Button click za izvrsavanje if naredbe

Pozdrav, imam jedno pitanje, kako mogu napravit da imam recimo u html-u na stranici profil.php neke podatke, citam ih iz baze podataka i sad zelim pobrisat taj neki profil, i sad sam htio stavit na dnu stranice button izbrisi profil, kako da napravim da mi on klikom na taj button izvrsava ovo, nesto sa formom ako se mora ili nesto slicno, samo da imam sta slat da dobijem if uvjet da mi ovo izvrsi kako treba…

$query = “DELETE FROM korisnik WHERE ID=1”; (ovo sam bzvz primjer stavio)


[HTML]<button type="button" onclick="window.location='profil.php?delete=yes'">Izbriši profil</button>[/HTML]

[HTML]Izbriši profil[/HTML]

Ja to ovako imam i kaze mi Notice: Undefined index: delete in C:\xampp\htdocs\profil.php on line 66
Nisam stavio jos ovako kako si ti za id jer to jos nismo radili i nije logiran nego je samo bzvz stavljeno sa id jer mora brisat iz baze podataka.

Izbriši profil

			<?php 

			$dbc = mysqli_connect('localhost', 'root', '', 'baza') or die('Greška prilikom spajanja na server!');

$query = “SELECT * FROM korisnik WHERE ID=15”;
$result = mysqli_query($dbc, $query);
while($row = mysqli_fetch_array($result)) {
echo 'Moji podaci:

Ime:
’ .$row[‘Ime’] . ’

Prezime:
’ . $row[‘Prezime’] . ’

Grad:
’ . $row[‘Grad’] . ’

Adresa:
’ . $row[‘Adresa’] . ’

Drzava:
’ . $row[‘Drzava’] . ’

Broj:
’ . $row[‘Broj’] . ’

Email:
’ .$row[‘Email’] . ’

Spol:
’ . $row[‘Spol’] . ’

Lozinka:


’ . ’

';
}

if($_GET[“delete”]){
$delete = mysql_query(‘DELETE FROM korisnik WHERE ID=15’);
if($delete){
unset($_SESSION[“user_id”]);
header(“Location: index.php”);
} else {
echo ‘Dogodila se greška prilikom brisanja profila.’;
}
}

?>

Evo sredio sam malo drugacije al radi kako treba, hvala :slight_smile:

Jos jedno pitanje, kako da napravim kad pobrisem profil neki iz baze podataka i sad mi javi da je pobrisano ako je uspjesno i sve to i sad kad odem na profil da mi kaze da je profil pobrisan al da napravim da to on uzme iz baze podataka, baza mi se zove baza, tablica je korisnik i mislio sam preko row ID, sad sta da koristim, dal da koristim neki count pa da stavim where ID=15 recimo da ako je taj count==0 da mi ispise poruku da je pobrisan profil ili nekako drugacije? Ja sam htio ovako jer mi nekako najlakse ali ne mogu dobit dobro…

<?php $dbc = mysqli_connect('localhost', 'root', '', 'baza') or die('Greška prilikom spajanja na server!'); $query = "SELECT * FROM korisnik WHERE ID=4"; $result = mysqli_query($dbc, $query); while($row = mysqli_fetch_array($result)) { echo 'Moji podaci: Ime: ' .$row['Ime'] . ' Prezime: ' . $row['Prezime'] . ' Grad: ' . $row['Grad'] . ' Adresa: ' . $row['Adresa'] . ' Drzava: ' . $row['Drzava'] . ' Broj: ' . $row['Broj'] . ' Email: ' .$row['Email'] . ' Spol: ' . $row['Spol'] . ' Lozinka: ******** ' . ' '; } if($row['Ime']==NULL){ echo "Profil je pobrisan! "; } mysqli_close($dbc);

Primjeti da ti je if uvijet prije izlistavanja rezulatat, a ne obrnuto. Malo moraš pratiti logiku i tok programa, a ne nabacivati se okolo naredbama bez nekog reda i gdje stigneš.

Primjeti da ti je if uvijet prije izlistavanja rezulatat, a ne obrnuto. Malo moraš pratiti logiku i tok programa, a ne nabacivati se okolo naredbama bez nekog reda i gdje stigneš.

Aha, hvala, ma skuzio sam to, nego mi svejedno i onako jer mi svejedno da li se izvrsi ovaj za ispisivanje podataka kad nece nista ispisat ako nema nicega u bazi, a ovaj if bi se ispunio samo ako je taj uvjet, tako da mi na isto dode po izgledu, jedino nisam znao koji bi uvjet stavio pa mi to trebalo, a kasnije mislim uredivat kod, ovo mi je samo ovako da vidim da li radi jer moram jos puno toga dodavat pa na pocetku samo ubacim da vidim dal radi pa kasnije uredujem :slight_smile: Hvala jos jednom :slight_smile:

Za ovo brisanje mozes i da dodas kolonu ‘JeObrisan’ korisnik tabeli i to polje updatujes, jer ko za kad ce ti opet zatrebati taj korisnik, neki count te table i sl. Ako obrises korisnika polje setujes na 1.

Kasnije proveravas samo to polje.

if($row[‘JeObrisan’]==1)
echo ‘Obrisan je’;
else
’Tu je’

Jeste da moras pri svakom listanju korisnika da dodas uslov “Where JeObrisan = 0”, al isplati se kad su malo slozeniji sistemi.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja