Cijena izrade logoa, banera i slicnih stvari

Moze li mi neko reci koliko dizajneri uzimaju po logo-u?
I dodatne savjetei slicne stvari? Uskoro usavrsavam web dizajn pa zelim da to sve savladam ukljucujuci i cijene…
Takodjer za vizit karte, covere za knjige i slicne stvari?

Sve ovisi od firme do firme ako ćemo govoriti o fimama govoriti. Inače ispod 1000 kn nećeš ništa dobiti.

do 5 idejnih rješenja (koncepta) logotipa
do 2 revizije i korekture odabranog rješenja
izrada crno-bijele varijante i varijante u boji
isporuka u vektorskom i rasterskom formatu

Kod susjedovog malog i bez računa možeš dobiti logo i za 100kn

Ja sam negdje davno naručio 100 vizitki za 100kn nemogu se sjetiti samo gdje. Inače sve ovisi na kakvom se papiru radi

Ako radis za podravku neki logo ili za neku firmu iz gornjeg pustakovca, sigurno nije ista cijena :slight_smile: Drugo … ovo sto je @Cane kazao, broj rezvizija, specificni zahtjevi, dali radis od 0 ili prema nekom templateu, koliku slobodu imas, u kojem sve formatima isporuka … dali treba/ne treba racun. Milion parametara. Mi obicno u firmi logo naplacujemo od nekih 400 do 1500 kn, sve ovisi o brojnim parametrima.

@nikolas Svakako, budes li radio logo ili bilo sto oko programiranja, obrati se @in4hr, siguran sam da ti moze odraditi kako treba i biti ces zadovoljan.

1 Like

Molio bih samo da se razdvoji web od grafičkog dizajna, iako doduše grafički dizajn možete implementirati na web, no obrnuto baš i ne funkcionira. Imao sam se prilike nagledati se “super” rješenja 200x200 px, 72 dpi, raster, rgb, koje su donosili za tisak i čudili se kako ne može kad je baš super na monitoru. :slight_smile:
Iole kvaltetan grafički dizajn loga uključuje jako puno parametara, počevši od onog što je spomenuo in4hr, do odabira boja, tipografije (važno pitanje kupuju li se fontovi ili ne, porodica ili samo neki, a ako se ne kupuju rade li se novi), te raznih mogućnosti apliciranja na kojekakve materijale. I onda to sve treba strpati u tzv. Knjigu standarda. E, tada je posao gotov. Za 400 kuna? Samo naprijed.

@jadran nitko nije spomenuo knjigu standarda. Ako se radi o nekoj firmi koja se ozbiljno bavi necime, naravno da ide ponuda i za to i jos nekoliko stvari i onda cijena nije 400 kn, vec dosta skuplje, buduci da se sve stvari trebaju definirati. No ako se javi netko da mu treba logo za obican web apartmana, neki blog i sl. sto ce tome korisniku knjiga standarda, popis CMYK boja i sve druge stvari? Nema potrebe. Zato je razlika u cijeni pocevsi od 400 pa do neba. Jer nije isto kada radis za kraš, podravku i za dedu od 60 godina koji ima 2 apartmana na moru.

Meni su fora natječaji na DigitalPoint forumu.
Napišeš šta trebaš, budžet i vrijeme završetka natječaja. Na kraju izabereš pobjednika i sa njim završiš transakciju.
Ps dok je natječaj otvoren radiš korekcije i detaljnije upute o logu koji trebaš.

Izraditi logotip ne znači ujedno biti i grafički dizajner. Knjiga standarda je nešto što si samo veliki dečki mogu priuštiti i nešto što samo veliki dečki znaju profesionalno izvesti.

Ako nekoga muče enormne razlike u cijeni izrade vizualnog identiteta obratite pažnju recimo na logotip ovog foruma, koji je koštao (buba, napamet) 500-1000 kn. I onda bacite oko na Adobe knjigu standarda koja je koštala (opet bubam napamet)
100.000 - 200.000 kn.
http://brandcenterdl.adobe.com/Corpmktg/Brandmktg/Campaign_Assets/guidelines/corporate/corporate_brand_guidelines.pdf

Ovu brojku slobodno možeš u eure preračunati

Ne bi me čudilo niti da su euri.
Treba imati znanja i znanja da se o “slovu A na crvenom negativu” ispiše 200-njak stranica pravila, situacija, upotrebe itd…