ChromeBook-ovi iskustva i preporuke

Pozdrav svima. Prije par dana kolega sa posla kaže kako je kćerci kupio laptop potpuno nov za 200 € na OTTO-u ima 8GB rama 128GB Memorije 15.6" ekran…

Na prvu sam pomislio da je refub. laptop ili slično i zamolim ga da mi proslijedi link.

Počnem istraživati kakvi su koja su ograničenja i mogućnosti ali na našem govornom području veoma malo recenzija i review-a ima. Takođeru BiH se rijetko i prodaju… Zašto ??? Na ovom forumu također nema ni jedne teme ni rasprave u vezi Chromebook-a.

Ne bude mi žao poručim svakako mi mali trči na PC nemam mira od njega.

Kad šipak, ostao je mali i bez Chromebook-a, ubacio sam ga u auto i na poslu pošto imam slobodnog vremena koristim ga za privatne stvari :smiley:

Nisam ga još istražio i upoznao potpuno, gledao sam review-e na engleskom i mogu vam reći da nije uopšte loše za editovanje WP-a, dodavanje sadrzaja, yt itd…

Kakva su vaša iskustva da li ste probali ?

Mali zaslužuje ThinkPad T480 i Arch Linux

Skoro sam kupio Chromebook jer mi je trebao neki lagani laptop, ali na kraju mi se više isplatilo uzeti Chuwi. Uzeo sam ga i mogu reći da je top uređaj za te novce.

Mogu reći samo da je Lenovo ok, moj prvi laptop je bio Lenovo, imao radnih sati 7 godina, nikad ga nisam odnijela na popravak, samo je jednog dana potamnio screen i kupim tada HP jer nije bilo Lenova, i HP mi trajao samo 3 godine, krepala matična

Potpisujem (T seriju ne linuks xD)

Znaci ja i dalje ne vjerujem koji value for money sam dobio za cca 200eur prije 2 godine sa T470s. Touchscreen, backlight, solidne performanse, idealan mali laptop za kraca koristenja