A jbg moram jer moze netko s Gugla doci ovdje pa da znaju o cem se radi…
Eto ima covjek obrt sa zasebnim OIB-om i kao pravnoj osobi drzava mu je kroz povrat poreza vratila investiciju od 1900 eura (ljudi s Gugla koji citate ovo, radi se o sarkazmu).
Zašto na vašoj stranici nemate nigdje iskazane naknade. U odnosu na Revolut gdje otvorim račun i naručim fizičku karticu i to me ispadne oko 5 eura sav trošak ako ne naručujem drugu karticu kod CallidusPay naknade za svaku stvar koju su se sjetili staviti. I izjava da mogu primati i isplaćivati plaće preko CallidusPaya u Hrvatskoj je laž. Kod nas je jedino Revolut dobio dozvolu da na njega se može primati legalno plaća.
Kao što možeš iz mojeg prethodnog komentara vidjeti, napisao sam “mogu ju kupiti isključivo poslovni subjekti/pravne osobe”, dakle svi koji imaju registrirano poslovanje. Ako ćeš me hvatati za točku i zarez mogao bih i ja krenuti tebi tražiti… Ovdje je važniji sadržaj od forme. Sad je bitno jesam li rekao “pravna osoba” ili" poslovni subjekt", zapravo ti postaješ smiješan.
Na čijoj stranici? Mojoj? Ne znam kome se obraćaš…
Što se naknada tiče, sve ti lijepo piše, samo trebaš znati čitati. Ako ti je problem engleski jezik, prebaci na hrvatski ili koji već želiš.
Jesi li ti ozbiljan? Odakle ti to da je to “laž”? Kako si tu utvrdio?
Za početak prvo pročitaj ovo:
Nadalje, od kako je u Hrvatskoj isključivo valuta EUR (više nema kuna!), od tada je moguće otvoriti bankovni račun bilo gdje unutar EU (Irskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Švedskoj…) i na taj račun isplaćivati plaću koju zarađuješ u Hrvatskoj. I to apsolutno nema veze da li je Revolut dobio dozvolu ili nije jer je to bio njihov problem prije uvođenja eura. Zašto se prvo ne informiraš pa onda komentiraš?
Dakle, da rezimiram:
Tekući i žiro račun su zakonski izjednačeni
Od kako je u Hrvatskoj samo valuta euro, svaki građanin EU ima pravo otvoriti račun u bilo kojoj banci u EU i na njega isplaćivati plaću (pročitaj Zakon o diskriminaciji po IBAN-u)
Znaci ako ja dovucem jos 2 osobe, i onda one jos po 2 (i tako 4 puta) to je 16 il 32 (zavisi kako racunas) ispod mene. Kolika je zarada moja tu? Ako sam dobro shvatio, zarada idu iskljucivo tako sto ja kupim fransizu, i onda jos dovedem druge osobe da kupe to isto?
btw ignorisi ove sto provociraju, svakako nece nikad ulozit ovo za fransizu
Revolut je za sada jedina takva “banka” kojoj je u Hrvatskoj dopušteno da se prima plaća na njihov račun jer su se prebacili sa licence za elektronični novac na licencu za banku. https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=19797
“No činjenica je da je Revolut prije bio drugačije registriran. Nije imao bankarsku licenciju, koju sad ima, nego licenciju za elektronički novac, što je bila glavna prepreka za takvu isplatu plaće - kaže Muratagić. Zbog načina na koji je Revolut prije bio registriran u EU, Muratagić smatra da se Hrvatskoj nije mogla isplatiti plaća preko tog fintecha jer bi se time kršio čl. 86. Zakona o porezu na dohodak i čl. 92. Pravilnika o porezu na dohodak.”
Članak koji si stavio nema veze sa isplatama plaće na strane račune, ako ti je problem razumjeti hrvatski jezik prevedi taj tekst na engleski ili neki drugi.
ja sam se dobro informirao sa Hrvatskim zakonima oko isplate plaće tako da znam šta pišem.
Ne trebaš ti nikoga “dovlačiti” nigdje. Radi se o preporukama, a ne “dovlačenju”, “učlanjenju” i sl.
Već sam ranije u odgovorima napisao kako funkcioniraju provizije. Ali evo da ponovim. Provizije idu u 4 razine okomito i neograničeno horizontalno. Za svaki otvoren bankovni račun preko tebe tvoja provizija je €3, a za svaku kupljenu franšizu preko tebe tvoja provizija je €200 i tako svake godine. Sve što zarade oni ispod vas, isto toliko zaradiš i ti.
Web stranica https://www.calliduspay.com.hr je u vlasništvu franšizanta koji je kupio franšiznu licencu, a ne Callidus Pay firme. Za više informacija tu je službena (matična) web stranica www.calliduspay.com.
Nije istina da je Revolut jedina “banka” kojoj je u Hrvatskoj dopušteno da se prima plaća na njihov račun. Što ako ti dokažem isplatu plaće na Callidus Pay, hoćeš li kupiti privatni paket ili franšizu?
Zašto navodiš objave stare 2 godine? U 2 godine se puno toga promijenilo! Recimo, ušli smo u Schengen, euro je postala jedina valuta, nema više kuna, tekući i žiro račun su sada zakonski izjednačeni itd. Zaista nema smisla da se referenciraš na zastarjele zakone i objave prije nekoliko godina…
Ako je tebi problem razumjeti hrvatski jezik, također prevedi datum te objave na engleski ili neki drugi.
Blago tebi što si se “dobro informirao s Hrvatskim zakonima oko isplate plaće” sa zastarjelim informacijama od prije 2 godine!
Dobro da si priznao da “imaš problem” jer ja nemam nikakvih problema s Callidusom.
A zašto onda nisi već prijavio? Činiš kazneno djelo po čl. 204. st. 3. ZKP-a.
Ovo je također kazneno djelo klevete jer optužuješ za “piramidalnu shemu”. Jednostavno dokaži da je piramida i ok, prijavi, tuži, štogod.
Callidus Pay ne radi klasični marketing kao Revolut i druge fintech tvrtke koje nude kikiriki provizije, nego ima MLM koji je daleko bolji, baš kao što ga ima i Zepter. Zašto onda Zepter nije piramida i zakonom zabranjen?