Brzina interneta preko USB sticka - BonBon

Imam 4G USB modem (onaj stick). Po njegovim specifikacijama download ide do 100 Mbit/s i upload do 50 Mbit/s.

Uzeo sam BonBon karticu i aktivirao paket samo sa internetom (onaj tzv. Jako veliki paket, ima 6 GB prometa).

Gledam na njihovim stranicama što kažu za brzinu u tom paketu (ako ima 4G mogućnost) i kažu:

"A ako koristim Jako veliki Internet paket?

Ako koristiš Jako veliki Internet paket, tada surfaš po punim 4G brzinama do zadnjeg megabajta. To znači do 75 Mbit/s u downlinku i 21 Mbit/s u uplinku, ovisno o području pokrivenosti 4G signalom."

Idem maloprije mjerit brzinu i ispadne mi 29 Mbit/s download i 28 Mbit/s upload.

Download mi je manji nego što bi trebao biti, a upload mi je veći nego što oni navodno omogućavaju. Kako to? :slight_smile:
U Zg sam i signal je full

Nije mi to presudno jer to imam samo za nuždu, ali me svejedno zanima kakva su vaša iskustva sa brzinama tog mobilnog interneta preko stickova?

EDIT: ne koristim to na mobitelu nego na kompu

Meni su u TCOMu rekli kada sam im ispricao da cu otici drugamo u Tele 2 da necu tamo iamt 150 MBPS kao sto kazu jer je tajs tup opterecen, da ce moj ruter biti opterecen i da ce te brzine biti puno manje.

E sad cekam 7 mjesec pa da mi Tele 2 dade da ja to verificiram.

Pa je mozda i kod tebe tako, navala na tajstup i sad je zagusenje kod tebe. Probaj u neko ludo vrijeme testirat, tipa 5 ujutro ili 4 ujutro i vidi razliku.

Ok, probat ću u neko doba usred noći

Meni na tele2 na “dzepnom” ruteru vuce 50-70 mbit dl, up isto toliko i to na periferiji grada, u centru bi vjerojatno islo puno vise, ruter mi podrzava do 120 pa ne mogu dobiti max niti da ocu.

Ma meni je za moje potrebe i 29 Mbit/s skroz dovoljno, ali ne škodi da bude više :slight_smile: Jedino me malo ljuti da promoviraju jednu brzinu, a da je stvarna zapravo puno manja. Budem po noći provjerio kada će biti manje korisnika