta, od trajnog ostecenja koje ce se vremenom prosirit ili je rijec o necemu nebitnom. U nekim slucajevima mrlje nestanu nakon prislanjanja malo vlaznog peskira na zahvaceno podrucje, dok drugi mijenjaju ekran. Ja bih to odnijela njima na provjeru, za svaki slucaj.

1 Like

ja isto tako dvije točkice imam na microsoft surface pro 3 (kupio ga takvog ni meni nije rekao za to)

u mene je 2ipo godine i stalno je isto…
nisam ničim probao riješiti…

2 Likeova

Meni izgleda kao mehaničko oštećenje displeja. Kao da se jedan sloj odljepio odnosno ima zraka između slojeva.

Izgledno je da ćeš morati odlučiti što ti više smeta, flekice na ekranu ili narušena vanjska estetika laptopa.

1 Like

MIslim da cu malo sacekat da vidim hoce li se ovo siriti, u slucaju da se bude sirilo definitivno reklamisem proizvod, ili ce mozda naici neko ko je imao slican problem pa ga uspio rijesiti bez da salje na servis