Blogger ili Free WP

Molim admine neka prebace temu u odredjenu kategoriju ako sam ja promasio :smiley:
Pa ovako, zelim otvoriti jedan sajt, za pocetak ne bih da ulazem neki novac osim u domen .com , zanima me kako je bolje krenuti sa Blogger-om ili WP-om. Kasnije ako zelim da predjem na WP hosting, sta dobijam, sta gubim ako trenutno napravim na Blogger ili WP?

Nemoj da se ljutis, ali postaviti ovakvo pitanje u 2019. godini je totalno lejm po meni.

Uskoro ce crni petak, hosting kompanije ce da daju popuste od 90 posto, cekaj jos 25 dana i uzmi lepo hosting, nemoj da se dvoumis izmedju bloggera i wp-a zato sto su obe platforme zivi uzas.

Ne ljutim se :smiley:
Svaki savet je dobrodosao, ja sam ovde dosao da pitam vas iskusne tako da it’s okay :joy:
Dakle kazes ni wp ni blogger, sta onda ?

Pod wp mislis na worpdress.com? Onda ni wp ni blogger :slight_smile: Uzmes hosting za crni petak na Namecheap i instaliras WP (ovo je wordpress.org, potpuno drugacija stvar) i neku besplatnu temu za pocetak :slight_smile:

1 Like

Možda pita jer ne zna podesiti kroz CPanel te stvari oko hostinga i ostalog, a na Bloggeru to ima gotovo.

Ovo što ti preporučuju za hosting i ja bih ti preporučio, jer je Blogger ograničen s dosta toga…

Sve to ima određen limit, gdje ćeš na kraju morati platiti da ti neko uradi CMS ili da sve to prebaci na Wordpress koji ćeš hostat na svom serveru.

Da te riješim muke, prodajem “Gaming News” CMS s domenom ili bez domene prilagođen za Google Adsense, koji ima sve što ti treba i više nego što ćeš koristiti ako si početnik.

Hvala vam na savetu :slight_smile:
Znam sredjivati sajtove i na Bloggeru i na WP nije mi to problem, samo sam hteo savet od vas iskusnijih :smiley:

pozdrav drugari, nije me bilo neko vreme sa Vama jer citavo leto a bogami i prolece samo offline arbajt e sad kad dodje taj neki mirniji period ja ponovo pokusavam i online kao nesto. To sto me nije bilo ne znaci da Vas nisam citao gotovo svakodnevno bar na neki min. Imam molbu za sve clanove sa foruma koji imaju bilo kakve dodirne tacke sa blogovanjem u mom slucaju na bloggeru, da na sledecem linku… https://milliontv.blogspot.com/?m=1
pogledaju bar delic onoga sto sam pisao i ovde mi napisu svoja misljenja, odnosno da li da ja to pokusavam i dalje ili da se sklanjam ukoliko nema materijala za blogovanje od mene? dakle nisam nikakav scamer (ovu rec a i znacenje sam naucio na ovom forumu), ne trazim nikakve niti komentare a niti followe, samo imam molbu za savet. dodao bih jos da sam snimke za blog vukao sa svog yt kanala a slike uzimao sa neta (od recimo raznih prodavnica alata ili sa facebook stranica), da li tu necim krsim googlova pravila? ako sam u pogresnoj temi postavio pitanje unapred se izvinjavam.
hvala na odgovorima takodje unapred.

Ne znam koliko će nekome biti zanimljivo čitati kako se radi gajbica za paradajz, no dobro.
Obzirom da volim rad s drvom, bacio sam oko.
Prvo bi maknuo stalno nuđenje prijevoda i ne bih miješao latinicu i ćirilicu.
Članci bi trebali imati strukturu, vjerojatno određeni uvod, pa sadržaj i na kraju neku vrstu zaključka ili što se već željelo postići člankom.
Uvod nije tipa “u ovom ćemo članku pisati o …”.

Uvijek je cjenjenije kada sam nešto napraviš nego kada sklepaš članak na tuđoj grbači.
Jedan od pokušaja: Stalak za vrtni alat

1 Like

Volim vidjeti tekstove clanaka s malo bise odlkmaka, ali manjih dimenzija.
To znaci razbiti tekstove na manje komadice kako bi se lakse citalo jer sada ima dinelova teksta dosta velikih i gubim zanimaciju citati tako dugacke odlomke pa pocnem preskakati tekst.

Dodao bih podnaslove pojedinih odlomaka kako bi se vidjela struktura stranice.

Na pocetku staviti sadrzaj cijelog teksta da se dobije uvid sto se sve pokriva.

Bolje staviti svoje video iratke i svoje slike amo je ikako moguce.

Tekst koji sam procitao nema dijakriticke znakove, č,ć,š itd… Ispada kao da je pisano s mobitela kao ja sada. Bilo bi dobro pratiti kvaliteti u gramatiku koliko je moguće.

1 Like

hvala puno na konstruktivnim kritikama, dobro su mi dosle, potrudicu se u buduce da na navedene stvari obracam vise paznje. pozz

svakako hvala puno na konstruktivnim kritikama i izdvojenom vremenu za citanje i pisanje Vaseg odgovora. pokusao sam odmah resiti to sa konstantnim nudjenjem prevoda ali nisam uspeo resiti, verovatno to sama platforma ima negde integrisamo u sebi da nudi svim posetiocima prevod. sto se tice latinice i cirilice i tu ste u pravu, ali kada sam pokusao da promenim ,blog language, nema opcija serbian(latin) vec samo serbian i tu po defaultu ide cirilica. s obzirom da je vec pisan blog latinicom, ucinilo se da blog language postavim na ,english, i sad ta default dugmad ,read more, next, share, prikazuje na engleskom umesto prevoda sa cirilicom, smatrate li Vi da je ispravnije nego li prethodno podesavanje? hvala, pozdrav

Meni je ovako puno bolje.

1 Like