Charge - Web aplikacija za osobno računovodstvo

Pozdrav!

Želio bi vam samo na brzinu predstaviti jednu jednostavnu a funkcionalnu web aplikaciju namjenjenom vođenju osobnog knjigovodstva.

Unosom troškova i zarada dobiti će te uvid u cijeo vaše poslovanje.

Neke od funkcionalnosti:

  • Dvije glavne sekcije (Toškovi i zarade)
  • Kreiranje kategorija (odabir 20 boja, 32 ikonice, ime i sekcija)
  • Responsive dizajn mogućuje prikaz na svim uređajima
  • Unos i vođenje evidencije o stvarnom stanju na računi
  • Detaljna i grafički privlačna statistika
  • Fav ikonice za iphone i android te mogućnost dodavanja ikonice za destop za Win phone :smiley:
  • i još hrpa ostalih funkcionalnosti…

Eto bacite oko, bacite komentare, sve je besplatno i dostupno za korištenje pa tkome treba neka gušta.

http://charge.mustra-designs.com/

Ovo vrhunski izgleda nego mi kasni registracija ne dolazi mi na mail lozinka

//edit stigla sifra na mail

Upravo sam istestirao i mailovu uredno stižu.
pogledaj u spam da ti možda nije tamo otišlo ?

Stiglo sve u redu sad

Nisam se registrirao još, stranica izgleda odlično ali me u oko bocnuo typo/greška u naslovu “UNLIMITED ENTRYES” - ispravno je “entries” pa ispravi.

  • “You can use it on any platform”
  • “UNLIMITED CATEGORIES”
  • “20 different color combinations”
  • “With those combination there are no limitation” -> “With these combinations, there is no limitation”
  • "You could preview " -> “You can preview”
  • “In first this will seem useless with small amount of data, but once you created database of 2 or 3 mounts entries it will certainly come in handy.” -> (hrvatski slog - “Isprva, to će se”) -> “This will seem useless at first, but after 2 or 3 months, as your database is growing, it will certanly come in handy.”
  • “CROSS PLATFORMS SUPPORT” -> “CROSS-PLATFORM SUPPORT”
  • “By using responsive design, we have managed to create this application to be widely supported for all modern browsers and screen sizes.” -> “By using responsive design, we have managed to make this application widely supported by all modern browsers, and viewable in all screen sizes” / “By using responsive design, we have created this application to support all of the modern browsers, and wide range of screen sizes”
  • “Its layout can vary according to your screen size but don’t worry all the features are still there.” -> “Its layout can vary according to your screen size, but don’t worry – all the features are still easily accessible”.
  • “UNLIMITED ENTRYES” -> “UNLIMITED ENTRIES”
  • (itd.)

Uglavnom, engleski je doista loš i englezu bi bio vrlo nerazumljiv, jer se radi o hrvatskim rečenicama doslovno prevedenima na engleski. A i moje prijevode treba uzeti s rezervom.

Investicija u lektora bi se vrlo isplatila, ili još bolje uključiti u ekipu nekog jezičara kao tehničkog pisca, koji će se tako upoznati i računalnom terminologijom.

Aplikacija je super a ovo sta kaze tsereg najbolje uzmi nekog frenda ko zna engleski pa mu platis klopu kakvu vani nego uzimat ovak nekog pa da ti naplati dosta jer ak je vec free aplikacija bezveze ti je ic u minus

DA razumijem to sam pisao na brzinu a i ja sam u globalu jako nepismen :smiley:
hvala na savjetu.

Radis sam na ovoj aplikaciji? Kakve planove imas za nju? Planiraš zakupiti domenu?

Ha ja i preporucam dok mozda do 500 korisnika neskupis bezveze je uzimat domenu i kad to napravis uzmes domenu i napravis opcije ono za placanje i nemoj stavljat reklame jel ce bezveze izgledat

Hy iskreno ovo je aplikacija koju sam zapoceo radi sebe, jer je meni trebalo nesto tako za vodjenje svojih financija. Kompletno sam solo radio na njoj kodiranje, programiranje, dizajn sve. Planove za sada imam prosirivati funkcionalnosti a za dalje jos nisam planirao.

a o zakupu domene jos nerazmisljam. Ako ce se pokazati potreba budem razmislio. Ali dosadanjim iskustvom sam skuzio da se ljudima bas neda voditi evidenciju :smiley: ili krenu pa odustanu brzo…

Mustra pitanje za tebe zasto je bolje takav sistem radit u platformi wp ja kad bi takvo sta iso radit napravio bi svoj cusom sistem

Najiskrenije,
ja sam po zanimaju dizajner i frontend developer, ne programer.
Sve što znam od programiranja sam naučio sam kroz jedno 6-7 godina iskustva.

Znam dobro programirati, ali ne toliko dobro da bi mogao napraviti cms od početka. Vrlo vjerojatno da sam počeo bi i napravio ali pošto se WP-om bavim već zadnjih 4 godine svaki dan na poslu znam ga jako jako dobro i onda mi je jednostanvije bilo napraviti to tako.

prednosti su mi bile:

  • imam rješen login sustav
  • imam rješen sustav vođenje evidencije korisnika te prijava preko social stranica
  • imam rješen prikaz i sigurnost prilikom pozivanja i komuniciranja s bazom.

sve tablice unutar aplikacije su napravljene skroz custom, van svih wp-ovih okiva. no korištene su sve funkcije koje wp nudi za komunikaciju s bazom što mi pruža sigurnost od ražličitih vrsta napada.
eto to bi bili razlozi.

1 Like

Jako lijepo. Dosta stvari i kod mene napravljene su tako da sam radio za sebe, pa ponekad se neke i isplate tako. Držim ti fige da ti to uspije. Nikad ne znaš, možda baš tvoja aplikacija pruža nešto što druge ne pružaju, pa makar to bio jednostavan UX.

Slažem se s tobom za korištenje WP-a. Dosta je jak i praktički imaš riješenu platformu sa raznim funkcijama koje ti mogu koristiti za bilo kakvu aplikaciju. Security, koji je najbitniji, dosta je dobro rješen, barem što se tiče komuniciranja sa bazom, a za ostale finese uvijek možeš sam implementirati nešto ili pak skinuti dobar plugin koji to omogućuje :slight_smile:

Za sada nemam neka planove da aplikacija uspije ili propadne jer je koristim isključio radi sebe i napravljena je isključivo za mene, a kako sam došao u jednu fazu kolega je izjavio želju da bi i on možda korisitio.

Malo sam kopao i skužio da omogućim drugim korisnicima da koristie moram dodati samo još jedan uvijet u SQL upit i to je to.

Tako da sam ponudio tko želi želi :smiley: jer do sada nisam iskreno uspio smisliti neki konkretan način kako da zaradim od toga zato je free. tko želi slobodno …

imate li vi možda ideju di bi još mogao staviti ovako nekakav post da malo izreklamiram ?

prije sam koristio mi3dot no on je zamro :smiley:
ja nemam nikakve korisiti od toga, a što više korisnika se skupi veca šansa da će netko otkriti neku grešku i prijaviti da mogu popraviti :smiley:

Moj savjet je ako mozes na pocetnu stranicu kako imas slike sa lijeve i desne strane da kad skrolas dole da onako dolaze iz kuta slike i stanu nadam se da razumijes na sto mislim