Iznerviran maloprijašnjim događajem, odlučio sam pokrenuti raspravu o tom čemu više uopće služi Facebook.
-
čitanje dnevnih novosti, zanimljivosti itd (preko Facebooka) ?
Apsolutno nakaradno i besmisleno. Facebook newsfeed je vremenski potpuno irelevantan i maloprije sam otkazao pola sutrašnjih planova jer sam naletio na ovo:
Da ne pričam o tom koliko je glupo i nepotrebno četvrtkom navečer pročitati najavu utakmice koja se igrala prošli vikend…
Postoji milijun boljih aplikacija gdje možeš čitati o onom što te stvarno zanima.
-
zabava?
Facebook je prepun oglasa koje više nitko i ne j*be 2% s obzirom da ih ima previše i ljudi ih samo prelete. Nema tu nikakve zabave, kod 90% korisnika prisutna je samo ovisnost o skrolanju naslovnice.
Postoji nebrojeno aplikacija i web stranica koje pružaju puno bolju online zabavu. -
oglašavanje i marketing?
Toliko skupo i besmisleno da je ostao zaista mali broj nicha koje i dalje daju pozitivan ROI na ulog u Facebook reklamu.
U 80% nicha e-mail marketing, seo i google adwords su u odnosu na Facebook barem 10 razina iznad. U 10% su 2 razine iznad. -
dopisivanje preko Facebooka?
Dopisuje li se više uopće itko preko Facebooka? -
rasprave o temama koje te zanimaju?
Nakon x godina, mislim da su forumi ponovno ZASLUŽENO vraćeni u modu… dok je Facebook s razlogom šikaniran.
Stalni bugovi, nebrojeni trolovi koji me samo nerviraju, crna kronika koja se pojavljuje na naslovnici iako sam dao sve od sebe da me takve stvari zaobilaze… nezaobilazni oglasi clia iz 1997 u savršenom stanju i označavanje frendica na patetičnim glupostima.
Mogao bi još puno toga nabrojati, ali zagorit će mi ručak.
Slažete li se sa mnom?
Za što koristite Facebook a da za to ne postoji bolje i praktičnije rješenje?
Evo da ne budem potpuno crn, ja sam nedavno preko FBa napravio oglas za posao (što inače nije dozvoljeno po njihovim pravilima) i vrlo brzo pronašao radnika.
Možda griješim, ali mislim da jedna ovako nesavršena platforma, puna bugova i sranja, nema (nikakvu) budućnost…
P.S. i ja svakodnevno, besmisleno i bezidejno, skrolam naslovnicu Facebooka po barem sat vremena.