ChatGPT i izvlačenje kontakt podataka

Pozdrav,

ovaj ChatGPT mi se pokazao brutalan u ovakvim taskovima, zadao sam mu task da mi nabavi kontakt podatke vlasnika apartmana u hr i kroz nekoliko dana mi je skupio nešto malo preko 70 000 telefonskih brojeva vlasnika apartmana… al je obećao da će ih naći još xd. Po njegovoj procjeni kaže da će ih skupiti 100 - 130 000.

A to je samo za hrvatsku, gdje je svijet…

Treba li neko :grin:

Nezz jel bi se dalo ovo monetizirati i koliko je legalno raditi sa ovakvim kontaktima, iako se on “kune” da pronalazi samo ono što je negdje javno objavljeno.

1 Like

Prije par mjeseci sam isto pokušao ali nije dao tačne podatke. Brojevi su bili random.

U zadnjih 10ak dana mi je Chat doslovno neupotrebljiv.
Daje totalno pogrešne odgovore na banalna pitanja tipa “Tko je bio prvak Europe u rukometu prošle godine” ili “Koja je sad godina?”… na ekonomska pitanja izbacuje pogrešne podatke i krivo računa, za 2023. i 2024. godinu daje odgovore u kunama itd itd

Obzirom da mi je Chat desna ruka u poslu zadnjih pola godine, baš me frustrira zadnjih par dana.

… tako da, ja bi provjerio te brojeve :slight_smile:

1 Like

Da da, naravno da sam provjerio brojeve … to je bez greške. Mislim, nisam provjerio sve xd … ali ovo što jesam, to je to.

P.S. meni je isto desna ruka, ali za ovo sa kontaktima sam ipak povezao više tehnologija, nije da sam ga baš samo pitao… a on odgovorio, heh…

Pošto dobih pitanje u PM što sam ga promptao, odgovorit ću ovdje…

…uglavnom, nisam ga samo promptao, stvar je kudikamo složenija i ovo je projekt na kojem sam aktivno radio zadnjih 2mj. (Aktivno meni znači min 12h dnevno, nerijetko i 15,16 sati dnevno :see_no_evil:)

Ajmo reći povezao sam ga sa nekim svojim crawlerima gdje on na svakoj stranici rasuđuje što je od najvećeg interesa da se dalje crawla da se dođe do zadanih ciljeva … na taj način poprilično efikasno pretražujem internet i rezultat mi je više nego fenomenalan.

Tipa mogu ga poslati da mi nađe sve webshopove koji prodaju šalice u zagrebu i on će mi kroz par dana naći brdo toga što ovako ne mogu naći na googleu samo tako, ali osim toga pretraga više nije “mrtvo slovo”, nego mu mogu dodati i relativno puno konteksta što mora zadovoljavati webshop koji će zadovoljiti kao rezultat pretrage i on će se time logički voditi…

Mogu mu tipa reći u kontekstu: Dodaj u rezultat samo one shopove koji su staromodni i dobro bi im došao redizajn. :grin:

Ili još bolje, mogu tipa napraviti search: Nađi mi sve telefonske brojeve onih firmi koje imaju jako staromodnu web stranicu … i bam, evo klijentele na pladnju :innocent:

6 Likeova

Ovo si uradio pomocu ChatGPT-a ili GPT API-ja?

Nešto između :slight_smile:

… imam vlasiti API baziran na chatGPT, hehe.
Znači moji botovi se spajaju na chatGPT kao i čovjek i tamo se spikaju sa njime. Jeste sporija opcija od API-a, ali je full free :slight_smile:

Ali sporost je opet rješiva, jer je stvar poprilično skalabilna. Posao ne obavlja samo jedan bot, nego unutar full jake mašine imam podignuto 20-ak virtualnih mašina (VMware), pa je to kao da 20 računala napada istovremeno.

Po potrebi moći ću još skalirati, za sada je sasvim dovoljno.

I na kraju krajeva, lako se prebacim na API čim se nešto povoljno ukaže. Ovaj deepseek miriši na dobro što se toga tiče.

