Blogspot template

Pozdrav , zanima me dali ima koja blogspot tema za flash igre. znaci da ja dodajem igre na blogspot?

Dugo sam se bavio bloggerom i sumnjam da ima, tj ne sjećam se da sam naletio na išta slično… Jedini način je da nađeš neku temu za koju mislis da ce odgovarat i onda embeduješ igre ali to je sigurno dug postupak…

pa to sam i mislio embendovati igre, imam jednu dobru bazu pa sam to mislio stavit 500injak igara malo facebook,twitter i google prometa pa poceti i nesto zaradivati na stranici. dali mozda znas gdje bi mogao naci takvu temu?

http://www.probtemplates.com/2013/10/online-games-blogger-template.html
http://www.probtemplates.com/2013/02/johny-kampret.html
http://www.probtemplates.com/2013/02/johny-coba-dulu.html


naravno kod bloggera moras sve raditi ručno kao i da moras imat sliku u postu zbog thumbova ne mozes ko kod vordpresa dodati featured photo. ali mozda i nije lose imati sliku u postu jer je dobra za seo pogotovo ako stavis dobar naziv alt tag desc. ja bi dodala da bih ja ako koji templejt sadrzi slider sa slikama to uvijek izbrisala jer po meni ničemu ne sluzi osim da sajt malo bolje izgleda ali smanjuje jako ctr. sta sam jos htjela reci. mozes ti dosta tema prilagoditi da budu za igrice i mislim da je bloger odličan za dobijanje posjete.

2 Likeova

Definitivno ću probati napraviti jedan sajt sa igrama, samo me zanima način na koji postavljam igricu, gdje nabavim kod? :slight_smile:

http://www.embedflashgames.org/ evo npr ovdje imas igrica i embed kodova kad pisete post prebacite na html i ubaci embed kod od igrice, takodje skini sličicu od igrice i ubaci u post, na nekoj od ovih tema sto sam navela (a i mnogih drugih) sam ce se napraviti thumbnail na naslovnoj.

da dodam blogger je zakon. ne treba ti nista osim vremena i volje da bi zaradio. ne brines se o hostingu, mozete ubacivat koliko hocete igrica i slika. kolika god da je posjeta sve radi perfektno. i ako vam treba stavite svoju domenu, sto i nije lose jer sajt izgleda ozbiljnije

1 Like

Ok hvala puno! :slight_smile:

Da znam, imam par sajtova na bloggeru i do sada nisam imao nikakvih problema, ali sada ću baš probati sa igricama, mislim da bi trebalo ići lijepo. Hvala ti na pomoći puno! :slight_smile:

http://www.embeddablegames.net/ evo jos igrica za embedovanje, mada sve zive flesh igrice mozete ubacivat na vas sajt. ako vam se svidi neka igrica sa nekog sajt lako je mozete ubacit na vas sajt evo primjer http://www.igrice-igrice.net/sportske-igrice/3/Roland%20Garros/ idete (ja sam preko mozile pa je tako na mozili) desnim klikom inspekt element i oznacite igricu, pisace embed idete na copy outer html kao na slici i dobijate ovakav kod < embed src="/swf/Roland Garros.swf" pluginspage=“http://www.macromedia.com/go/getflashplayer” type=“application/x-shockwave-flash” name=“obj1” quality=“High” height=“455” width=“600” > (udarila sam razmake jer se kod u suprotnom ne vidi) kao sto vidite (embed src="/swf/Roland Garros.swf) nije naveden cijeli izvor igrice pa vam nece raditi. Zato samo dodate naziv sajta (http://www.igrice-igrice.net/) ispred /swf/roland i igrica radi besprijekorno.

Naravno ovo ne bi savjetovala da radite ako pravite domaci sajt jer dizete rejting sajtu sa kojeg embedujete igrice. Tako da bolje uzimajte sa stranih sajtova embed kod igrica. Eto malih trikova za one koji ih ne znaju. Sjecam se kad sam tako prvu igricu sama embedovala preko inspekt element, mome odusevljenju nije bilo kraja.

ovdje mozete provjeriti jel radi embed kod http://www.draac.com/htmltester.html
da dodam jos embedujte igrice koje nemaju onih reklama prije početka igrice, one reklame smaraju

2 Likeova

anja hvala na trudu. dosta mi je ovo pomoglo a mislim da ce i ostalim ljudima koji se pocmu baviti ovime pomoci

Da i meni je stvarno puno pomoglo. Vec sam krenuo u realizaciju jedne stranice. Nego da pitam, osim dodavanja cim vise igrica na sajt i opisa, kako mi je najbolje reklamiranjr sajta? Dali mozda pisanje komentara na ostale sajtove slicnog tipa?

Najbolje… najbolje je platiti adwordsu i biti ces siguran da ce ti dolaziti posjetioci a i polako ce ti se dizati ranking… a free nacini su komentiranje i ostalo… ja cu isto sada krenuti u realizaciju vec sam imao slicnu stranicu igre2013.com i mogu ti rec da je posjecenost bila dobra 20-50 ljudi dnevno bez ikakvog reklamiranja. naravno samo tagovi na igrice.

Ok, hvala! :slight_smile:
Zanima me još, budući da je na engleskom stranica, da li ima veze ukoliko je pravopis malo lošiji, tj. nije pravilan?
Također da li se vama događa da vam nekada sporo loadira stranicu ili je možda samo problem u templateu?