Cijena izrade ove stranice (koliko ću naplatiti)?

Pozdrav…
Već godinama sam van web programiranja, no igrom slučaja sam trebao napraviti ovu web stranicu…
www.test.ig-da.hr
Stranica nije još završena, dolaze još njemački i engleski prijevodi, i još neke sitnice…
Nema CMS-a, niti ništa za admin korisnike.

Ne bi htio dampati cijenu, a niti oderati čovjeka… stvarno nemam pojma kako se kreću cijene, pa vas molim za pomoć, koliko bi vi, okvirno, računali tako nešto…cijena za plaćanje preko računa, bez pdv-a

Utrošio sam 50-tak sati programiranja u php-u, sql-u i obradi slika. Naravno, kako sam zakržaljao u tom području, moglo je biti i manje sati. Dobio sam gotove materijale, text i željeni izgled, tako da na to nisam trošio vrijeme.

hvala

Vreme * tvoja satnica :slight_smile:

50 X 100$ = 5000$ bi ja izracunao…

Moja procjena, 10-15 sati rada max., nema veze sto si potrosio 50 sati. Cijena za takve stranice ide do max. 5000 ili 6000 kn. Stranica nije komplicirana.

To je ono što tražim…
Sumnjam da bi se napravilo za 10-15 sati jer ima puno artikala sa različitim tablicama, linkovima na pdf dokumente i to još na za sada 2 a kasnije 4 jezika… (btw to sam sve riješio preko baze)

Da nastavim sa malo preformuliranim pitanjem, možda još netko baci koji komentar
Cijena od 3000 kn je za ovu stranicu…
a) bagatela
b) povoljno
c) fer cijena
d) skupo
e) bezobrazno skupo

Nema veze, tablice za artikle generiras dinamicki.
Linkovi za pdf se generiraju automatski. Translator ide iz baze preko kljuceva, samo se ubacuje prijevod u bazu, sve ostalo se radi automatski, mozes imati 5 jezika ili 50 , svejedno, na svakoj stranici se text automatski prevodi ovisno o odabranom jeziku.

A) ili B)

a) bagatela, dumpas cjene

Za mene je to d, a obrazlozit cu i zasto. Tvoha stranica koju si ti postavio tu na procijenu dizajnom je ocajna, podsjeca na one pocetkom tisucljeca, sve to sto si odradio ne treba vise nego 10tak sati. Ta stranica nema nikakve mogucnosti odrzavanja, nekakv backend gdje sadrzaj moze odrzavati, dodavati, brisati, uredjivati, itd. To sto je na dva jezika mi isto nista ne znaci jer dodavanje svakog novog jezika znaci 10tak sati novog rada.

Sad ja npr. naplacujem 400 kuna sat i odradim to za 8 sati, ne mozes i ti kojem treba npr. 35 sati naplatiti isto 400 kuna sat jer to nije realno, tvoja satnica je onda 100 kuna vec vidis onda da cijena je skoro ista, par kuna gore dolje nema veze.

Moj savjet ti je uzmi WordPress prebaci to sve na neku Enfold temu ili Avada, instaliraj WPML i WooCommerce i haj haj uzivaj. Kasnije dodavanje movih proizvoda omogucavanje online kupnje itd je par klikova udaljeno. I to onda naplati 4000 kuna da bi pokrio troskove teme i pluginova. I vjeruj mi da neces potrositi 50 sati, a dobice daleko kvalitetniji krajnji proizvod s kojim ce kupac biti suoper sretan.

2 Likeova

Nemaš nikakav problem s time da naplatiš 3k. S obzirom na stanje na tržištu…mogao bi i više.
Ali to puno ovisi kako ste se u startu pogodili i koliko si ispunio postavljene zahtjeve, tj. koliko je klijent zadovoljan.

Uzmi da bi moj šef naplatio ovako nešto cca 20k (mene je toga sramota) …ali bi se s tom cijenom pogađao prije izrade, ne možeš baš napraviti i onda reći: “Ha-ca, hoću milju za to.”

Uglavnom, ako si ti zadovoljan sa 3k, onda naplati 4k da budeš još zadovoljniji :slight_smile:

Što se tiče pogađanja cijene prije izrade…“moja” svježa filozofija:
Stvari su relativne, ne apsolutne. Znači tvojih 10% kapitala vrijedi jednako kao 10% kapitala tvog klijenta.
Kada se pogađaš za cijenu, nastoj svojih 10% prodati za njegovih 10%…tj. da se pronađete na sredini oko toga.
Drugim riječima, moraš razmišljati koliko nešto vrijedi u očima klijenta i prema tome formulirati cijenu. A opet znati kako se tržišna ponuda ponaša i ne sebe izbaciti iz igre sa nesuvislom cijenom/ponudom.

I to sve naravno napraviti suptilno. Jer iako je gornij odnos zapravo pošten, ljudi će se osjećati diskriminirano ako osjete da riktaš cijenu prema njima.

Dizajn neću komentirati jer sam dobio točno specificirano kako treba izgledati i tako je napravljeno. Čak je klijent sjedio kraj mene i mijenjali smo npr… razmake iz 50px u 40px (toliko o dobiješ dojam slobode dizajna).
Nikakav backend nije potreban, jer bi stranica trebala biti poprilčno statična (asortiman se nije mijenjao godinama, a niti se neće, prema riječima klijenta… jedino će se možda katalog (pdf) zaimijeniti novim.
Svaka čast majstorima koji mogu odraditi ovo za 10-tak sati, njihov sat vrijedi 400 kn.

Probao sam početi sa WP-om, ali za prvi puta, uz ovako striktne zahtjeve koji su bili, mislim da bi mi trebalo duplo više vremena. Sviđa mi se WP u globalu, ali nemam baš vremena istraživati i igrati se sa njim.
hvala na savjetima

1 Like

Pristojan i jednostavan dizajn. Ja bih naplatio 4000kn jer se ne isplati raditi ispod, ma koliko sati utrošio na njega. Ako je klijent mnogo zahtjevan njemu bih dodatno naplatio naravno.

PS. Jesul ovo klepili znak DM-a?

pristojna stranica s obzirom na inzinjersku i majstorsku publiku kojima je ocito namjenjena…s obzirom na promet firme prosle god na sudregu ide im sasvim ok i nebi se libio naplatiti i 10k… cak i da mi je frend…

1 Like

image dm
He he, nisu ali autor (ipak) ne može reći da “nikad nije vidio DM logo”. :smile: :o:

1 Like

Ili se varam, ili dizajn nije responsivan? Ako je tako, onda kao da prodajes auto iz 2002. Prosto prevazidjeno. Ne razumijem klijenta… Ako je responsivni dizajn, onda nesto ne stima, bar na mom mobilnom.

Nekim ljudima i auto iz 2002. vrsi posao :slight_smile:

3 Likeova

Pa na početku sam napisao da stranica nije završena…
Responzivni dizajn ću finiširati na kraju…

E sad sam bacila oko na stranicu na velikom monitoru. Meni izgleda pristojno. Za cijenu nemam predstavu, ali ja svakakone bih trazila manje no sto procijenim da je klijent spreman da da. Pa ako mu je previse, jos uvijek mozes da spustis cijenu. Sretno! :slight_smile:

Pustite čovjeka neka radi i neka sam oformi cijenu.
Procijeni svog klijenta, bisnode i slično, pregledaj njegove platežne mogužnosti, pa onda ponudi cijenu 1,2 i 3 recimo.
Pa tek kad ti uplati dio kreni raditi.

Ovo da radiš pa neznaš koliko naplatiti ti je posao koji će ti dati puno muke u bućnosti s takvim pristupom.

1 Like