Bitcoin i altcoini - kretanja, analize i iskustva

Vidim da Elon Musk planira izbaciti svoj oficijalni coin, ima neku ideju kako pre-orderovati to?

Kupi Teslu pa ces vjv dobit early access

Uhakovan je Bybit. Ako neko ima tamo pare, skinite na svoj wallet/konto. Transakcije su navodno moguce…

https://x.com/benbybit/status/1892963530422505586?t=Gh_EH4CFe6M7yR6xXAAyQQ&s=19

Sjeća li se neko Pi Network Coina? Upravo sam random preko reddita saznao da je otisao na tržište, udjem u aplikaciju, vidim da imam 1500, i upravo sam ih prodao na BitGetu za 1040 USDT

jel se zezas :joy::joy::joy::joy::joy::joy:……:

@limenka2017 Ne

Ps imam jos 4k coina ali moji “rudari” nisu odradili KYC - imaju jos 6 dana pa cemo vidjeti xD

Gledano iz ove perspektive ovaj Pi je mozda i prvi meme coin (u smislu koncepta, ne tehnologije)…

Ako more par pitanja za PI

1. Koliko vremena je uzimalo klikanje munje
  2. koliko se cca PI-a moglo skupiti kroz godinu dana ako se klikala munja svaki dan
  3. Što je spriječavalo nekoga da ne napravi više računa i klika više puta munju dnevno?

Tnx.

1. 10 sekundi za klikanje munje. Ako si zvao referale da se registruju onda zavisi koliko vremena je to oduzelo. (Mojih 1.6k coina je doslo bez referala - imam jos sto sam dobio od referala ali to se tek treba otkljucati kroz par dana)
  2. Sto se ranije korisnik pridruzio platformi vise je islo pi/sat - ako me pamcenje dobro sluzi ja kada sam usao bilo je nesto tipa 1pi na sat
  3. Nista. Ti akaunti su bezvrijedni jer da bi pi poslao na mjenjacnicu moras uraditi KYC - koliko vidim to je zapravo ono sto izdvaja Pi od svih drugih kripto projekata - ovdje su milioni provjerenih korisnika/pravih ljudi

Da tako je bilo,plus i od referala i moralo se prijavljivati na svakih 24h na aplikaciju,tacnije otvoriti aplikaciju i potvrditi nesto koliko se secam.

Ne kuzim ovo, što te spriječava da napraviš KYC sa drugim accountom, ako glasi na pravu osobu?

opala, ulogovao se 7,5 komada me cekaju i sad trebam 30 dana da budem aktivan kako bi KYC verifikacija se otkljucala, a do tada mi ne dozvoljava transfer na wallet

1 Like

Gde se vidi cena koliko vredi,ja samo vidim koliko imam Pi coina?

Ja sam koristio brojeve od mojih na par telefona i sad cu njih da verifikujem preko KYC,vidim ima neki rok 2 dana i 3 sata.
Ovde sam ispisao detaljno sta sam odradio da povratim nalog i koja je cena coina.

Verifikacija se radi unutar Pi ekosistema - nece ti dozvoliti validaciju dokumenta iste osobe na vise od jednog acc.

@Cupic cijena u USDT je na mjenjacnicama kao sto je BitGet

1 Like

Razlicite su osobe nego ja palio i majnovao na njihovim telefonima.

Nisam na to mislio … nego napraviti prave accounte na račune prijatelja/poznanika i složiti automatizaciju koja bi to klikala.

Samo nemam osjećaj koliko je isplativo (koliko rađa para to klikanje po računu) … i jel tehnički izvedivo, ili imaju sistem koji to blokira…

Pa ako su oni saglasni da se verifikiju sa svojim dokumentom i licem, ne vidim problem…

@bozoou Nema ti to sad puno smisla, jer je mine rate propao. Ali da te ne obeshrabrujem pa da mene okrivis ako Pi za godinu dana bude vrijedio 314k kako neki strucnjaci tvrde po drustvenim mrezama (sarkazam naravno)

Čekaj, poslali ste svoje dokumente? Sada znam kako je hiljade pasoša iz BiH završilo na crnom tržištu.

3 Likeova

Ako je neko planirao kupovati Bitcoin, na rasprodaji je, pao ispod 80k.

nisu samo bh pasosi i nisu hiljade u pitanju :smiley:

hoteli, turisticke agencije itd. svi traze slike pasosa … to je danas normalno … zato sada slike dokumenata skoro nigdje prolaze nego se verifikuje kamerom + slikom dokumenta :smiley:

2 Likeova