Blue badge za Instagram i Facebook 2023. god. Kako dobiti?

Zdravo, ekipa. Odmah da kažem, znam da piše da bi neko dobio plavu kvačicu za svoj ig ili fb, treba da bude neka javna ličnost i slično.
Da li postoji šansa da se dobije bez da si javna ličnost?
Na fb istranici mam oko 130.000 pratitelja (od 2009.) a na instagramu uskoro 35.000 pratitelja.
Vjerovatno broj pratitelja ne igra nikakvu ulogu, ali onako kažem.

Uostalom, znate li vi neke primjere s plavim kvačicama a da to nisu javne i poznate ličnosti?

Pa moze se dobit ali nema ti to neke bitne razlike

Po pitanju opcija, koliko znam da nema veze, ali eto, nekako bih volio da to mogu dobiti, makar zbog toga što bi profil izgledao ozbiljnije a to mi i jeste cilj za privlačenje novih pratitelja.

1 Like

Mislim da se to sada radi kroz onaj Bussines Manager na FB. Tamo u postavkama ima opcija ‘Registracija’, pa se tu dodaje stranica, (News pages) … onda se verifikuje domena koja je spojena na stranicu, te se nekakvi dokumenti dostavljaju, nesto kao dokaz o registriranom preduzecu, posalje se zahtjev i ceka. Uglavnom, sada je mnogo teze dobiti verifikovanu stranicu nego prije.

1000x teže :saluting_face:

Neki frajer u BG pokupi pare od BiH influensera…

1 Like

Pokusao sam ja i to na sluzbeni profil svoje firme 3 puta su me odbijali i četvrti put sam tek dobio cca 8-9 mjeseci cekanja sve ukupno.

Ako imas firmu mora ti biti bas poznata po meni da bi dobio tesko ces ovako to dobit, e sad ima i dosta tih stranica koji nude kao mogucnost da oni poguraju ali mislim da je to sve scam.

Ja sam cak dostavljao linkove iz media gdje mi se spominje firma dosta linkova sa dosta posrala sam bio dostavio