Čemu slike?

Jeste li ikada razmisljali da pravite sajt bez ijedne slike? Ja ne vidim smisao slika kod vebova ako se posmatra iskljucivo zarada. Umjesto slike u clanke ja ubacujem gugl slikovni oglas i to su mi slike i to mi je zarada. Po mom razmisljanju slike samo smetaju opet gledam samo sa strane zarade. Slike i nisu toliko bitne za seo bar po mom ubjedjenju, mozda neko misli drugacije ali meni posjeta nikada nije nestaa rasla na sajtovima dje su slike optimizovane, malo posjeta preko gugl images, ali od te posjete ja nemam zaradu. Sliku su dobre za vizuelne ljude koji oce da im sajtovi izgledaju lijepo, medjutim meni je od toga bitnija zarada.
Nije mi namjera da pokrenem polemiku oko toga da li je samo bitna zarada vlasnicima sajtova, ostavljam da je to individualna stvar i da svako radi onako kako misli da treba. Zanima me vase misljenje o tome da li slike povecavaju ili smanjuju zaradu?

Naravo da slike “ometaju” korisnike i skreću ima pažnju sa oglasa. Zavisi kakav sajt imaš. Ako netrebaju slike nemoj ih niti stavljati. Ali mi je glupo ako ćeš imati sajt o putovanjima a nebudeš imao niti jedne slike.

Ne govorim o vizuelnoj ljepoti vec o zaradi. Naravno da je glupo imati sajt o putovanjima a nemati slike ali po meni je jos gluplje imati sajt sa zaradom 20 evra a ne 90 evra (lupam)

Ali tu je google TOS u kojemu se možda krše pravila o uklapanju oglasa u sadržaj, nesvijesno navođenje na klik itd.

Ne mislim npr blog o grcoj pa u tekstu napises Slika Tasosa i ispod stavis gugl oglas, to je navodjenje (svjesno). A milioni sajtova imaju oglase ispod naslova u tekstu na kraju teksta tako da to ne bi trebalo biti sporno

Recimo tematika koju radim su video klipovi i imam web koji uz naslov i opis ima i malu slićicu videa, a imam i web bez slika koji sadrži samo naziv i opis.
Istina je da na siteu koji nema slike a ima slikovne oglase zaradi više, (jer slikovni oglasi dolaze do izražaja) ali takav posjetitelj se kratko zadržava na takvom webu, jer ako on dođe s nekog foruma/facebooka/ili nekog drugog sitea, eventualno pogleda samo taj video i ode.
Dok na webu s slikama veće su šanse da će se korisnik više zadržati…

nikad ne dobijam posjete sa drugih izvora osim sa gugla, nikad mi nije cilj imati stalne posjetitelje jer od njih nema ljeba. Ja ne vidim smisao da meni posjetitelj ostaje po po dana na mom sajtu, realno sta ce mi? Ja necu vise zaraditi ako on tu bude 6 sati a ne 4 minuta. To je neka moja logika. Sto vise teksta sto manje ostalih opcija, menija, slika, kategorija… to je po meni idealno za jedan sajt koji je orjentisan na iskljucivo zaradu.

@goranbr, misliš da ćeš zaraditi isto sa slikama i bez slika?

Slike omogućuju da korisnici duže ostanu na stranici, jer je bolja, zanimljiva, a što su duže to je veća zarada…
Da sadrži samo tekst ne bi ti ostao niko duže na stranici… a samim tim bi i na google pretraživaču lošije prošao itd…

Jel možda netko pomislio da član goranbr provocira otvaranjem glupih tema? Već je otvorio 3 čudne teme u par minuta?

po cemu su teme glupe? u birtiju sam stavio temu koja je neobicna. ruzno od tebe da mi klasifikujes teme kao glupe. mislio sam da si jedan od kulturnijih clanova ovog foruma.

Meni se ne čine glupe.

Krivo si mislio :smiley:

Što se tiče pitanja…
Sve ovisi o tematici sajta.
Ako iznajmljuješ apartmane i nemaš nijednu sliku - zajebo si se grdno.
Ako imaš sajt sa vicevima - bolje ti je staviti slikovne oglase nego animirane gifove sa cerekajućim smajlijima.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact