ChatGPT - jeste li probali?

Ok, nisam do sada previše obraćao pažnju na AI, pa niti na ovakve slične servise ili što god da je to. Pitao sam jer mi se čini da internet gori ovih par dana od kad se ovo pojavilo, pa da znam jel to stvarno nešto totalno revolucionarno ili samo mali upgrade postojećeg.

Uzecu 10% mojih ukucanih pojmova na google-u, mada je vise posto sam kasnije primetio, znaci te extenzije ru koje su mi davale relevantne informacije-citao sam ceo clanak, pronasao sam jednu gramaticku gresku neprirodnu i tek onda shvatio da je navodno skrejpovano ( a sada shvatam da je AI) . S obzirom da su te strane bile na prvoj strani Google-a i ako uzmemo u obzir da vecina nece uzeti lokalni domen , potencijalno imamo ozbiljan broj AI textova na prvim stranama i to za ozbiljne kljucne reci.

rusi već par godina masu posjete uzimaju na svim neegleskim guglovima, natovare tonu sadržaja koje izvrte par puta na isti ili sličan način, članci pregolemi, stave na jake domene i onda uzimaju masu logn term keyworda. kaže simeon da ih on sa novim sajtovima na našem lako zaobilazi i da gugl konta da je to prevod al da biće kad nema šta on daje te prevedene ruse. mada viđam ih ja i na prvim mjestima i ispred domaćih sajtova. mislim da to kod njih nisu AI sajtovi već da je primitivnija tehnika zasnovana na masi sadržaja, orgomnim člancima i autoritetu domena. al su ti sajtovi baš pokrili tonu toga. vidim i adult sav na neengleskim jezicima je slično zaspaman masovno i koriste se expired eu domene. ali to nije AI, već prost spam koji i dalje prolazi.

pa bilo je sličnih stvari. ovo je kompletno fri, nema nikakvih ograničenja, čini se i kompleksnije da je od ranijih alata, pa stoga se malo buke diglo. eno i gugl ima u beta fazi isto neki AI chat, treba se prijavit za beta verziju, tako da će i to ubrzo izać i vjerovatno bit još kompleksnije

mozda si u pravu ali pronasao sam matricu na ovim tvojim skrinshotovima i od ostalih na ovoj temi, odnosno iste su greske, da je skrejpovano ne bi bile takve cudne greske, meni je prvo delovalo kao los prevod ali deluje mi da je identicno

edit- odnosno nema sanse da je prevod posto sam citao masu clanaka i delovalo je sve ok, da je bio prevod bilo bi dosta losije

To od Googlea ako zaživi možda bude manji problem u smislu konkurencije web sajtovima. Moguće da će Google imati neku bazu tih AI izgeneriranih članaka kod sebe pa će to više ili manje downgradeati u searchu. Ovo je za sada druga kompanija pa ako ih Google ne kupi vjerojatno će članci bez problema prolaziti.

S druge strane, ako je članak stvarno dobar i daje prave informacije, ne bi bilo ok da ga Google penalizira samo zato što je AI.

AI generise slike ili radi embed postojecih slika relevantnih za clanak

Revolucionarno je vec s time sto je free, jer na osnovu interakcije s userima AI raste.

Trazila da vidim kad ce IPO da ulozim u akcije.

If you’re wondering how you can invest in this, you can’t. OpenAI is not publicly traded

While the bot is in its infancy, it still is likely one of the most valuable resources since the invention of Alphabet Inc. ’s Google and will continue to improve as people interact with it.

1 Like

Generise slike putem apija.

pa neam pojma na šta si ti nailazio, ali sistem ovih što ih ja nalazim je npr ovaj
https://www.currentschoolnews.com/bs/%C4%8Dlanci/poruke-o-godi%C5%A1njici-braka/

u domeni ima bs (kao i hr rs i sl) ili kroz url ili kao poddomenu i bukvalno automatski prevede postojeći tekst. a sad jesu li ti tekstovi AI ili nekako dugačije generisani ne znam nisam izučavao. uglavnom su ponavljajuće informacije po takvim člancima i golemi su članci. te autoprevedene članke viđam već bar 3 godine tako da ne bih rekao da su AI članci

ako su prevedene bilo bi zanimljivo videti sa kojim alatom, posto sam testirao i Amazon i google i jos neke placene ovakav prevod nikada nisam video

https://minikar.ru/hr/health/kak-sdelat-kosichku-iz-rezinok-kosa-s-pomoshchyu-rezinok-pletenie-kolosok-s/

eo jedna klasika ruska. za upit “kako vezati palmicu na vrhu glave” masivan članak sad preveden na hrvatski. skoro sve šta guglaš sa 5+ riječi vazda su rusi tu. i vazda isto, tona teksta koji se ponavlja, tona slika videa…

kod adulta još gora stvar. tj slično ko ovaj fazon tako i tamo za te long termine, samo tamo odmah ide redirekcija preko meta refresha na neki cpa ofer nakon dolaska sa gugla

ovaj poslednji tekst jeste preveden u skoro svakoj recenici postoji greska neka. Kazem ti, citao sam tekst o mislim panoramskim prozorima, tekst je bio 1000+ reci, jako koristan i na kraju vidim ru extenziju i jos se zacudim odkud to na prvoj strani, tekst je bio bez greske, ali u nekim drugim tekstovima sam primetio slicne greske neprirodne kao u ovim. Da li su svi prevedeni ili su AI to ne mogu da tvrdim

gugl translejt je napredovao masu, moguće da je taj sa guglom preveden, a da su ovi prevedeni sa nekim drugim tulovima da bi se guglu zametnuo trag. mada gugl sam kaže da nema ništa protiv prevedenih sajtova, što je meni prilično bezveze, al dobro.

no jeste li za čelendž neki sa AI sajtovima. za slavu i testiranje. ja kupih domen

2 Likeova

Isti slučaj, viđam ih barem zadnje 3 godine. Gomila (.ru) sajtova sa jako lošim prevodom koji rangiraju ispred domaćih sajtova sa daleko boljim sadržajem. Ne znam šta koriste, jer je Google Translate dosta napredovao, pa ne bih rekao da njega koriste ali uglavnom primjeti se da je tekst katastrofalno preveden. Isti slučaj i za pretrage na stranim top jezicima. Viđao sam takve članke sa 10-15k riječi. Možda ih Gugl s vremena na vrijeme ukloni sa prve stranice pretrage al se stalno pojavljuju novi, vjerovatno ih štancaju kao na traci.

Sa ovim AI čudom, tek će toga biti. Šteta, mislio sam da će prije propasti sajtova, barem da se pojavi neka kvalitetna alternativa za Adsense, ali ništa od toga. :smiley:

Valja zasukati rukave i štancati AI tekstove. 10-15 centi po tekstu izađe gledajući ovaj cjenik:

Naravno da može. Uploadaš sliku u AI i on generira tebe u bilo kojem obliku.

A znam to. Probavala sa Elonom Muskom. Htjedoh time gore reci, ne moze ako nema sliku. Znaci mora input…

nea više zajebancije, samo rad teški

4 Likeova

Ja sam kreno evo maloprije domaci sajt jedan praviti sa AI-em koji necu monetizovati niti povezivati sa sobom cisto da vidim sta kako. Nakon prva tri clanka rekao bih da je dosta repetativan i dosadan i presipa iz supljeg u prazno. Moram bas dosta raditi na promptovima.

Haha pa vi poceli. Jel to challenge il onako? Podijelite iskustva da ne moram da zapitkujem?

Jel radite s ovom free verziojom? Moze li se sta tu automatizovati oko eksporta i editovanja? Itd.

Nisam domaci sajt radila godinama. Koje toolove koristite za istrazivanje KW itd.?

ODLIČNA IDEJA !

Hajmo napraviti čelendž svi objavimo od prvog dana domene i radimo samo sa AI člancima da vidimo ko će bolje koristiti tool i napraviti pare :smiley:

image

i na stranim jezicima gdje radim, ne samo domaci (mada opet oni uvijek rangiraju odmah tu ispod onih dobrih sajtova, npr za odredjene teme, prvi 7-8 su normalni sajtovi, a onda sve ostalo odatle do trece stranice su one .ru domene sa katastrofalnim prevodom)

Ja kad sam se zaigro nije mi dalo i reklo da malo oladim :smiley:

I ja sam se nakon malo testiranja malkoc razoracarao… npr copy ai da neku salatu rijeci pa ti vidis dal valja i malo ispravis… ovaj program da dobar odgovor, ali se rezultat cesto ponavlja od prvog do zadnjeg slova… nekako je on to sve iskopirao i vjerovatno to vec postoji u slicnom obliku negdje. Treba provjerit sa copyscape dal ce on naci ista slicno