ChatGPT - jeste li probali?

Da li je neko pokusao generisati slike sa ChatGPT-em? Mene posljednjih par dana odusevljavaju rezultati - bolji od bilo kojeg standalone image generatora koji sam koristio (radi i na free verziji)

1 Like

Da 4.5 radi brutalne slike :slightly_smiling_face:

1 Like

izgenerisah baš dobar novi grb za bratov košarkaški klub. i meni djeluje bolje od ostalih generatora slika.

2 Likeova

sad s ovim updejtom moze daleko bolje.. mogu se fino editovati prethodne slike, ili ubaciti nesto. Ovo je jedan od onih AI-ova koji mogu lagano ubiti poso gomili fotografa koji rade slike za proizvode

2 Likeova

Kakav chatgpt Google dere guzove

Google is on fire

Jel ima neki limit na kreiranje slika kad se ima GPT plus? Istekao mi, a necu produzivat do sl sedmice. Ovo nije realno kako dobro radi, plus sad vec moze instrukcije dosta bolje slusati. Prije je bilo “modifikuj xxxx” a on generise citavu sliku od nule, sad stvarno modifikuje postojecu

2 Likeova

Da ima limit :slight_smile: 4.5 mozes ja msm 20-30 upita napravit i budeš blokiran 24h.

ipak opet kreira slike ispocetka umjesto da samo edituje odredjene dijelove.. ne razumijem sto mu je to toliki problem

Ja sam u zadnje vrijeme najviše koristio Content Goblin za generaciju slika (ne znam je li koristi API od flux ili ideogram). Doduše najviše za Pinterest slike jer je za to najbolji - ali često i baš slike za blogove.

Ali kad sam neki dan probao novi gpt, pa to je savršeno. Stvarno radi jako precizno, pogotovo neke stvari di sam se začudio - ilustracije nečega npr. sheme i slično.. baš radi odlično.

Za pinterest slike još uvijek nije dovoljno kreativan ali solidno i taj dio obavlja.

Evo npr shema koju mi je napravio za instalaciju kontrole pristupa:

ne znam kolik je točno jer sam mu učitavao neki manual na češkom, ali svakako je zanimljivo.

2 Likeova

Imas opciju da onom cetkicom manuelno izaberes i kazes sta hoces da promijeni i onda nece generisati novu

@petarvu ovo izgleda bas dobro

2 Likeova

Trebal prevod ili to ide s ChatGPT-om?
I nemoj zaboraviti reci “fala”.

Jedino pitanje je koliko ce Web jos uvijek postojati… koliko vidim po komentarima ekipe na seroundtable i slicnim sajtovima AI Overviewsi su ih dosta unistili…