Bubrežni kamenac ili pijesak

Pozz raja, da li je neko imao problema s ovim, mozda neki savjet ili nesto?

I ja imam gradjevinski materijal u bubrezima. U jednom kamen u drugom pesak. Srecom pa sada cute i ne planiraju da izlaze (bar se nadam). Kazu da je najjaci bol koji moze da se oseti.
Probaj sa cajem od persuna. Kazu da je dobar za kamen.

1 Like

Uhh, mene je probudilo usred noci… Pijem neki uvinh čaj… Baš zeznuto… De mi reci jesi ti za svoje saznao preko ultrazvuka ili? Mene je doktor poslao na UZ…

Pa imao sam krvi u mokraci, i poslali me na UZ, i kazu od peska. To je bilo pre nekoliko godina, savetovali mi dosta tecnosti i neke cajeve da pijem kao da izbacim to. Lako je njima da savetuju kad ja treba da izbacujem a ne oni :smiley:
Od tada pijem vodu na dva dana da ne izadje slucajno. Plan mi je da naraste dosta pa da moraju laserski da ga izbace :smiley: Bolje kao pesak da izadje nego kao kamen.

I ja sam imao krvi u mokraci isto… Treba vise tecnosti unositi…

uzimaj limuna, ozbiljno

pij limunadu, jedi limun radi šta hoćeš, uglavnom razbija

i naravno dosta vode

1 Like

Sve zavisi koja je vrsta kamena. Ima ih 3, za svaku vrstu nesto deluje. Problem je u tome sto ne moze da se zna koja je vrsta dok ne izadje. Obavezno kad ga izbacis da ga uzmes i odneses na analizu da znaju za ubuduce koja je vrsta, jer se lako razbije odnosno istopi kad znas koji je.

2 Likeova

Meni je stari izvadio bubreg zbog toga, prije neki 8-9 godina, sve isti simptomi.(osjeća grčevitu bol u leđima i boku u području bubrega ili donjeg dijela trbuha, krvi u mokrači.). Većina kamenaca može se liječiti bez operacije. Mnogo vode trebaš da piješ 2 do 3 litre dnevno koja pomaže kamencu da se spusti.

Jesi siguran da je kamen ? mozda te bole od prehlade. Ja imam takve probleme. Mene je znalo ukociti na poslu, mrdnuti ne mozes. Kako je zima bar 3 puta me ujutru presjece kad se umivam. Nazalost, zavrsio sam na inekcijama pa kad osjetim malo jace bolove dobijem voltaren i popusti onda.

Pa moram na UZ a jesam se i spletom okolnosti smrznuo ovih dana…

Vrlo vjerovatno prehlada kao i kod mene. Kako mi rece doktor, obicno ga dobiju starije osobe.

1 Like

Mogu ti preporuciti da pijes surutku ako je u pitanju kamen u bubregu bar ja znam neke ljude kojima su doktori preporucili surutku jer ona pokrece kamen da izadje, ali sve preporuke shvati uslovno jer je na prvom mestu ono sto ti doktor kaze. Sve najbolje i brzo ozdravljenje.

1 Like

Hvala ti puno, druže.

Bajo moj dnevno 5 gr kreatina, ima i bubrege i kamen i pijesak da ispišaš :smiley:

Salu na stranu, u svakom slucaju sto prije da ga se kutarises :slight_smile:

1 Like

Mislim da i je bolje dok miruje, svakako sto rece webs123 najbolje su savjeti doktora i rijesi to sto prije. Napad, toga je grozan, cak znam da je na skali bola kod muskaraca najjaci. Sa srecom svakako, sve je to do vode…Svi mi to imamo, samo je pitanje kada ce da se pokrene.

1 Like