Cijena Facebook grupi (30k i 5k)?

Ekipa, u zadnje vrijeme svako malo javi mi se neko da kupi grupu koja se bavi zapošljavanjem u Njemačkoj, iznajmljivanjem stanova itd. Zanima me koliko realno grupa vrijedi, da li uopće vrijedi prodat?

Neka od statistike grupe | Napravljena je prije godinu dana, trenutno na 28k, aktivna je grupa, ljudi objavljuju, traže/nude posao, članovi su sa naših prostora. Svake sedmice pridruži se 300/400 ljudi. Mislim, da skratim priču evo link grupe pa da ne pričam praznu slamu.

E sad, pored ove, zanima me koliko “mini” grupe vrijede zapravo? Imam jednu grupu koja je zatvorena, bliži se 5k članova i bavi se liječenjem bolesti ljekovitim biljem i napravljena je prije 3g. ali na njoj ove godine nikako ništa nisam radio, DOSLOVNO u ovoj godini ni jedan post nisam odobrio haha

Neka od statistike grupe | Članovi su iz BiH, Srbije i Hrvatske najviše te onda Crna Gora i Makedonija. Kao što sam naveo, na grupi nisam radio ove godine nikako ali sam imao upit od jednog lika da bi kupio grupicu pošto su naši članovi pa sad koliko realno da dam cijenu nisam baš siguran. Uglavnom, evo link grupe, doduše zatvorena je ali da se vidi da je to što pričam.

Inace da je obicna grupa (generalna tema), ovo za 30k bi bilo 200-400e; jbg takva je grupa da nije mnogo aktivna, ali posto je specijalizovana i jako dobra nicha, onda ne znam kakvu bih rekao cijenu, al vrijedi daleko vise.

Kakve ponude dobijas otpriliike?

Pa za te pare i nije mi toliko loša cijena. Znaš ono kako ide 10k = 100/150e otp. Mislim meni lično vrijedi više al’ to je moje mišljenje naravno.

Ideja je bila da se napravi website povezan za grupu poput Klix posao npr. (samo za dijasporu, tačnije striktno za Njemačku) ali baš dosta nekih drugih stvari trenutno uzima vremena tako da ove dvije grupe su mi nekako po strani što se tiče tog nekog daljeg cilja, a i naravno, mora se na grupi i radit.

Što se tiče ponuda, još mi niko nije ponudio konkretnu cijenu, vazda neko pita “je li grupa na prodaji” pa zbog tog i pišem da vidim okvirno koliko vrijedi.