Svemir kao da me prisluškuje u zadnje vrijeme xd
Rješavaju problem koji su isto oni stvorili. Klasika
hhahaa kao da si mi ukrao misao iz glave!
Pa trenutno jeste, ali to je točno preteča onoga što gore govorim - “AI nam pomaže detektirati sa kime komuniciramo”. Krene ovako od osnovnoga, i onda evoluira u pravcima u kojima može. A kad sagledaš da Meta ima pristup ogromnom setu poruka/komentara koje korisnici izmjenjuju, onda njihov AI baš puno može znati o individualnom karakteru svakog korisnika ..itd.itd.
A vjeruj, kada se to poveže sa informacijama o zakonskim prekršajima koje su činili ti korisnici, AI će odjednom postati izvanredno moćan u predviđanju tko bi mogao kakav prekršaj napraviti …jer je to domena AI-a.
On u slici tkiva (gdje mi ne vidimo ništa), vidi koje je potencijalno opasan da pređe u rak i tako u ranoj fazi pomaže otkrivati rak… tako će i u paternima ljudskog ponašanja jako dobro vidjeti što se iz takvog ponašanja može izroditi. (Jednom, nakon što analizira paterne ponašanja i ranije informacije što su takvi paterni ponašanja izrodili - dobije uvid u postojeće prekršaje, jel)
Sve će to doći, jer će to društvo vidjeti korisnim.
Još prije pojavke ovako komercijalnog AI-a, ima jedna država (nezz sada koja) koja je koristila AI tehnologiju da procjeni šanse da zatvorenik nakon oslobađanja uskoro ponovi kazneno djelo.
Nisu tu informaciju nigdje koristili, osim pratili kako to AI procjenjuje i bio je zapanjujuće točan.
Sve će se to jednog dana primjeniti … AI će biti (već jeste gazda) nama, iako mi mislimo da smo gazda njemu.
Iluzija je jednaka kao u tome što (fiktivno) ljudska stanica misli da se ljudsko tijelo ne može nikako ponašati bez njenog djelovanja, jer ona je ta koja čini to tijelo … ali zapravo volja ljudskog tijela je iznad volje pojedinačne stanice i uvelike odlučuje o sudbini svake stanice u tom tjelu. Mogli bi reći volja ljudskog tijela je rezultanta volje svih stanica, isto tako volja AI-a je rezultanta volja svih ljudi… znači ono je iznad tebe, mene ili bilo kojeg drugog pojedinca.
Ali nije to ništa loše.
U kontekstu ovoga … valja osvjestiti gdje je pozicionirano ljudsko tijelo, a u kojem smjeru raste AI tijelo Relativity Space će staviti podatkovne centre u svemir? - Data centri @ Bug.hr
I još detaljčić na koji način će srasti s našim mozgom, Neuralink piše povijest: Prvi YouTube video napravljen isključivo pomoću misli
gdje će biti daleko veća količina informacija koja upravlja nama, nego mi njime. (Kao što je već i sada)
Stvar je samo u promptu. Ja sa webom gdje je članke pisao chatGPT rangiram za skoro sve keyworde u top3 ili top 5 i trenutno imam 500 posjeta dnevno. RIječ je o affiliate sajtu.
Meni je dosta keyworda čak s oznakom 1.1 ili 1.2 u Google rangiranju prilikom pretrage (nije affiliat sajt), a bio bi i prvi, međutim to nije moguće jer ne možeš biti ispred onoga na koga se keyword odnosi (domena ili biznis) .
ChatGPT zaista dosta pomaže, to za prompt se slažem, treba ga pogoditi (imam neke i od 200-300 riječi), ali bez obzira na sve, ako ne odradiš sam ostatak posla, džaba ti sve…
Sudeći po odgovoru ti to gledaš u search konzoli a to nije relevantno. Uvijek se gleda ručno u incognito modeu.
Pa naravno da pregledam ručno sve, jer se želim i sam uvjeriti u rezultate
Gdje smo danas sa ovim