Brzo razvijajuci sajt?

Krenuo bih sa izradom nekog sajta u Joomli ili WordPressu, ali nemam ideju koji sajt praviti. Imate li ideje za sajt koji je trazen i za koje cu moci za mjesec ili dva prodati za 40-50 €?

Krivo si postavio stvari.

Pogledaj prvo da li bi ti kupio neki sajt za 40-50 EUR i ako bi, koje kriterije bi taj sajt trebao zadovoljavati.

Movie sajt, kaj drugo, ak mislis prodavat za 1-2mj.

Pa neznam koliko je ta ideja pametna i ostvariva…
hosting+domena vjerujem da koštaju barem15 eur
tvoj rad ako cijeniš za 2 mjeseca 35 eura onda tvoj rad je copy-paste i nekvalitetan
ja osobno nikad ne bi kupio sajt koji mogu i sam napraviti za kratko vrijeme

uskoro copy-paste sajtovi na google-u neće dobro rangirati

Google Najavio Borbu Protiv Spam-a i kopiranog sadržaja

[quote=“jason410”]Pa neznam koliko je ta ideja pametna i ostvariva…
hosting+domena vjerujem da koštaju barem15 eur
tvoj rad ako cijeniš za 2 mjeseca 35 eura onda tvoj rad je copy-paste i nekvalitetan
ja osobno nikad ne bi kupio sajt koji mogu i sam napraviti za kratko vrijeme

uskoro copy-paste sajtovi na google-u neće dobro rangirati

Google Najavio Borbu Protiv Spam-a i kopiranog sadržaja[/quote]

Ja mislim da to neće nikad zaživiti. Onaj koji gradi linkove, uvijek će bolje prolaziti. Jedan site sam radio za probu i 90% napravio sam copy/past i kroz par mjeseci bolje sam kotirao od site koji ima taj tekst preko godinu dana i vjerojatno je baš njegov. Oni neće nikad moći znati tko je vlasnik sadržaja i zato će to drek zaživiti.

A ako to može jedan blekko vrijedan, a onda sigurno može i Google. I bilo bi vrijeme da se to počne sprovoditi, jer internet postaje jedna ogromna nakupina smeća gdje do prvih i željenih informacija dolaziš sve teže i teže.

Slažem se. Dao Bog da to zaživi.

Super bi bilo to da zaživi, da algoritam bude malo više prilagođen originalnom sadržaju itd, ali nikako mi se ne sviđa izbacivanje jednog giganta kao što je eHow.

Edit: Tek sad vidim koliko pravopisnih grešaka imam u onom tekstu gore. Ide ponovo:

Ako to može jedan blekko, a onda sigurno može i Google. I bilo bi vrijeme da se to počne sprovoditi, jer internet postaje jedna ogromna nakupina smeća gdje do pravih i željenih informacija dolaziš sve teže i teže.

Ma daj, molim te! Daj mi jedan jedini dobar i kvalitetan članak(znanstveni, how to, tutorijal, dokumetnt s obrađenom temom do kraja, itd.) s eHow-a i sličnih mu stranica.

http://www.ehow.com/how_5174900_ehow.html
:zub:
Evo recimo ovo objasnjava kako naci sam clanke na ehow :slight_smile:

Inace ima dobrih nemres rec. Malo su broad ali za vecinu dum khm internet usera dobri :slight_smile:

Ako radiš web i primarna zarada je adsense i slični, onda ne želiš obraditi temu do kraja, ne želiš imati tutorijal do jaja, ne želiš…
Zato što želiš da posjetitelj klikne na google oglas.

Pa tko je kriv za toliko lošeg i kopiranog sadržaja (bez dodane vrijednost) na netu?

[quote=“trnac”]Ako radiš web i primarna zarada je adsense i slični, onda ne želiš obraditi temu do kraja, ne želiš imati tutorijal do jaja, ne želiš…
Zato što želiš da posjetitelj klikne na google oglas.[/quote]

Ako radim web i primarna zarada mi je od reklama onda bježim od adsense i sličnih. Onda želim da mi se korisnik zadrži što duže na stranici, želim imati što bolji sadržaj i što bolju interakciju s korisnikom. Želim da se korisnik maksimalno “provede” na siteu jer mi samo to omogućava da mi se korisnik vrati na site. Kad korisnik stekne nekakvu naviku dolaska na site onda mu ponudim nekakv free preview nečega, a onda ga dodam na newsletter listu i onda mu prodam nešto. :wink:

Davno je bilo kad se od adsensa dalo zaraditi nešto, ta vremena su prošla i onaj koji si nije osigurao podužu listu korisnika on polako tone. Džabe mu tu eHow i sl. jer ne pomaže. Neće ostati na siteu, ako nemaš kvalitetan sadržaj, neće kliknuti na reklamu jer bježi sa sitea glavom bez obzira klikajući pri tome na back button browsera. Korisnici su danas sve zahtjevniji i zahtjevniji i žele kvalitetan i kontroliran sadržaj, članci na ehow i sl. su totalna suprotnost i oanaj koji traži kvalitetan sadržaj neće s eHow stranice kliknuti na tvoj link, jer te su stranice rađene za tupaste, a od njih tako i tako nikakve koristi.

