Pozz ekipa, nadam se da ste dobro. Kao što naslov teme kaže, zanima me cijena adsense naloga, imam dva adsense naloga, jedan koristim a drugi koji je star sigurno jedno 10 godina mi stoji i kontam da ga prodam, nije bilo nikakvih problema na njemu, niti restrikcija niti ičeg, pa me zanima kako se kreću cijene adsense naloga, isplati li se to uopšte prodavati?
Prije par dana je bio isti oglas, javio sam se privatno i pitao za cijenu. Rekao je 200€ automatski sam zatvorio poruku.
200e je realno malo. Imaju oni sto otkupljuju i obise reklamama napisali su 1000-3000 KM
Licno mislim da nalog vrijedi najmanje 500e
Da li si nekada kupovao adsense nalog i koristio ga ?
Nisam. Nego onako kontam ne znam posljedice toga…:
E pa vidiš ja znam i 2x se uvjerio
I znam još najmanje 5 ljudi koji su isto tako dobili kao i ja nakon par mjeseci korištenja
Al opet ima izuzetaka, ja sam svoj isto prodao za 250e i čovjek ga i dan danas koristi
Ne znam stvarno nisam se time bavio, licno svoj ne bih prodao ni za x.xxx e sad koja je stvarna cijena…po meni ne ispod 500e
Imaju oni adverstise media ubise sa reklama placaju 1000-3000 KM pa ko zeli prodati eto ga
Ma da oni ubiše’ popup dovoljno im je da ih jednom isplati adsense i oni su u plusu
Kako mislite da se to može prodati kad je to vezano za osobu i državu? Ajde još nekako ako je u istoj državi, ali mislim da je nemoguće prodati npr. Adsense nalog iz Hrvatske u Srbiju.
Moguće je bilo prije par godina, nije bilo bitno prije par godina ime i prezime ads racuna i racuna za isplatu.
A sad sa ovim poreznim obrascima ne znam kako bi funkcionisalo
Ja sam prodavao neki dan jedan AdSense koji je star dvije godine, stavio sam cijenu 1000KM (500€). Prodavao sam account BEZ DOMENE. Account je imao isplate preko 1000KM, 5x isplaćivan. Lik mi rekao “da imaš domenu, za takav account, ne bi žalio dat duplo” (tj. 2000KM/1000€). Taj tvoj acc ako je star 10g. i IMA DOMENU ja ne bi krećao prodaju bez početne cijene od 2500KM, ako je sve uredu i ako je imao isplata, to je vrhunski account.
Pa zato i ne bi ga prodao ako su u pitanju neke male cifre, realno ne isplati ga se prodati za 100-200e, radije ću da ga zadržim kao rezervu, za svaki slučaj.
Ja bi ga prodao samo ako mi bas bas trebaju pare, al nista ispod 1k €, bolje ti je to sto si rekao drzat ces ga kao rezervu sa googleom se nikad ne zna…