Black Hat .edu Backlinks

Pozdrav svima na forumu i komplimenti. Citam kad stignem ovdje sta se pise, i imam utisak da dosta vas svasta zna, pa evo da se prikljucim, posto planiram da “krenem u online biznis” :slight_smile:

Prvo da se predstavim, u SEO smislu:
Posjedujem dvije web stranice, jedna je domaca, stara 5 godina i zaradjuje isklucivo preko AdSense. 7000-8000 posjeta dnevno- zarada oko 300 EUR mjesecno
Druga je Amazon Affiliate, stara godinu i pol. 100-140 posjeta dnevno i zaradjuje u prosjeku 300$ mjesecno.

Prva stranica je super kotirana, uglavnom na prvom mjestu za sve kljucne rijeci, i tu je potencijal sto se tice broja posjeta prilicno iscrpljen, sljedeci korak bi bio ugradjivanje shopa i prodaja sopstvenog produkta ili direktna prodaja banera.

Druga je za neke key words na prvoj stranici ali klimavo sve nesto, i sad me ubi konkurencija i to sa spam .edu linkovima. Princip je sljedeci- konkurent napravi fake landing page sa fol sholarship ponudom i sa sljedecih .edu stranica se onda linkuje na tu stranu. I to, vjerovali ili ne, funkcionise.

Evo par primjera ovdje:

https://www.alamo.edu/nvc/admissions-and-aid/paying-for-college/scholarships/external-scholarships/
https://www.pacifica.edu/financial-aid/scholarship-searches/


Moje pitanje, ima li neko od vas iskusnih web majstora i majstorica iskustva s ovim? Sta predlazete, napraviti istu takvu stranu i uvrstiti se u uvu black hat spam listu ili prijaviti Guglu?

Inace stranica konkurenta je potpuno zasnovana na black hat i u roku od par mjeseci je na ubjedljivom prvom mjestu.

…isto tako ce u roku od par mjeseci (mozda i dana) i nestati.

Ogromna kolicina aff sajtova ima schoolarship linkove i nista sumnjiviji nisu od bilo kojih drugih linkova To da ce nestati nakom par mjeseci je uglavnom iluzija. I mnogi sajtovi zaista placaju 500-1000$ najboljem radu jer se jednostavno isplati zbog svih dobijenih linkova. Prostudirajte linkove aff sajtova i posjetu pa onda pisite da ce nestati. Bezveze je napamet pricati da ce to nestati u roku par dana mjeseci samo zato sto neko vidi ili misli da je black hat. Tona sajtova sa pbn, redirekcijama i ostalim zajebancijama rangira i rangirace. Uostalom rijetko kad se vidi aff sajt koji se ne bavi black hat tehnikama, samo je pitanje kolicine

3 Likeova

Tacno tako, svi affiliate sajtovi koriste black hat godinama i nista im se ne desava, a ja to nikako ne razumem. Pa ovaj onlajn biznis je vece s___e nego offline, sve je prevara i sve na muljazu. Adsense prevare, uzimanje para za lazne preglede, fake zenske za dating, prodavanje magle, titan gelovi…Navedeni scholarship backlinkovi nisu black hat vec skoro svi salju taj cek pobedniku, ali je pitanje koliko njih zaista prime neke radove. I ja vec par nedelja razmisljam o ovome, ali kako da posaljem ja nekome cek iz Srbije u Ameriku recimo? Ili jos gore, u Kinu? Da li je cek validan tamo?

1 Like

Primjetio sam skoro da neke stranice i dalje koriste taj edu scolarship metod za linkove (neke zaista placaju skolarine) pa ovi linkovi su zesci spam bili jos prije 2-3 godine a danas pogotovo ja licno ne bi ih koristio jer je obl 500+ i pitanje je vremena samo kad ce Google da ih obori. Ali eto nekako uspiju da rangiraju (vecinom koriste i PBN) i zaradjuju pare dok ti gledas i nerviras se… Ne mozes bit pametan, ali affiliate stranicama je jako tesko doci do kvalitetnih linkova tako da vecina koristi black-hat metode jer je brze i jeftinije.

.edu backlinkove mozes kupiti za izmedju 150 i 500 evra, zavisi od sajta.

Pravi scholarship .edu linkovi se ne kupuju, vec kontaktiras univerzitet i kazes da nudis skolarinu. I onda oni objave link ka tvom sajtu za dzabe.

Hej ljudi, hvala vam svima na javljanju. Htjela sam da vam javim sta sam u medjuvremenu uradila:

  1. **Plan A -**Kad ne možeš protiv njih - pridruži im se:
    Napravila sam jednu stranicu (i to je bilo poprilicno posla jer sam htjela da to fakat na nesto lici). Pri tom sam sklonila i sidebar koji sadrzi affiliate linkove, dakle pazila sam da stranica bude potpuno oslobodjena od ikakvih reklama. Skolarinu sam stavila 500 $, koliko bih stvarno bila u stanju da posaljem. Onda sam pronasla kontakte i kontaktirala sve univerzitete koje sam pronasla kao backlinks kod konkurencije. I sta se desilo- ŠIPAK! Niko se nije javio. Onda sam podigla školarinu na 1000 $ i kontaktirala opet sve od reda (preko 20 mjelova). Jedni su se javili (i to su jedni od kojih konkurencija nema backlink), i pitali jel’ ovo prva godina da organizujem skolarinu. Posto sam rekla da jest, odbili su me. Dakle mnogo truda uzalud. U međuvremenu sam sigurna da su sve to kupljeni backlinks i da niko od njih ni ne daje tu školarinu. Ok, odustajem, idem na plan B.

  2. Plan B - Napad na protivnika iz zasjede:
    Pošto se u međuvremenu pojavila još jedna stranica, koja je klon ove prve koja me potisnula na uglu, i siurna sam da pripada istom vlasniku, jer ima isti profil beklinkova (backlinks il kako li se već piše…), vidim da je vrag odnio šalu. Prijavim stranice Guglu. To sam uradila prije tri nedelje i šta bi ?- ŠIPAK!
    Mislim da Gugl uopšte ne reaguje na prijave.

Dakle mislim da je @anja1 potpuno u pravu, affiliate stranice su obicno niše i vrte se oko jedne grupe produkata ili čak jednog produkta. Nema tu puno “how to” članaka koje će neko kao sumanut dijeliti po netu. Backlinks se uglavnom generiraju na neki “prljav” način. Ali iskreno, i tu treba biti majstor, nije ni to lako. Ipak ove dvije stranice sto sam pomenula gore su fakat krš, i optimirane isključivo za Guglov algoritam. Svaki normalan user vidi da je to maltene spam…

  1. Plan C - u se i u svoje kljuse
    Tražim sad produkte koji se ni ne nude na Amazonu. Pošto je moja stranica niša iz kategorije furniture, ciljam na dizajnere i firme koje imaju taj produkt. Radim za njih dobar review tj product presentation ili, ako je moguće i pristaju na to, radim neku vrstu intervjua ( u tom slučaju imam besplatan članak joji oni sam pišu)…Objavim to i tražim da me linkuju. To će ići sve baš polako, al gledam to kao dugoročan cilj.