Oni koji misle da na netu mogu na brzinu zaraditi hrpu para :wink: , a ta vremena su odavno prošla. cca. '05 - '07 su bila ta vremena, danas treba puno više truda i vremena. ili imati 300 stranica, :lol: na m2, da bi imao mjesečno 300 €. Zar se onda nije bolje posvetiti jednoj ili dvije stranice max. i pružati nešto zajednici od koje hoćeš nešto izvuči van?

[quote=“CreatifCode”]Ako radim web i primarna zarada mi je od reklama onda bježim od adsense i sličnih. Onda želim da mi se korisnik zadrži što duže na stranici, želim imati što bolji sadržaj i što bolju interakciju s korisnikom. Želim da se korisnik maksimalno “provede” na siteu jer mi samo to omogućava da mi se korisnik vrati na site. Kad korisnik stekne nekakvu naviku dolaska na site onda mu ponudim nekakv free preview nečega, a onda ga dodam na newsletter listu i onda mu prodam nešto. :wink:

Davno je bilo kad se od adsensa dalo zaraditi nešto, ta vremena su prošla i onaj koji si nije osigurao podužu listu korisnika on polako tone. Džabe mu tu eHow i sl. jer ne pomaže. Neće ostati na siteu, ako nemaš kvalitetan sadržaj, neće kliknuti na reklamu jer bježi sa sitea glavom bez obzira klikajući pri tome na back button browsera. Korisnici su danas sve zahtjevniji i zahtjevniji i žele kvalitetan i kontroliran sadržaj, članci na ehow i sl. su totalna suprotnost i oanaj koji traži kvalitetan sadržaj neće s eHow stranice kliknuti na tvoj link, jer te su stranice rađene za tupaste, a od njih tako i tako nikakve koristi.[/quote]
Možeš li pokazati neki svoj web na kojem tako radiš? Ili si samo teoretičar? :zub:

Moje mišljenje je da se nije bolje posvetiti samo jednoj stranici jer uvijek može neki mulac uletiti u kombinaciju sa $$$ i baciti te na koljena. :slight_smile:
Ako imaš dvije stranice onda si probio barijeru i nema prepreke da imaš i 20 stranica.

Jedan sam ugasio 2007 iz gore navedenih razloga, a sad trenutno pripremam jedan. Vidjeti ćeš uskoro.

[quote=“trnac”]Moje mišljenje je da se nije bolje posvetiti samo jednoj stranici jer uvijek može neki mulac uletiti u kombinaciju sa $$$ i baciti te na koljena. :)[/quote]Taj neće dugo opstati, a i nije realna konkurencija.

Imaš. Nije isto posvetiti dvijema stranicama 4 sata dnevno i 20 stranica 15 minuta, a bez ovog nema kruha. Iz iskustva.

A zašto bježiš? Da imaš neku posjetu koja će generirati xxx kuna, eura ili nečeg trećeg, sumnjam da bi bježao. Mi koji imamo portale koji donose lovu većinom od prodaje reklama ne razmišljamo tako. Adsense ti ne može naškoditi ako ga kvalitetno uklopiš u sadržaj (dizajnerski i funkcionalno).
Što se tiče eHow, on domišljatom majstoru može poslužiti kao dobar izvor ideja za pisanje članaka. Ali ako mislite prevoditi predmetne, izgledat će kak vi kažete, tupasto.
Davno sam napustio iluziju o jednoj, kvalitetnoj stranici. To ne pije vodu. Kvalitetan sadržaj-svakako, ali web je bussines i kao takvog ga treba doživjeti.

Da li možeš voditi 20 firmi istovremeno, ili recimo imati 20 gradilišta istovremeno otvoreno i svagdje obaviti posao iste kvalitete? Da ne pitam za 50, 100, 200 komada istih?

Ne bih bježao od reklame, nego od adsensa i sl. Ima puno efikasnijih načina za unovčiti site na temelju reklama.

Sumnjam da ti je adsense glavni izvor zarade na portalu.

Domišljatom majstoru će kao izvor za pisanje članka puno više poslužiti stručno napisani članak na nekom blogu nego na ehow stranici, a prevođenje da i ne spominjem.

http://aggie-horticulture.tamu.edu/greenhouse/nursery/guides/ghhdbk/heat.html

vs.

http://www.ehow.com/how_7189063_calculate-greenhouse-heating.html

E pa sad usporedi koji je bolji i detaljniji i iz kojeg ćeš više naučiti i s kojim pročitanim ćeš moći napisati bolji članak, a da ne govorim o daljnjem istraživanju itd. koje je potrebno za kvalitetan tekst, a pogotov nekakav malo stučniji tekst.

Jel ti to ozbiljno nastojiš usporediti bauštelu sa nekim sajtom?!?

Ne, uspoređujem business, kako renato reče, mogu ja usporediti i s drugim stvarima ako ti ova usporedba ne paše.

Btw. site na engleskom i znači gradilište.
http://rjecnik.net/search.php?search=site

Pazite, ja želim samo reći da od takvih stranica nitko nema koristi i da je bilo vrijeme, sad je možda već i prekasno, da se to počne već jednom banirati. Ja sam možda idealista, ali internet bi trebao biti mjesto gdje ću u njakraćem mogućem roku doći do najrelevantnijih i najkvalitetnijih informacija, a ne da mi na svaki zadani search Google izbaci na prvih 10 stranica kopirane sadržaje, how to, koji usput rečeno nemaju veze s vezom, članke i ostalo smeće. Zato sam u posljednje vrijeme počeo googlati s Bingom, kako kaže Scott Hanselman.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja