CDN i wordpress

Jeli dobro postaviti plugin kao ovaj: http://codecanyon.net/item/google-drive-as-wordpress-cdn-plugin/4931801

Imali neko bolje rjesenje, ako moze neko da mi preporuci neki servis koji je ok i koji ce da ucitava slike brzo i da naravno bude upload iz wp admin-a

Probao ubrzava stranicu, ali je dosta limitiran, ja mislim 10000 zahtjeva / mjesecno da podrzava. Za CDN je daleko najpoznatija i najbolja solucija maxcdn, koja naravno i kosta malo vise. Za brze ucitavanje slika probaj i kompresiju ako vec nisi probao. Plugin se zove WP Smush.it

Evo jeda tip kako da dobijete free CDN za slike (samo za WordPress).

Jetpack Plugin je po meni smece,koji sadrzi jako puno komponenata koje su bespotrebne i koje ne zelimo koristiti jer nam sve to zajedno usporava sajt i stvara druge probleme.

https://github.com/bradyvercher/rocketeer - s ovim Pluginom mozete pogasiti totalno sta god zelite iz Jetpacka i ostaviti samo aktivian Photon.Na taj nacin ste bez po muke dobili free CDN.

Sretno

Pa zar nije lakse deaktivirati u jetpacku ono sto ti ne treba ? ili ja nisam dobro skontao oko ovog plugina iznad :open_mouth:

Cloudflare

Po mome iskustvu nikad nisam vidio stranice offline, ali odkad se stavi cloudflare ili slična stvar sajt je offline najmanje 3 puta mjesečno.

1 Like

da zato sto se koristi free verzija.

FREE verziju sam ja koristio i nisam imao nikad nikakvih problema

ja sam imao sa free problema desavalo se vise puta sajt da padne, i sad je koristim radi fino ali nije to to kao kad se plati :slight_smile: