Na kojem jeziku pišeš?
svaki scenario moram upropastit ![]()
ne znam jesam mnogo bolesan ali mene stvarno zabavlja ovaj AI. lud je skroz
Eto ti tema. Cova je dogurao sa vise sajtova do 20k traffica neki su cak prihvaceni i na Ezoic. Uglavnom sve je radjeno sa starijom varijantom ML-a i sa custom treningom i ucenjem. Mimoisao ga je svaki update proljetos i jesenas.
Sad skalira te sajtove dalje. Njegov poslovni saradnik je vec skalirao neke sajtove preko 100k posjeta dnevno.
U principu scrapuje Google knowledge graph, auto sugestije i od toga AI sortira i pravi headinge, zatim pise po paragraf dva za svako pitanje dok ne sastavi veliki clanak. I sve je automatizovano. Samo da nichu botu. Bukvalno sad prodaje te AI sajtove. Kupi expired domenu, zvizne 4k clanaka i gleda jel se sta peca, ako da radi na njemu ako ne ide dalje. Sajt koji upali pravi ljudi krenu ga sredjivati.
Mislim upecace ga Google jednom ali ne vjerujem da ce moci vjecno G to hvatati, jer neminovno slijedi da ce doci momenat kad ce biti puno false pozitivnih hvatanja. Pitanje je dokle je stigao Guglov AI Deep Mind, ne bi me cudilo da je mnogo superiorniji u odnosu na Open AI.
E sad pazi ovaj GPT 3 je bolji u svemu nego model sto je napravio ovaj Sartre. GPT 3 je treniran na uzorku od 175 milijardi dokumenata, a sledeci GPT bi trebao biti treniran na 1.5 bilion dokuemanta. Mozda sam pobrkao ove brojeve.
Na temi ces skontati da barem jos 20 ljudi razvija svoje modele aktivno za iste potrebe.

Eto i ja sinoc dogurah do 10 AI clanaka. Za razliku od @anja1 nisam jos indeksiran.
Odoka nije bas ni brzo koliko sam mislio rucno to raditi. AI ko nista zavrsi u loopu i daje repetativne odgovore. Medjutim rucno content moze biti poprilicno nedokuciv da je AI ga radio.
Medjutim moze se to izbjeci, a najvise je do onog ko postavlja pitanje. Znaci mijenjam prompt i sastavljam jedan clanak od vise promptova.
Ne moze napisati odjednom clanak, ali recimo postavljas mu pitanja i podpitanja pa tako od jedno 20-30 upita mozes sastaviti laganih 1000 rijeci. A nekad i od 5-6. Vjerujem da se i korisnik treba malo uferciti sa komunikacijom sa njim.
Ja postavljam na engleskom jer mi nekako daje opsirnije odgovore i bogatiji rijecnik ima pa to zviznem u Google Translate i objavim. Domena je nova nema nikakvog autoriteta. Probacu jos jedan test na nekoj expired domeni sa linkovima dok naletim na odgovarajucu.
ja fečujem dosta. nisam sve jer sam objavio 19 članaka a puno mi je toliko linkova isfečovat u dva dana.
ja sam počeo i kontrolisat šta piše. tj i prevod tako kontrolišem jer i ja radim na engleskom pa prevodim. uglavnom moram dotjerat prevod oko roda jer brka i možda još riječ dvije.
da stvarno se da naučiti kako ga usmjeriti i kakve rules pucati u promptove. što ga čoek više usmjerava postaje strašno dobar, čak izuzetan. mislim jes onda treba i više vremena, ali ajde da mu vidim granice koje su.
Zanima me kad ga resetujete, a mora vidim svako malo, da li onda to sto si ga u vise koraka naucio pada u vodu?
Drugo, ocito ste ga prijavili na Google Analytics, nemate li strah da ce vam biti ostali sajtovi pod shadow banom ako vam provale AI?
Hellas jel ti sajt isto domaci?
Tvoji tekstovi su bas lijepi citki, smisleni i kreativni, za razliku od mojih. Ja nemam problema sa rodovima, ne pisem iz prvog lica jednine.
Domaci sajt, mikro niša, ima neke konkurencije, ne bi trebalo biti vise od 500 posjeta maks. Kanibalizovo sam jednu svoju temu.
Ja ga vise ne resetujem, samo mijenjam promptove. Ako nesto ponavlja kazem da mi pise iz ugla Kineza, Evropljanina ili da se stavi u neku ulogu tipa profesora engleskog jezika, psihologa, geeka. Ili jednostavno da ne spominje to i gotovo.
ja sam samo na srč konzolu prijavio sajt ali na drugi nimalo bitan gugl nalog.
poslije reseta sve naučeno pada u vodu, bar ga ja nisam mogao vratit na pravi put, a nije da nisam pokušavao. ako imaš neku ustaljenu formu i sve šta ti treba ja bih to sve stavio u jedan prompt, moji neki promptovi su baš opširni i skoro sve iz njih posluša.
pa do tematike sajta, ali čini mi se i, možda uobražavam, da dobro vozam i usmjeravam AI
Evo par ideja za one koji nemaju nishu. Pisao sam mislim da ima jedno 12 godina o mom “Nostradamus” botu, koji je uzimao coming soon filmove, serije , igrice, pa pravio blog teme na desetine kljucnih reci tipa download ( coming soon naslov), generalno radilo je dobro posto uskoro ce ti pojmovi biti trazeni, stream ,download, - tu moze po jezicima, na poljskom download- pa onda film koji ce izaci za mesec dana. Sada sa ovim AI imate mogucnost da napisete solidan text u vezi glumaca, filma itd. Nisam toliko u igricama, ali recimo ti patchevi pa milion stvari u vezi te buduce igrice moze da se rangira dobro . Dok sam bio u ovome, zao mi je sto nisam testirao neke CPA ponude, posto mislim da bi radilo mnogo bolje nego moji affiliate linkovi. Pa onda recimo CPA ponuda samo da se ostavi email, da bi se downloadovala neka igrica.
Steta sto jedan lik zaboravio sam mu ime sa internet zarada foruma nije vise aktivan, on je preko CPA u to vreme dok je bio aktivan uzimao po 10.000$ mesecno preko slicnih fora, ali sa ovim AI moze se taj buduci film, serija, igrica jako dobro srediti sa jakim relevantnim textom i imate brdo tema na dnevnom nivou gde ne morate razmisljati sta da ciljate, prosto ono sto ce izaci u narednih mesec-dva dana .
ne pisem jos nista, planiram uglavnom sve na ENG… pa onda prevod na nas ako treba… ne vjerujem nista direktno na nasem jeziku da cu radit… imam neku listu ideja, cak nesto slicno kao Anja sto radi, ali mi se neda bakcat oko tog jer bi ja morao malo i provjeravat dal radi dobro+malo ispravljanja, i onda se to oduzi a ne znam koliko potencijala ima takav sajt
Trebo si napisat da je u pitanju domaci preduzetnik, pa bi onda rezultat vjerovatno bio drugaciji… mozda bi AI napravio i fakturu da ovaj dugovanja isplati prema firmi
EDIT: Malo preletih onu temu na BHW, ja sam mislio da je on to poceo od nedavno… al nacin na koji radi mi se cini kao da ne dobija dobre clanke, mada naravno on radi gomile pa nadoknadi… Mislim da se idalje moze rucno radit jer ovo zahtjeva neko editovanje poslije… npr kad radis clanak duzi uvijek mu je zadnji paragraf neki kao zakljucak, a to ti ne treba ako ces imati 20 razlicitih promprtova, tj 20 podnaslova (ili vise), i uvijek se mora obrisat
AI ce vrlo brzo smijeniti Google ovakav kakav je kao trazilicu. Sajtovi koji ne nude neke potpuno nove informacije koje bi bile nov input za AI su proslost…Mozda sajtovi uopsteno su proslost…Bojim se da da ce biti tako.
Ma nema sanse da ce se to desiti. Puno jos treba rada na ovom AI botu da do ovoga dodje.
I ja sam bio tog mišljenja dok ga nisam počeo koristiti. Treba jos vremena kako @anon75380651 reče ![]()
Tako je. Dobar je za neke opce informacije ali probajte mu postaviti neku zagonetku ili matematicki problem opisan rijecima. Probajte takodjer postaviti nesto kao ja, recimo “Write me a detailed article about xxx turntable”. Dat ce vam sve vrlo kratko, a za neke modele uopce nema nikakve podatke.
Odlican je za SEO, primjerice moze jako dobro pisati meta title, description i h tagove.
sjećam se da sam govorio prije možda 2 godineslično kao drmrgood i zdenga da AI nema šanse u borbi sa čoekom. tad sam viđao ai slike koje ai kreira i neke proste verzije članka. i držao sam tu stranu da je AI prilično glup i da AI ne može nikako jezik obrađivat u smislu ko čoek i da se to neće dugo desit. bozoou vizionar je uz neku filozofiju tipa šta je to dugo rekao i da će se to neumitno desit i prije no što očekujemo. i hoće zaista. ja sam za dugo rekao 20-30 god čini mi se možda i više sam mislio da će trebat. sada sam siguran da će za max 5 godina AI bit sposoban kreirat ne 5 puta bolji sadržaj no danas več 50 puta. kome se da da kopa po godinama nek samo uporedi slike kakve je AI kreirao prije 2-3 godine i kakve kreira danas i koliki je to raspon napredovanja za kratak period. a nemilice se investiraju pare u AI.
što se tiče ChatGTP da znate da neće zavazda bit besplatan već da planiraju da monetizuju. Vele da ih košta svaki chat par cenata.
Pa pogledjte kako je GT napredovo, a rade manje vise na istu foru ![]()
Bilo bi dobro da monetizuju nekako ovaj ChatGTP, ne bi bilo lose ni da je cijena neka visika fiksna mejsecno, pa da se malo smanji spam ![]()