Biometrija i PhP

Pozdrav,

Imam par pitanja vezano u biometriju i php. Na faksu imam trenutno kolegij Biometrija i dobili smo da izaberemo si jedan od nacina identifikacije putem biometrijskih paramtera te da napravimo aplikaciju. Posto bas nisam neki ekspert za windows aplikacije, a php dosta znam zanima me jel moguce napraviti da se putem web stranice napravi identifikcija recimo npr lica? Ako da kak bi to trebalo ici i jel ima gotov algoritam za to?

Ak pak ne moze to onda me zanima u cemu bi bilo “najlakse” takvu neku aplikaciju napravit s obzirom da je moje znanje u programiranju ograniceno. Radio jesam nesto u c++ , al ne znam jel to dovoljno za ovakakv podhvat.

Bilo kakve preporuke ili sugestije su dobrodosle.

može se sa php + flash za kameru… ali kakav je to fax gdje traže da programiraš kompleksne aplikacije, a ne uče programiranje!?

FOI Varaždin.

Ima prije ovoga programerske predmete , ali to je programiranje u notepadu i to tek osnove( Deklaracija varijabli , petlje , ucitavanje datoteke i takve gluposti. ) Nema niti jednog predmeta gdje te uce npr C# i radenje desktop aplikacija i sl. Na ovom predmetu Biometrija na seminarima se pokazuju razni algoritmi medutim nikakve prakse , primjeri itd.

http://www.zemris.fer.hr/projects/Biometrics/dokumenti/upute-online.pdf

Ja sam ti nesto slicno radi za taj kolegij prije par godina, ali ne mogu naci projekt vise. Mi smo samo napravili web stranicu dali korisniku mogucnost upload-a slike te kad se slika uploda alogiram detektira lice i oznaci ga na slici. Nista naprednije nije trazio i dobili smo 5.

Nesto slicno ovome ovdje. Pogledaj pa vidi je li ti od ikakve pomoci.


(Ovdje samo trebas znaci napravit polje za upload datoteke i kad je datoteka uplodana da provrti ju kroz algoritam.)
ili
http://svay.com/blog/face-detection-in-pure-php-without-opencv/

Kad oznacis lice onda mozes radit usporedbe sa licem koje imas u bazi i onda ispisi poruku npr "Nije isto ", “Isto je”

Izbjegavaj PHP za biometriju. To jednostavno nije dobar jezik (kao i svi web jezici osim ASP.NET-a). Idealno bi bilo da napravis u .NET-u (VB ili C#). Puno brze, skalabilnije i jednostavnije.

Ovo mu treba za projekt i nista drugo. S obzirom da nikad nije radio niti u jednom od jezika ovo mu je najlakse.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey