ChatGPT - jeste li probali?

Ljudi sta cemo? Ja dadoh instrukcije za clanak, rekla bih ok pisac (ma sta dobar, super more) da se javio na Upworku. A pri tom sam zahtjevna za pisce. Jasno, neke teme ne moze obraditi, ali nema sanse da ne bude poplava sajtova i to jos sutra!

Sta cemo sad?!

Tako je. Znaci ona prica sto smo imali o meta description, da je irelevantna za SERP se potvrdila :wink:
Ali i dalje kad se shareuje (ili prosto dijeli?) link, meta descrition je tu. Sto porukama sto kod scoial media.

2 Likeova

Prije bih da bude domaći no na eng mada može i na eng. Kontam da na domaćem gugl nema šanse da provali. Na engleskom možda može, ako ne sad ono će moći vrlo brzo i moraće. Ako ništa svako može sklepat od AI nešta lako brzo jeftino. A imaćemo uvid moćan za to kako ferceraju AI članci na guglu

Mene mami da napišem jedan članak ceo sa AI i da pratim kako će se kotirati u pretrazi .Znači sastavio bih kraći (AI) članak uz AI keyworde naravno tu bi se podrazumevao meta description .

Ako ne zajebes Google na engleskom ili bar na njemackom, neces se opariti. Trebas ubiti od spama ovaj nas narod da zaradis koju kintu. Il se varam?

hahahahaha tu su upravu :joy: ja bi dodao crkavicu

pa ne mora uopšte bit spam, mali edit i dobija se dobar sadržaj. bitna je ideja oko sajtova i iskoristivost tog AI. sad ne mislim da će se od jednog domaćeg sajta uzet neka golema cifra, ali ako ima posla za par dana i donosi 3-5 evra dnevno ja zadovoljan. bitno mi je jako da vrlo malo radim. lakše mi se stisnut malo s parama no riljat za neke dobre pare. a vazda se može multiplikovat sistem i odradit više sajtova ako je lako i brzo

U pravu si. pretpostavljam da moze raditi i rewrite dobrih i provjerenih inostranih tekstova. (nisam probala, ali vjerujem da moze sta hoces)

Jesam li paranoja ako mislim da Gogle moze pratiti ako sam se logovala u ChatGPT, pa da penalizuje sajt zbog toga? Loodim. Paranoja. Nisu nam valjda uvalili chip kroz pijacu vodu. Treba kupiti komad zemlje i ovce, i kokosi, i kravu Sarenku.

1 Like

Pa da krenemo…

nudim uslugu pisanja tekstova, razne niche, SEO friendly, razni jezici. Samo $2 za 100 riječi. Isporuka cca 10-15 minuta.

:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Šalim se, ali mislim da ako još nije, ovako nešto počinje svaki čas :wink:

6 Likeova

Pokrenuo sam preko njega Google ads kampanju. Savršeno napisao titlove i pronašao mi neke ključne riječi koje nisam koristio. Čekam rezultate i šokiran sam :slight_smile:

5 Likeova

U ovom trenutku par miliona programera automatizuje ovo na svim jezicima, verovatno su uzeli i jezike koji ne postoje, ne trazi leba, a koriste AI i za istrazivanje , sada se stancaju milioni clanaka o svemu, Verovatno socijalni signali postaju jos vazniji

Google se mora nekako od ovog braniti.
Za prvu fazu, meni prvo pada na pamet da u modu dolaze kraci tekstovi.
Zatim vise slika i YT videa nego teksta

1 Like

pa i slike već ai mogu radit, a i videe će vrlo brzo. eno već ima više od godinu dvije dana da izabereš neku osobu generisanu i priča šta oš, tj šta joj zadaš. nisam siguran da bih ja baš iz prve skontao da nije prava osoba. a to je već zastarjelo

4 Likeova

Gasi internet, motaj kablove… :smiley:

Da smo posadili par hektara lješnjaka prije 5 godina kad sam ti govorio, sad ne bi brinuli. :stuck_out_tongue: Još samo da nam je neki AI da radi sve umjesto nas (oko zemlje) i milina. :smiley:

1 Like

Ja mislim da je ovaj forumski post jedan od (vremenski) najbrže rastućih, po objavama to jest komentarima! :smile: Da ga ne ispisuje AI možda?

1 Like

I korona. Samo sto ona prodje a ovo bogami tek se zahuktava.

Jel ovako nešto postojalo prije?

Ako sam dobro shvatio, ovo je izbačeno prije 10-ak dana. Vidim da je stvarno potaklo velike rasprave svuda. Jel bilo nešto jednako kvalitetno do sada?

Ako ne, stvarno je moguće da se ovih dana pojavi stotine tisuća, ako ne i milijuna novih web stranica i novih članaka o svemu. Znači preko noći puno više konkurencije sajtovima, a to je samo jedna posljedica. Ovo je i dobro i zastrašujuće. Možda treba smisliti najbolji način da se to odmah iskoristi, dok ne bude prekasno.

1 Like

Pa de reci. Prvi biti od tih 100000000 sajtova dnevno nije neka prednost. To jest, ali gubi se dok trepnes okom.

1. Ili iskoristiti AI kao alat
  2. Ili razmisliti sta ostaje van domasaja AI i okrenuti se tamo

Ja mogu ljesnike samo na terasi gajiti. A nisam ni za zubara, pekara, smecara, majstora.

Ne znam…

da, postoji odavno, odnosno bar na engleskom, mada ovo je ludnica kako su napravili na svim jezicima . A jos meni bilo cudno kako se za neke relativno jake kljucne reci pojavljuju kod mene na Google-u neki sajtovi sa extenzijom ru, mislim se kako Google ne vidi da je skrejpovano, a sada po ovim vasim skrinshotovima i greskama sitnim kod prevoda ustvari je to bio AI , ludi rusi su jos pre par godina ovo ozbiljno krenuli masovno

jeste

jeste,a li uglavnom neke plaćene verzije (eventualni fri trial ili malo fri kredita), jarvis, rytr, copy io…

već ima tona AI sajtova, eno u onoj temi AI članci ima par primjera

prekvalifikacija. postaneš mjesto webmajstor prompt majstor

Ovo sto @freemind govori je vec aktivno. Imas vec sajtova gdje narucis sajt sa 4k AI clanaka. Samo das temu. AI pokupi Google Knowledge Graph, pokupi Auto sugestije, to iskoristi za kljucne rijeci i slozi content i automatski ga sibne na Wordpress putem WP CLI-a, u svakom clanku generise 4-5 slika i sacuva fino.

Na bhw vec raspravljaju kako dalje skalirati te sajtove da mimoidju buduci cekic od Gugl tj kako to odmaketi od AI sadrzaja.

3 Likeova