A što se tiče botova, ovo nisu “virtualni” botovi koji samo putem http requestova inspektaju web …ovo su botovi koji upravljaju mišom i tipkovnicom i pristupaju webu putem browsera u potpunosti ekvivalentno kao i čovjek. Imaju i računalni vid temeljen na openCV, tako da ponešto i vide.

(Tim pristupom i crpe besplatno informacije iz chatGPT-a) … prolaze dobar spektar captchi i mogu prisustovati tako gdje god… (Ovdje snimih kako se bot logira na tiktok i rješava njihovu captchu: https://www.youtube.com/watch?v=qVEc4ndoG4k)

Njihovu interakciju sa chatGPT-om nisam doveo još niti blizu na razinu na kojoj bi to moglo funkcionirati.

Neki daleki cilj je da chatGPT u potpunosti upravlja tim virtualnim mašinama, od instalacija softwarea do čeka god on poželi …no za sada little steps, chatGPT isto treba da sazrije, a bude :slight_smile:

A primjene ovoga su bolesne… doslovice možeš imati vojsku svojih virtualnih radnika koji za tebe obavljaju šablonske poslove (a kako će AI napredovati, i sve manje šablonske poslove…)

6 Likeova

ima dosta dobrih skripti na githubu za koje ti ni netreba gpt, ja sam probao jednu ili dvije i odlicno su radile

Bas je poceo zestoko da halucinira i laze, i to od kad su uveli pro za $200. Imam uplacen plus za $20, ali posljednjih dana vise koristim deepseek.

1 Like

Na kakve misliš, ako može primjer korištenja?

Koliko naloga imas onda za 20 istovremenih interakcija? Meni nekad pukne kada otvorim na telefonu i PC-u jednovremeno :joy:

Pa pukne i meni kada “pješke” koristim.

Nalog je po instanci i svaki ide preko svog proxya, tako da su potpuno nezavisni.

Koristio sam neke koji su sa google mapsa izvlacili podatke automatizirano, ali kolko se sjecam bio sam to još spojio sa nekom našom hrvatskom bazom pa se to još extra nadopunilo sa informacijama. Stvarno se ne sječam detalja jer sam ionak odusto od kontaktiranja. Čini mi se da sam imal ideju za neki ugostiteljski saas pa sam htjel preispitat tržište. Sad kad vraatim film vidim da je to bila glupa ideja ionak

Žulja moj botić i po karti :blush::blush:

2 Likeova

uf ja ucim jezik strani, i sreca sto naucih gramatiku prvo… bukvalno pricam posve malo, a vidim kako cesto pravi greske, kako ne prevodi, kako pokusava ubjediti u pogresno itd… bas lose. Kontam mozda su nesto skontali da trose manje resursa da bi bili konkurentiji sto se potrosnje tice, a naravno uz to zrtvovali performanse.

koji jezik? cisto me zanima? koristis duolongo? ja pocela italijanski. @bozoou sorry za off topic, samo ovo pa necu vise :slight_smile:

Hindi :smiley: Nisam dualingo koristio uopste… platio sam neki kurs za 10$; tu naucio osnovnu gramatiku; onda skupio sebi (u tom trenutku) 400+ rijeci (sad oko 800) i na quizlettu napravio flashcards, i onda vjezbao da popunim vokabular;

Paralelno s tim, na chagpt ispitivao i vjezbao na nacin da on daje 5 recenica, a ja da prevodim na engleski. Kad sam se malo isprakso, onda obrnuto.

iskreno, uz sva sranja koja radi, idalje je od ogromne pomoci, samo je problem kad nista ne znas pa objasni pogresno ili tako nesto, a ti ne mozes u pocetku ni skontati.

Mah, samo vi udarajte xd

E super

Instaliraj DuoLingo, nista te ne kosta, vidim ima Hindi. Stvarno je efikasan app Duolingo, i zbog tog streak fazona, svaki dan fakat odvojis bar ta tri minuta. Taj kontinuitet znaci. Mi porodicno poceli i evo ja danas 259 dana streak imam. Klinci su jos bolji.Nekad kad preskocis mozes “zamrznuti dan”… Topla preporuka

Ne moze nazalost… rade samo sa njihovom skriptom a ja ucim na latinici.