Da li je neko pokusao generisati slike sa ChatGPT-em? Mene posljednjih par dana odusevljavaju rezultati - bolji od bilo kojeg standalone image generatora koji sam koristio (radi i na free verziji)
Da 4.5 radi brutalne slike
izgenerisah baš dobar novi grb za bratov košarkaški klub. i meni djeluje bolje od ostalih generatora slika.
sad s ovim updejtom moze daleko bolje.. mogu se fino editovati prethodne slike, ili ubaciti nesto. Ovo je jedan od onih AI-ova koji mogu lagano ubiti poso gomili fotografa koji rade slike za proizvode
Kakav chatgpt Google dere guzove
Google is on fire
Jel ima neki limit na kreiranje slika kad se ima GPT plus? Istekao mi, a necu produzivat do sl sedmice. Ovo nije realno kako dobro radi, plus sad vec moze instrukcije dosta bolje slusati. Prije je bilo “modifikuj xxxx” a on generise citavu sliku od nule, sad stvarno modifikuje postojecu
Da ima limit 4.5 mozes ja msm 20-30 upita napravit i budeš blokiran 24h.
ipak opet kreira slike ispocetka umjesto da samo edituje odredjene dijelove.. ne razumijem sto mu je to toliki problem
Ja sam u zadnje vrijeme najviše koristio Content Goblin za generaciju slika (ne znam je li koristi API od flux ili ideogram). Doduše najviše za Pinterest slike jer je za to najbolji - ali često i baš slike za blogove.
Ali kad sam neki dan probao novi gpt, pa to je savršeno. Stvarno radi jako precizno, pogotovo neke stvari di sam se začudio - ilustracije nečega npr. sheme i slično.. baš radi odlično.
Za pinterest slike još uvijek nije dovoljno kreativan ali solidno i taj dio obavlja.
Evo npr shema koju mi je napravio za instalaciju kontrole pristupa:
ne znam kolik je točno jer sam mu učitavao neki manual na češkom, ali svakako je zanimljivo.
Imas opciju da onom cetkicom manuelno izaberes i kazes sta hoces da promijeni i onda nece generisati novu
@petarvu ovo izgleda bas dobro
Jedino pitanje je koliko ce Web jos uvijek postojati… koliko vidim po komentarima ekipe na seroundtable i slicnim sajtovima AI Overviewsi su ih dosta unistili…